רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני חגים / מתכונים ליום האהבה / רולדת קרם וניל ותות

רולדת קרם וניל ותות

רולדת ספוג עם קרם וניל וריבת תותים
עונת התותים כבר כאן,קשטו את הרולדה
פזרו מעט אבקת סוכר ותקבלו רולדה חגיגית

איך דודי ועדי הילדים היקרים שלי אומרים? אמא זו עוגת הילדות שלנו , עם הצבע הורוד הזה, אז כן נכון זו עוגת הילדות שלהם, כמעט באופן קבוע בכל יום שישי היא כיכבה אצלנו בבית, וכמובן האורחים החברים והמשפחה שהיו מגיעים אלינו התכבדו תמיד בפרוסת רולדה טעימה וענוגה.

השבוע לאחר זמן ארוך , החלטתי להכינה שוב וזאת בגלל הנוסטלגיה וגם בכדי להפתיע את ילדיי ואת בעלי היקרים, גם להם מגיע מידי פעם הפתעה טעימה וטובה. חברים יקרים רולדה קלה להכנה , טעימה וקרמית, את הקרם תמיד אפשר להחליף בגנאש שוקולד, או בקרם שוקולד רגיל שגם הוא טעים ומתאים לרולדה.

הסתכלו עליה היטב נכון שהיא נראית יפהיפיה!

החומרים לרולדה                                           ביצים שלמות בקערה עם תוספת אבקת סוכר


הוספת אבקת הסוכר לביצים                                          הקצפת הביצים לקצף תפוח ובהיר

 

הוספת הוניל                                                            הוספת המים החמים וערבוב

הוספת הקמח ע"י ניפוי                                             לערבב בתנועות עטיפה עדינות בשני שלבים

 

תבנית תנור נמוכת שוליים משומנת עם נייר אפייה                     מזיגת התערובת לתבנית

שיטוח התערובת בתבנית באופן שווה                                  התבנית בתנור באפייה

 

לאחר הוצאת התבנית מהתנור     כך ניראת הרולדה לאחר שהוצאה מהתבנית עם נייר האפייה

החומרים למילוי                                                     הקרם קצפת מוכן    – הריבה עורבבה בקערית

 

הפיכת הרולדה על נייר אפייה מאובק באבקת סוכר וקילוף הנייר               מזיגת הריבה

מריחת הריבה באופן שווה על פני הרולדה                                   מריחת הקרם וניל

 

מריחת הקרם וניל באופן שווה                                     גילגול הרולדה והידוקה משני הצדדים

כך ניראת הרולדה לאחר גלגול                                          להניח על מגש או צלחת מוארכת

 

קרם וניל בשק זילוף לקישוט (לא חובה)פיזור אבקת סוכר על הרולדה          זילוף פרחים מקרם הוניל

הרולדה מקושטת                     הוספת תותים חתוכים לקישוט

 

 

צורת הגשה יפה

מתכון לרולדת קרם ותות:

 

 

חומרים לרולדה:

 

4 ביצים שלמות

125 גרם אבקת סוכר (1 כוס גדושה)

כפית תמצית וניל

2 כפות מים חמים

125 גרם קמח רגיל (1 כוס מלאה)

 

למילוי:

5 כפות של ריבת תות או פטל  יש לערבב את הריבה להמסה

 

לקרם וניל:

 

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס חלב

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

 

 

אופן ההכנה:

 

במערבל עם מקצף מכניסים את הביצים השלמות עם אבקת הסוכר , מקציפים לקצף תפוח ובהיר

הקצפה של 7 דקות לפחות, מוסיפים את תמצית הוניל ואת המים החמים ומערבבים קלות.

מנפים את הקמח מעל התערובת ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד אשר הקמח נטמע

ולא יותר.

 

בתבנית שטוחה של התנור עם השוליים הנמוכים , מניחים נייר אפייה ומשמנים גם בצדדים

לאבק קלות את הנייר עם קמח, מוזגים את כל התערובת לתבנית ומשטחים באופן שווה.

 

אופים את הרולדה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, זמן אפייה 15 דקות יש לבדוק

שאפויי בצדדים, אפיית יתר פוגמת ומייבשת את הרולדה.

 

מוציאים מהתנור לצינון, לאחר שהצטנן היטב היטב, מניחים על משטח עבודה נייר אפייה נקי

בוזקים עליו אבקת סוכר , או גרגרי סוכר, הופכים את הרולדה על הנייר , מקלפים את נייר

האפייה שצמוד לרולדה.

 

מורחים את הריבה על פני כל שטח הטורט (רולדה).

 

אופן הכנת הקרם:

 

בקערת המערבל מכניסים את השמנת המתוקה, החלב, אינסטנט פודינג וניל ומקציפים

עד אשר נוצר קרם יציב ולא יותר, הקצפת יתר פוגמת.

 

מורחים את הקרם מעל הריבה ( משאירים מעט לקישוט וזילוף).

 

מתחילים לגלגל את הרולדה ומהדקים מקפידים תמיד שנייר האפייה לא יתגלגל עם הרולדה.

 

מניחים את הרולדה המוכנה על צלחת הגשה.

 

אבקת סוכר:

 

מאבקים את הרולדה עם אבקת סוכר.

 

אפשר לקשט עם הקרם שהשארנו , מכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח ומזלפים.

 

תותים:

4 תותים נקיים ושטופים וחתוכים לאורך, מניחים אותם בין הקרם המזולף.

 

 

רולדה יפה וטעימה , כדאי להכינה בכל הזדמנות!

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. אפשר להשתמש בכוס סוכר במקום כוס אבקת סוכר?

  2. היי קר, תודה רבה, אכן הרולדה מצויינת

השאר תגובה

Scroll To Top