עוגיות מגולגלות במילוי תמרים או שוקולד | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / מתכונים לעוגיות / עוגיות מגולגלות במילוי תמרים או שוקולד

עוגיות מגולגלות במילוי תמרים או שוקולד

עוגיות מגולגלות, מבצק חמאה נעים ונוח לעבודה, במילוי ממרח תמרים או ממרח שוקולד. הכי טעימות ליד כוס תה או קפה

חג הפסח עבר חלף והמחשבות על עוגיות עם קמח חלפו במוחי. לי מאוד קשה עם המצות והעוגיות של פסח אז החלטתי להכין את השטרודל הכי כייפי וטעים שכולם אוהבים. קודם ניגשתי לסופר וקניתי כמה חבילות קמח שיהיה לי וחלילה שלא יחסר, ומיד בבוקר הסתערתי על המטבח – הכנתי את הבצק, גילגלתי והופ לתנור. ולפני שהמתוקים האלה התקררו כבר אכלתי כמה פרוסות. לא יכולתי להתאפק. טעים פריך, מתוק, מענג, כייפי והכי טעים לי עם כוס קפה בבוקר.

אז קדימה חברים תכינו לא תתאכזבו!

החומרים להכנת הבצק
בקערה קמח אבקת אפיה וקורט מלח


לסנן את הקמח אבקת האפייה והמלח
להעביר למעבד מזון (או מיקסר עם וו גיטרה)
לפזר את החמאה הרכה

לעבד בכמה פולסים לתערובת פרורית
להוסיף את החלב הקר והשמנת מתוקה

מעבדים עד אשר נוצר בצק אחיד
להניח ניילון נצמד על השיש ולשטח את הבצק על הניילון

לעטוף ולהעביר למקרר לחצי שעה                                            החומרים למילוי

הוצאת הבצק מהמקרר וחלוקתו ל 4 עלים
לקמח משטח עבודה ולרדד עלה

למרוח ממרח תמרים על העלה בצורה שווה                            העלה לאחר המריחה

להתחיל לגלגל לצורת רולדה                                       הרולדה מוכנה לאחר גלגול

הרולדות לפני הכנסתן לתנור                                           לאחר אפיה

לאחר קירור יש להניח על קרש חיתוך ולחתוך בעדינות לפרוסות

לקישוט- אפשר לפזר אבקת סוכר

צורת הגשה לשטרודל התמרים

מתכון לשטרודל תמרים

החומרים לבצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/3 כוס חלב קר
1/3 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח
אופן ההכנה:
 במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים את כל החומרים היבשים – קמח אבקת אפיה ומלח. מפזרים מעל את החמאה הרכה, מעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים, מוסיפים את הנוזלים ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
החומרים למילוי:
1 קופסא של ממרח תמרים
 –
אופן ההכנה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה באופן שווה.
מורחים שליש ממרח התמרים על העלה ומגלגלים לצורת רולדה. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים ב-180 מעלות ל-20-30 דקות או עד הזהבה.
לאחר קרור מוחלט יש לחתוך את הרולדות לפרוסות.
לקישוט: לפזר מעל הרולדה החתוכה אבקת סוכר. לאחר שהרולדה התקררה לגמרי יש להכניס לכלי סגור ואטום.
תכינו חברים יקרים מבטיחה שלא תתאכזבו.
שבת שלום ומבורכת!

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

סופ"ש מקסים

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. שלום יהודית

    רק אם אפשר לדעת כמה עוגיות אמורות לצאת מהמתכון הנל
    דבר נוסף איך אפשר להמיר המילוי לשוקולד או קקאו או קינמון
    בלי שהמילוי ינזל במהלך האפייה

    תודה
    שרון

    • היי, מהמתכון הנ"ל יוצאים 4 רולדות, מכל רולדה כ 10 חתיכות סה"כ 40 פרוסות, את יכולה למרוח ממרח שוקולד של השחר או נוטלה, אפשר לערבב חמאה עם קקאו וקינמון ולמרוח בעדינות.

השאר תגובה

Scroll To Top