קרואסונים במילוי שוקולד נוגט | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קרואסונים במילוי שוקולד נוגט

קרואסונים במילוי שוקולד נוגט

קרואסונים במילוי שוקולד נוגט, רכות טעימות וענוגות. תכינו ותקבלו המון מחמאות

אתם מתארים לעצמכם איזה ריח מתפשט במטבח ובבית! קודם כל בזמן ההתפחה מריחים את ריח השמרים

ריח של מאפה בית כזה שחייבים להתקרב לתנור להסתכל ולחכות, אבל אין סבלנות לחכות, אז מיד משקים אותם בסירופ סוכר לוקחים קרואסון חם חם ביד ומתחילים לאכול לאט לאט אבל בעונג.

טוב אני חייבת לספר לכם ממי קיבלתי את המתכון! את המתכון המדהים הזה קיבלתי מחברתי חנה גרינברג דסקלו.

עם חנה אני חברה עוד מימי בית הספר והיא נודעת כבשלנית ואופה בלתי רגילה, כאשר החמאתי לה על התוצרים שלה! אז היא אמרה נו יהודית משהו יצא משיעורי כלכלת בית, זה נכון כבר שם זה התחיל לחלחל, האהבה למטבח.

עלי לציין שחנה היא מורה ומחנכת בבית הספר היסודי "יגאל אלון" בעירנו טירת כרמל. חנה חינכה ועדיין מחנכת

דורות רבים, גם את בני ואת בתי היא לימדה וחינכה, אוהבת אותך חנה יקרה!

החומרים להכנת הבצק
ניפוי הקמח בקערה

הוספת השמרית
לערבב עם היד

להטמיע את השמרית בקמח
להוסיף את הסוכר

הוספת הביצים
המסת החמאה והוספת החלב

הלישה עם וו לישה
להתחיל לעבד ולסירוגין להוסיף את החמאה והחלב

המיקסר עובד ליצירת בצק
הוספת קורט מלח

הבצק נעטף סביב וו הלישה

להתפיח את הבצק בקערה
לעטוף עם ניילון ולכסות במגבת

הבצק לאחר ההתפחה נכון שהוא יפה!
ההכנה והחומרים למילוי

להוריד לבצק את האוויר
להוריד למשטח עבודה מעט מקומח

ללוש מעט
ליצור כדור

לחלק את הבצק ל 2 חלקים או  ל 3
לרדד עיגול ולחתוך למשולשים עם סכין או עם הגלגלת פיצה

להניח על כל משולש קוביית שוקולד קרם נוגט
לגלגל לצורת קרואסון

להתפיח את הקרואסונים
למרוח על הקרואסונים ביצה

לאחר האפייה
להרטיב עם סירופ סוכר

קרואסונים חדשים1

מתכון להכנת קרואסונים
 
החומרים לבצק:
 
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית שמרית
7 כפות סוכר
כוס וחצי חלב
200 גרם חמאה מומסת במיקרו
3 ביצים שלמות
קורט מלח
אופן ההכנה:
 
במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח מנופה ומעל מפזרים את השמרית ומערבבים עד שכל הגרגרים נעלמים, מעל שמים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הביצים.
מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים את החמאה שהמסנו והחלב , המיקסר יעבודכ – 5 דקות ולבסוף להוסיף את קורט המלח. הבצק מוכן כאשר הוא נעטף סביב וו הלישה, הבצק יהיה רך וגמיש. לשים את הבצק בקערה נקיה , או בקערת המיקסר ולגרד מלמטה את כל הבצק שנשאר, לכסות בניילון ומעל במגבת ולהתפיח 1 שעה.
הבצק יכפיל את נפחו ולא יותר.
החומרים למילוי:
3 חפיסות שוקולד פרה עם קרם נוגט
 
אופן ההכנה:
 
להוציא לבצק מעט מהאוויר , להוריד למשטח עבודה מקומח וללוש מעט ליצור כדור, לחלק את הבצק ל 3 חלקים.
כל עלה לרדד לעיגול, לחתוך עם גלגלת או עם סכין משולשים, ראה תמונות (כמו פיצה) להניח על כל משולש 1 קוביית שוקולד (אפשר יותר) ולגלגל לצורת קרואסון.
להניח בתבנית על נייר אפיה, להתפיח כחצי שעה, למרוח ביצה טרופה ולאפות.
אפייה ב 180 מעלות , זמן האפייה כ- 25 דקות או עד אשר מזהיב.
סירופ:
 
1 כוס סוכר
1 כוס מים
לבשל ולערבב עד אשר הסוכר נמס, לאחר רתיחה לכבות את האש.
לאחר שהקוראסונים יוצאים מהתנור יש לקחת מברשת ולהבריש את הקרואסונים בסירופ סוכר.
כדאי להכין – הבית מתמלא בריחות של אפיה שאי אפשר לתאר.
=======================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

קרואסונים חדשים2

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top