רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קציצות פראסה לפסח

קציצות פראסה לפסח

קציצות פרסה מטוגנות אבל טעימות ומטריפות! תכינו, תאכלו ותהנו. חג שמח ומועדים לשמחה

פסח, מלא טיגונים, מלא בישולים והכנות, אבל אי אפשר בלי קציצות הפרסה המטוגנות והנוסטלגיות!

הקציצות שכמעט בכל בית מסמלות את בוא החג והאביב.

את האהבה לקציצות האלה קיבלתי מחברתי אילנית ברכה, עבדנו יחד בבזק והיא הראשונה שנתנה לי את המתכון,זו ההזדמנות להגיד לה תודה

עדילי אמרה שהקציצות ממש אבל ממש טעימות, אני מכינה את הקציצות בלי לרסק את הפרסה, קוצצת דק  ומבשלת עד לריכוך, לאחר מכן מסננת וסוחטת את כל הנוזלים, מכניסה את כל החומרים לקערה מערבבת ומתבלת.

אם גם אתם אוהבים להתענג על קציצה מטוגנת אבל ממש ממש טעימה, אני מציעה לכם להכין ואחר כך לשלוח לי תמונה או לספר איך יצא לכם, אשמח מאוד.

מי שלא מעוניין להוסיף תפוחי אדמה יכול  בלי!  אפשרי לאפות את הקציצות בתנור.

חברים יקרים♥♥♥ מאחלת לכם חג שמח ומועדים לשמחה

 

החומרים להכנת הקציצות

 

 

לשלוק את תפוחי האדמה ואת הפראסה

לסנן את הפרסה ולסחוט מנוזלים
לרסק את תפוחי האדמה לפירה

להניח בקערה את כל החומרים והתבלינים

 

לערבב את כל החומרים עד שמקבלים עיסה הומוגנית
להכין קציצות עגולות ולטבול אותן בביצה
לטגן משני הצדדים עד להזהבה

 

 

מראה הכי יפה

 

 

להניח את הקציצות על נייר סופג

 

מתכון להכנת קציצות פרסה

החומרים:

2 יחידות ארוכות של פרסה

3 תפוחי אדמה בינוניים

רבע ק"ג בשר טחון

2 ביצים

3 כפות קמח מצה

מלח

פלפל שחור

אבקת מרק למי שכן משתמש

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

לחתוך את הפרסה ללא החלק הירוק העליון, את החלק הלבן לחתוך לאורך, להכניס לקערה עם מים ולשטף היטב , יש הרבה חול בירק הזה. לקצוץ ולהכניס לסיר עם מים, לבשל עד כדי ריכוך, לסנן ולסחוט את כל הנוזלים.

להכניס את תפוחי האדמה הקלופים לסיר ולבשל עד לריכוך, לסנן את המים ולרסק לפירה.

בקערה גדולה מכניסים את הפרסה הקצוצה, את פירה תפוחי האדמה, את הבשר הטחון, את הביצים, את קמח המצות והתבלינים, מערבבים היטב, בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.

מכניסים את התערובת למקרר לחצי שעה.

בצלחת עמוקה מקשקשים ביצה, מכינים מהתערובת קציצות עגולות וטובלים אותן בביצה ומיד מעבירים לטיגון בשמן חם, מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד אשר מזהיב.

להוציא את הקציצות עם כף מחוררת, להניח על נייר סופג, אפשר לסדר את הקציצות כמו רעפים, זה עושה רושם על האורחים.

 

מאחלת לכם עשייה קלה מהנה וטעימה! חג פסח שמח וכשר

======================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top