רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קרם שניט נפוליאון מיל פיי

קרם שניט נפוליאון מיל פיי

עוגת קרמשניט נפוליאון מיל פיי מושלמת! עם קרם פטיסייר אמיתי. עוגה מזיכרונות ילדות מתוקים

עוגת הקרם שניט לקוחה מהשפה הגרמנית. בצרפתית מילפיי, משמעות: "אלף עלים", מכונה גם עוגת נפוליאון. עוגה העשויה ממספר שכבות, בדרך כלל 3 שכבות של בצק עלים אפוי לעיתים מקורמל, עם מילוי של קרם פטיסייר .

בטח כבר סיפרתי לכם על חברתי יהודית בן אברהם זלוטיקמן. כן אנחנו חברות עוד מהילדות מהחטיבה ומהתיכון.

בדרך כלל בימי שישי בצהריים יהודית  הייתה מתקשרת אלי (היינו בנות 16) . " יהודית את מוזמנת אלי לכוס קפה עם עוגה." גם אני הייתי מזמינה לכוס תה עם עוגה♥

אף פעם לא הבנתי (זה בראיה של נערה צעירה מאוד, וגם זמנים אחרים) מדוע הווילון בסלון שלהם בצבע אדום!

צבע שבהחלט היה חריג בנוף! בכל הבתים אצל החברים והחברות היה ווילון בצבע לבן או קרם). לא מזמן נפגשנו בכנס מחזור בבית הספר וסיפרתי את הסיפור, איריס אחותה של יהודית אמרה שהווילון היה בצבע בורדו!

לראשונה הכנתי את קרם הפטיסייר האמיתי בזכותה של יהודית, כן היא נתנה לי את המתכון. כמובן שהכנתי עם ליטר חלב ועם "מרגרינה", את העלים קנינו במכולת השכונתית, ככה היה מקובל בזמנו.

כשכבר גדלתי ובגרתי ויצאתי ללימודים בדן גורמה, שם כבר למדתי את הטכניקה כיצד להכין קרם פטיסייר מושלם.

תודה ליהודית זלוטיקמן חברתי משכבר הימים (האמת התגעגעתי♥ אם את קוראת את הפוסט אז תתקשרי).

עדי הקצינה שלי אמרה "אמא…הקרמשניט נחטף בבסיס…לא נשאר פירור, הפטיסייר (דיפלומט) בטעם של עוד, העלים קריספיים וטעימים.

חבריי היקרים♥ היום אני משתפת אתכם במתכון הטעים שלי לעוגת קרמשניט הכי הכי שיש.

 

IMG_5796

 

חומרים להכנת קרם פטיסייר

 

בקערה מערבבים : חלמונים קורנפלור וכף סוכר
התערובת לאחר ערבוב היא מעט נוזלית

מודדים 500 מילילטר חלב (חצי ליטר)
שופכים את החלב לסיר בינוני

מוסיפים את הסוכר שנותר
מוסיפים תמצית וניל (או מקל וניל מגורד) איכותית

מחממים על האש ותוך כדי מערבבים עם מטרפה
לאחר שהחלב רתח מוסיפים לאט מחצית הכמות אל תערובת החלמונים וטורפים היטב להשוואת טמפרטורות

 

מחזירים את החלמונים לסיר החלב על האש וטורפים ללא הפסקה
כדי למנוע מהביצים להיעשות לחביתה
ממשיכים לטרוף עד אשר כל התערובת מסמיכה
מרגישים זאת בזמן הערבוב – מכבים את האש

התערובת התבשלה והסמיכה היטב

לאחר שהתערובת התקררה קלות יש להוסיף את החמאה ולערבב היטב
להעביר את התערובת לקערה נקייה ולכסות עם ניילון  -על פני כל התערובת כדי למנוע קרום  להכניס למקרר ללילה

 

החומרים להכנת עלי הקרמשניט (להפשיר את הבצק לילה או מספר שעות במקרר)
בתבנית תנור להניח ניר אפייה לפרוס חתיכת בצק בקוטר התבנית

לחורר את העלה עם מזלג
להניח על שכבת הבצק נייר אפייה
מעליו להניח בכוח את התבנית השנייה של התנור
להכניס את התבנית לתנור לאפיה

 

יש להציץ ולראות האם הבצק הפך לזהוב
לאחר האפיה להוריד את התבנית העליונה ואת ניר האפיה-לפזר מעל אבקת סוכר

להכניס את התבנית לתנור למצב של גריל
עד אשר השכבה העליונה מקבלת מעין גלזורה (כמו זכוכית)
יש להיזהר לא לשרוף את הבצק

 לא לעזוב את שטח המטבח עד שמוציאים את התבנית מהתנור – יתקבל צבע זהוב בלבד להוציא מיד מהתנור

בצורה הזו אופים גם את החלק השני של העלה – סה"כ נקבל 2 עלים של קרמשניט

 

הכנת קרם הדיפלומט:
להוציא את קרם הפטיסייר מהמקרר ולפתוח אותו בעזרת מטרפה

להקציף 1 שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר

לאחר שהקצפת מתייצבת מעט מוסיפים אותה לקרם הפטיסייר
מערבבים בעדינות עד להטמעה

 

ערבוב של קרם פטיסייר עם קצפת נקרא קרם דיפלומט

למרוח קרם דיפלומט על העלה הראשון ולשטח את הקרם על כל השטח

מניחים את העלה השני על הקרם (כשצד הגלזורה הוא מעל) מפזרים אבקת סוכר לקישוט (אפשר כמו בתמונה עם מטריצה)

לאחר שהקרמשניט שהה מעט במקרר ניתן להוציא ולחתוך

מתכון להכנת קרמשניט

חומרים להכנת קרם הפטיסייר:

חצי ליטר של חלב (אפשר למדוד עם מד ליטר) 500 מיליליטר

3/4 כוס סוכר ועוד כף

כפית תמצית וניל איכותית (למי שיש מקל וניל יש לחתוך ולגרר את הגרעינים)

5 חלמונים L (הצהובים)

5 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה (לחתוך לריבועים קטנים)

חומרים להכנת קרם הדיפלומט:

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 כף אבקת סוכר

החומרים לעלים:

1 חבילת בצק עלים

מעט אבקת סוכר לפיזור (לגלזורה )

אופן הכנת קרם הפטיסייר:

בסיר בינוני מוזגים את החלב, מוסיפים את שלושת רבעי כוס הסוכר, מוסיפים את מקל הוניל (לגרד את הגרעינים ולהוסיף) או תמצית וניל.

לערבב את תערובת החלב עד לרתיחה. להוריד מהאש.

בקערה נפרדת שמים את החלמונים (צהובים) מוסיפים כף סוכר, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב, התערובת תהיה מעט נוזלית.

מוסיפים את מחצית החלב הרותח לקערת החלמונים וטורפים היטב, מחזירים את כל התערובת לסיר.

ממשיכים לטרוף על להבה בינונית (לא להבה חזקה) עד אשר כל התערובת מסמיכה היטב (מרגישים זאת בעת הערבוב).

לא לעזוב את הסיר על האש, יש לטרוף היטב היטב, כדי למנוע גושים של חביתה.

אם בכל זאת יצאו לכם מעט גושים, יש לקחת מסננת עם קערה מתחתיה ולסנן את כל התערובת.

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להטמעה. מכסים את פני הקרם עם ניילון ראו תמונה (ממש על הקרם לשים את הניילון), כדי למנוע מהקרם לקבל קרום. להכניס למקרר ללילה או לכמה שעות.

קרם דיפלומט:

מוציאים את הקרם פטיסייר מהמקרר, טורפים את הקרם ומאווררים אותו מעט.

בקערה נפרדת, מקציפים 1 שמנת מתוקה עם 1 כף אבקת סוכר, לאחר שהקצפת התייצבה יש להוסיפה לפטיסייר בעדינות ולערבב.

הכנת עלי הקרמשניט:

מוציאים את חבילת בצק העלים שהפשירה במקרר. לוקחים תבנית של התנור ומרפדים בנייר אפיה. פורסים את הבצק בגודל הרצוי (אפשר בקוטר התבנית) מחוררים את פני הבצק במזלג.

מניחים מעל הבצק נייר אפיה נוסף, מעל מניחים תבנית אפיה נוספת של התנור ומהדקים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אפיה של 20-25 דקות, אפשר להציץ ולראות אם הבצק הפך לזהוב.

להוציא מהתנור, להוריד את התבנית והנייר שמכסה את הבצק, לפזר עם מסננת אבקת סוכר על פני כל השטח האפוי. להכניס את העלה לתנור לאפיה במצב של גריל. לא לעזוב את המטבח ולא את התנור.להיות צמודים וקשובים (חלילה לא לחרוך את העלה) כאשר מתחיל להזהיב ולקבל גלזורה להוציא מהתנור.

באותה שיטה לאפות גם את העלה השני. לצנן היטב את העלים.

אופן ההרכבה:

לקחת תבנית או מגש בגודל העלה, למרוח את קרם הדיפלומט על כל שטח העלה, לכסות עם העלה השני.

לקישוט :

עם מסננת לפזר מעט אבקת סוכר (אפשר לקחת מטריצה או כל קישוט אחר שיש לכם) להניח על העלה ולפזר אבקת סוכר.

להכניס למקרר להתמצקות. עכשיו אפשר לפרוס ולהנות מעוגת נפוליאון אמיתית.

מאחלת לכולם אפיה נעימה ומהנה.

=======================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

IMG_5771

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. ובכל זאת, אין על הקרם שניט עם הקרם שמנת מתוקה ופודינג ווניל…

השאר תגובה

Scroll To Top