קראנץ שוקולד | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קראנץ שוקולד

קראנץ שוקולד

קראנץ שוקולד מדהים שאי אפשר להפסיק לישר. אופן קליעת הצמה מיוחדת כך שנוצרים שכבות שכבות של קרם שוקולד

את המתכון של קראנץ השוקולד קיבלתי מבת דודתי מירי שרון האופה והבשלנית האלופה. את המתכון היא רשמה על דף מסודר עם הסברים מדויקים, הכניסה למעטפה ושלחה לי בדואר.

לימים סיפרתי לה את עניין המתכון ששלחה לי בדואר והיא בתגובה ביקשה שאשלח לה את המתכון אחרי שהוא אבד לה.

המתכון כבר ישן, מוכתם בכתמי שמן ושוקולד אבל עדיין מדובר בקראנץ הכי טעים שאכלתי.

הכנסו לתמונות ותראו את צורת ההכנה של הקראנץ ואת קליעת הצמות המיוחדת.

תודה רבה לך מירי יקרה על מתכון נפלא ♥

ולכם קוראי היקרים מאחלת שנה אזרחית מוצלחת טובה ומתוקה  🙂

הבצק לפני התפיחה במקרר ולאחר הוצאתו מהמקרר

חלוקת הבצק לארבע ורידוד העלה

מריחת קרם השוקולד וקיפול

קיפול דמוי עלים וחלוקת העלה ל-3 לקליעת צמה

אפשרות אחרת להכנת הקראנץ – גלגול לרולדה וחיתוך לאורך

חלוקת הקראנץ לאורך וגלגולו בשיטת הצמה או שיטת הבורג

לאחר אפיה וחיתוך

קראנץ שוקולד

חומרים:
1 ק"ג קמח
3 ביצים
1 שקית שמרית
6 כפות סוכר
1 מרגרינה (אפשר 200 גר חמאה)
1 כוס מים (אפשר כוס חלב)
קורט מלח

חומרים לקרם מילוי:
1 מרגרינה (לחלופין חמאה), לחמם במיקרוגל עד לרכות
1 כוס סוכר
5 כפות קקאו
2 שקיות סוכר וניל
אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב

לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:
– להמיס את המרגרינה והמים בסיר קטן על האש ולצנן.
– בקערת המערבל לשים את הקמח מעל את השמרית ולערבב.
– להוסיף את הסוכר והביצים ולהתחיל לערבל לאט ולהוסיף את המים והמרגרינה שהמסנו. לבסוף להוסיף את קורט המלח.
– ללוש לבצק אחיד ורך.
– להוציא מהקערה, ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות ל-4 שעות או לילה.
– אופן הכנת הקרם: לרכך את המרגרינה במיקרוגל, להוסיף סוכר, סוכר וניל וקקאו ולערבב לקרם אחיד.
– לסירופ: בסיר קטן לשים חצי כוס מים וחצי כוס סוכר ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, לכבות את הגז ולצנן.
– ההרכבה: לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים, לרדד כל עלה ולמרוח 1/4 מכמות הקרם.
– לקפל את הבצק המרוח (ראו כמו באלבום התמונות) כמו בצק עלים לרדד שוב לעלה לחתוך ל-3 חלקים ולקלוע צמה.
-להכניס לתבנית מוארכת (אינגליש קייק) משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות בערך 25 דקות או עד אשר העוגה מקבלת גוון חום כהה.
– להוציא מהתנור ומיד למרוח את סירופ הסוכר.

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. ששון רבקה

    מתכון מעולה.אני מכינה אותו שנים ומרדדת כמו בצק עלים ,חותכת ל3 וקולעת צמה אני מקציפה המילוי מוסיפה 1/2 כוס תמצית וניל+רום וקוניאק .

השאר תגובה

Scroll To Top