רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / רוגלעך גבינה במילוי ריבה וקוקוס

רוגלעך גבינה במילוי ריבה וקוקוס

עוגיות רוגלעך גבינה במילוי של ריבה וקוקוס, כאלה טעימות ורכות, עם חומרים שיש תמיד בבית

השבוע התחשק לי להכין עוגיות מהספר החדש של מיקי שמו "אוצר העוגיות".

עיניי נפלו על מתכון של רוגלעך מבצק גבינה, קודם בדקתי את החומרים להכנת העוגיות.

נברתי במקרר ובארון ומצאתי שיש לי את כל המוצרים, האמת! החומרים פשוטים וזמינים בכל בית. את הגבינת שמנת החלפתי בגבינה לבנה 5%. את ריבת התפוזים החלפתי בריבת פטל.

כמובן הכנתי מיד וכהרגלי צילמתי את כל התהליך לנוחיותכם.

לפי הטועמת הראשית שלי עדילי ! "אמא העוגיות טעימות"… "תשימי לי בקופסא… תמיד מבקשים ממני להביא"…..

מאחלת לכולם שפע של מתיקות בריאות אושר ונחת♥ אוהבת אתכם

 

 

IMG_4318

 

 

החומרים להכנת הרוגעלך

 

לנפות את הקמח בקערת המיקסר
להוסיף חמאה רכה

להוסיף גבינה לבנה
להוסיף אבקת סוכר

להוסיף חלמונים
להוסיף גרנד מריניי (אפשר ברנדי -לא חובה)

להפעיל את המיקסר (עם וו גיטרה)
לערבל באיטיות עד אשר נוצר בצק רך

להוריד את הבצק למשטח עבודה-לאחד את הבצק וליצור גליל

לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה

לרדד כל עלה על משטח מקומח

למרוח ריבה על העלה
לפזר מעל פתיתי קוקוס – אפשר אגוזי מלך קצוצים

למרוח ביצה טרופה(אפשר רק חלבון)
לפזר מעל סוכר
להכניס לתנור לאפיה

הרוגעלך לאחר אפיה מצטננים

מתכון להכנת רוגעלך גבינה במילוי ריבה וקוקוס
החומרים לבצק:
3 כוסות קמח רגיל מנופה
3/4 מיכל גבינה לבנה 5%
200 גרם חמאה רכה (אפשר לרכך מעט במיקרוגל)
2 חלמונים (צהובים) L
3 כפות אבקת סוכר (יש לנפות)
1 כף ליקר גרנד מריניי או ברנדי (לא חובה)
חומרים למילוי:
צנצנת ריבה (350 גרם) תות,פטל, משמש או תפוזים
כוס פתיתי קוקוס
חומרים לציפוי:
1 ביצה טרופה (אפשר רק חלבון- הלבן)
חצי כוס סוכר לפיזור על העוגיות
נקבל 36 עוגיות רוגלעך
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר (עם וו גיטרה) מכניסים את כל החומרים, מערבלים במהירות איטית עד אשר החומרים נטמעים ומקבלים בצק חלק ואחיד.
מורידים את הבצק למשטח עבודה ומגלגלים לצורת גליל, מחלקים את הבצק ל 3 חלקים ועטפים כל חלק בניילון נצמד. מניחים על צלחת ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים את התנור ל180 מעלות, מרפדים 3 תבניות של תנור בנייר אפיה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כל חלק על משטח מקומח. אפשר לרדד למלבן או לעיגול.
מורחים כל עלה בחלק מהריבה באופן שווה, מפזרים מעל מעט פתיתי קוקוס. בעזרת גלגלת של פיצה או סכין מחלקים את הבצק ל-12 משולשים.
מגלגלים כל משולש לצורת רוגלעך, מהצד הרחב לעבר הדק. להניח בתבנית במרווחים שווים.
למרוח כל עוגיה בביצה טרופה, להמתין כמה דקות ולאחר מכן לפזר סוכר.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ -20-25 דקות או עד הזהבה (תלוי בתנור).
נשמר בקופסא אטומה לפחות שבוע ימים.

==========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥

IMG_4311

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top