רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קעריות גבינה

קעריות גבינה

קעריות גבינה אישיות עם טעם של עוד. מתאימים לכל ארוחה חלבית ובמיוחד לחג השבועות, אצלנו הקעריות מככבות כל השנה

מתכון של אחותי רחל האלופה המלווה אותנו מזה שנים רבות! בכל חג שבועות ובכל אירוח חלבי הקעריות גבינה מככבות אצלנו.

המתכון קל עם חומרים זמינים בבית, מציעה לכם להכין לארוחת ערב קלה , או לארוחה חגיגית, במיוחד יתאימו לערב חג של שבועות. האורחים ובני הבית ישמחו ויתענגו.

שיהיה לכם אירוח מוצלח וטעים! בברכת חג שבועות טעים ושמח ♥

החומרים להכנת הבצק

בקערת מעבד מזון
קמח חמאה חתוכה ושמנת חמוצה
לעבד בפולסים ליצירת בצק
להוציא למשטח מקומח וללוש מעט
להכניס למקרר לכמה דקות

החומרים להכנת המילוי
בקערה להכניס את חומרי המילוי
גבינה לבנה, קוטג', פיראוס בולגרית מגורדת
זיתים ומלח ולערבב

הבצק והמילוי מוכנים
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק

לקרוץ עיגולים עם מקד או עם כוס
להכניס את העיגולים לתבנית סיליקון משומנת
ליצור בדפנות קיר נמוך כמו קערה

למלא את העיגול במלית הגבינה
לפזר מעל גבינה צהובה

הקעריות לאחר האפייה

לקרר את הקעריות גבינה על משטח

מתכון להכנת קעריות גבינה

חומרים לבצק:
2 וחצי כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה רכה
1 גביע אשל (או שמנת חמוצה)
חומרים למילוי:
1 גביע קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 קופסא פיראוס בולגרית מגורדת
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים חתוכים לטבעות
חצי כפית מלח
לקישוט:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנת הבצק: במעבד מזון (אפשר ללוש ביד) שמים קמח, מעל את החמאה החתוכה לקוביות ואת האשל, מעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד.
מורידים למשטח עבודה מקומח ולשים מעט ליצירת כדור, מכסים ומכניסים למקרר עד אשר נכין את המילוי.
אופן הכנת המילוי: מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים.
משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון או ממתכת (יש את התבניות המיועדות ל 12 מאפינס) הכמות שיוצאת היא 36 קעריות גבינה.
אופן הרכבת הקעריות: משמנים את התבניות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים מעט יותר גדולים מקוטר עיגול התבנית, מכניסים את עיגול הבצק לתבנית ומצמידים מעט גם לדפנות, כך שנוצר  קיר נמוך . לוקחים כפית וממלאים את הקערית בכמות קטנה של גבינה, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-15-20 דקות, או עד אשר מזהיב בצדדים.
המתכון מתאים לכל אירוח חלבי ובמיוחד אם אתם אוהבים את האורחים שלכם.
אשמח לקבל תגובות מכם.
אתם מוזמנים להרשם בבלוג, כאשר אפרסם מתכון תקבלו אותו מיד למייל שלכם.
אפייה מהנה ומוצלחת.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

28 תגובות

  1. המילית ללא ביצים?

  2. יהודית זה נראה טעים מאוד . האם אפשר לאפות כפשטידה אחת והאם זה יכול לפגוע בטעם
    האם ניתן להקפיא

    • שירה תודה על המחמאה, בכמות הזו יוצאים כ 36 יחידות של קעריות, את יכולה להכין גם פשטידה אחת גדולה ולמלא ואת השאר קטנות, עדיף לא להקפיא, ניתן להכין ביום שישי ובמוצאי שבת לאפות.

  3. יהודית את מלכה!! אחלה של מתכונים

  4. היי יהודית , נראה נהדר. לא צריך לאפות את הבצק לפני שממלאים בגבינות ?

  5. מתכונים קצרים פשוטים ומדהימים!!

  6. היי יהודית. האם ניתן להכין יום מראש ואז לאפות לפני הארוחה ??

  7. היי נחשפתי לאתר שלך היום נראה טוב ומעניין.
    האם ניתן למלא את הקישים/ הבצק במליות אחרות ובמה ואיך ? (פטריות, ברוקולי)

    • היי יעל, בכיף תיהני ממתכונים מנצחים וטעימים. אם את רוצה למלא את הקישים בברוקולי או בפטריות עדיף להכין בלילת רויאל ( כוס חלב 1 שמנת מתוקה ו- 2 ביצים מעט מלח ופלפל לטעם לטרוף היטב) להניח בתוך הקעריות את הירק שאת רוצה כמו ברוקולי ומעל למזוג בעדינות את הרויאל עד מחצית הקערה מעל לפזר גבינה צהובה מגוררת. חג שבועות טעים

  8. שלום

  9. היי האם ניתן לאפות את הקעריות במולטיקייק ?

  10. שלום יהודית,
    המתכון נראה נהדר!

    האם ניתן להכניס קוביות בטטה או פטריות או בצל במקום זיתים?

  11. את כל כך נחמדה בתגובות
    נעים לקרא והמתכונים מעלפים ונראים כל כך מזמינים! אהבתי מאד!!

  12. היי
    האם אפשר להמיר גבינה לבנה לקוטז או גבינת עזים?

  13. היי יהודית מה אפשר לשים בבצק שלא יהיה חלבי ויהיה יפה כמו שלך …מכינה לרגישים לחלב.

השאר תגובה

Scroll To Top