רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / שלגיות

שלגיות

עוגיות שוקולד מושלגות, מתפוצצות ונימוחות בפה. תכינו ותהנו מעוגייה שוקולדית טעימה שאפשר לתת גם כמתנה

כולכם כבר יודעים שעברתי לא מזמן ניתוח קשה, ההחלמה היתה איטית קשה וכואבת. לא מכבר הייתי בביקורת אצל הרופא שלי שהוא גם המנתח, תודה לאל הכל בסדר גמור. כמובן שלא יכולתי להופיע אצלו בקליניקה בידיים ריקות, חשבתי מה אני מכינה לו שגם יהיה טעים וגם יפה למראה. הלכתי על עוגיות השלגיה האלה הענתיקות של אחותי רחל (אחיותיי אומרות העוגיות המתפוצצות, לי זה תמיד נשמע מפחיד).

בבוקר הכנתי, בערב אפיתי והכנסתי לקופסה יפה עם מפיות תחרה כיאה לתשורה נאה. מה עוד הכנתי? את הרולדת תמרים המנצחת, בקיצור 2 מתכונים טעימים ומנצחים. כמובן שקניתי צלחת הגשה מאוד יפה ועטפתי בנייר צלופן. הרופא שמח ואני עוד יותר , תודה לך דוקטור על כל מה שעשית בשבילי על היחס ועל הטיפול המסור.

החומרים להכנת השלגיות

בקערה למיקרוגל – שוקולד שבור לקוביות וחמאה חתוכה לקוביות
בקערה  נפרדת ביצים שלמות וסוכר

לטרוף את הביצים (אפשר במקצף ידני) עד לקצף תפוח ובהיר
תערובת השוקולד מוכנה – תערובת הביצים התפוחות מוכנה

להוסיף את תערובת הביצים לתערובת השוקולד המומס
לטרוף מיד את התערובת עד להטמעה

להוסיף את קמח השקדים
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב היטב

להוסיף את הברנדי או הליקר ולערבב
התערובת מוכנה להיכנס למקרר לשעה וחצי עד להתקשות

בצלחת אחת לשים סוכר רגיל, בצלחת שניה אבקת סוכר, לקרוץ עיגולים מהתערובת ולגלגל בידיים רטובות.
להעביר את הכדורים קודם לתערובת הסוכר ולאחר מכן לגלגל בתערובת של אבקת הסוכר

להניח את העוגיות בתבנית על ניר אפיה – יש לשמור על רווחים שווים
העוגיות מתפוצצות בתנור וזה בסדר-אסור לאפות יתר על המידה

 לאחר האפייה העוגיות מתקררות וניתן להכניס אותן לכלי אטום, לדעתי הן נאכלות כבר לפני

 העוגיות גם טעימות וגם יפות למראה

את התשורה הזו הכנתי לרופא שלי אשר טיפל בי במסירות, הוא אודה לי ושמח מאוד – תודה על הכל

 

 

מתכון להכנת עוגיות שלגיות

החומרים לתערובת:
225 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
– להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל ולערבב

2 ביצים שלמות
רבע כוס סוכר
– להקציף את הביצים עם הסוכר עד אשר מתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד
– להוסיף את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ולערבב היטב עד להטמעה.

1 כוס אגוזים טחונים (אפשר עם אבקת שקדים)
חצי כוס קמח רגיל (בפסח אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח)
חצי כפית אבקת אפיה (בפסח כשר לפסח)
2 כפות ליקר או ברנדי
– להוסיף את אבקת השקדים את הקמח ואת אבקת האפיה לתערובת השוקולד ולערבב היטב.
– לבסוף להוסיף את הליקר ולערבב קלות.
– להכניס את התערובת למקרר לשעה וחצי עד להתקשות.

אופן ההרכבה:
– מניחים על משטח עבודה 2 צלחות עמוקות, באחת שמים סוכר רגיל, בצלחת השנייה שמים אבקת סוכר, בקערית קטנה שמים מים להרטבת הידיים.
– מוציאים את קערת התערובת מהמקרר, קורצים עיגולים ומגלגלים, מכניסים קודם לצלחת הסוכר הרגיל ומגלגלים, מעבירים לצלחת עם אבקת הסוכר וגם שם מגלגלים עד לכיסוי כל העוגייה.
– מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בניר אפיה.
– יש לחמם את התנור ל-170-180 מעלות, זמן אפיה של 15-14 דקות ולא יותר, אפילו שהעוגייה רכה זה בסדר יש להוציא מיד מהתנור.
– העוגיות מתקשות מעט בחוץ. אנחנו נקבל עוגיות רכות ונימוחות.

בהצלחה לכולם עם עוגיות מנצחות.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top