רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קיש חצילים פטריות וגבינת רוקפור

קיש חצילים פטריות וגבינת רוקפור

קיש ממולא בחצילים בצל ופלפלים אדומים, בתוספת של גבינת רוקפור המשביחה את טעמה, תכינו ותקצרו מחמאות רבות

מתכון שהכנתי בפעם הראשונה לפני המון המון שנים, עכשיו תשאלו מאיפה יש לי את המתכון?

בזמנו כשהייתי צעירה ויפה, עכשיו אני רק צעירה!  כן הייתי מארחת חברים בתדירות מאוד גבוהה. עמדו להגיע אלינו חברים והייתי צריכה להכין ארוחה חלבית בלבד.

התקשרתי לחברתי היקרה סימי קריאף, חברתי משכבר הימים עוד מימי בית הספר. אני יודעת שהיא מומחית בהכנת פשטידות ולחמים, חייבת לציין שסימי היא צמחונית ולכן פניתי אליה, כמובן שמיד קיבלתי ממנה את המתכון הנפלא והטעים של הקיש. אני עוד זוכרת שסימי אמרה אתן לך מתכון של קיש … ואני בליבי אמרתי, מעולם לא הכנתי קיש! (הייתי מאוד צעירה). הכנתי את הקיש בתבנית עגולה כי לא היתה ברשותי תבנית פאי, את שכבת הבצק העליונה הנחתי בצורתו השלמה ומעל מרחתי ביצה עם שמן.

את המחמאות שקצרתי בזמנו אני עדיין זוכרת.♥

הפעם שידרגתי את המתכון, הוספתי גבינת רוקפור של תנובה ואפיתי בתבנית פאי מסוגננת.

אתם יודעים שעדי הקצינה שלי היא הטועמת וגם המעבירה ביקורת על המתכונים…אז תנחשו איזה ציון קיבלתי?

לעדי שלי ולאישי היקר תודה רבה על המחמאות!

לכל קוראי היקרים! אני משתפת אתכם במתכון מיוחד לקיש טעים, שרצוי להכינו לחג השבועות. מבטיחה שתקצרו מחמאות.

החומרים להכנת הבצק

החומרים למילוי

לנפות את הקמח
להכניס למעבד מזון קמח מרגרינה (או חמאה) ביצה מלח ומים

לעבד עד לקבלת בצק
להוריד למשטח עבודה לשטח ולכסות בניילון נצמד
להכניס למקרר

לחתוך את הירקות לריבועים ולרצועות

לטגן את החצילים עם מעט שמן
להעביר את החצילים המטוגנים למסננת

לטגן (לא להוסיף שמן) את הבצלים לשקיפות
להוסיף את הפטריות ולטגן, להעביר לצלחת

לטגן את הפלפלים
לקצוץ את עשבי התיבול
להכניס את הירקות לקערה

על משטח מקומח לרדד מחצית מהבצק
לכרוך על המערוך ולרפד תבנית פאי משומנת
להעביר את הבצק לתבנית הפאי להדק ולחורר

להכניס למקפיא ל 10 דקות

התבנית הוצאה מהמקפיא
לכסות עם נייר אפיה ועליו משקולת – להכניס לתנור

לתבל את הירקות המטוגנים עם מלח ופלפל
להוסיף גבינת גליל רוקפור ולערבב

את הגבינה לחתוך לפיסות גדולות

להוציא את תבנית הפאי מהתנור (לאחר האפיה)
למלא את התבנית במילוי הירקות
לכסות את הירקות עם הבצק שנותר

את הבצק שנותר לרדד ולחתוך לרצועות
להדביק על התבנית בשיטת שתי וערב
ניתן לרדד עלה שלם ולכסות על המילוי

לבסוף למרוח על הבצק ביצה טרופה עם מעט שמן
לאפות עד להזהבה

הפשטידה התקררה ונפרסה

גם צבעונית- גם יפה – וגם טעימה

מתכון להכנת קיש חצילים פטריות בצל וגבינת רוקפור
החומרים לבצק פריך:
3 כוסות קמח רגיל
200 גרם מרגרינה מזולה רכה (אפשר חמאה)
כפית מלח
1 ביצה
1/4 כוס מים קרים
חומרים למלית:
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות
סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לרצועות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות (לא חובה למי שלא אוהב)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
למי שאוהב ניתן להוסיף שמיר ובצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חבילת גבינת רוקפור של תנובה (140 גרם)
שמן קנולה לטיגון
אופן הכנת הבצק:
בקערת מערבל או מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים קמח מנופה, מוסיפים מזולה רכה, מוסיפים 1 ביצה , כפית מלח ומים.
מערבלים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד ורך, מוציאים למשטח עבודה ומשטחים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה וחצי.
אופן הכנת המלית:
מוזגים למחבת רבע כוס שמן ומחממים, מוסיפים את ריבועי החציל מטגנים מספר דקות, מוציאים ומעבירים למסננת .
מטגנים את הבצלים הפרוסים ומוסיפים את הפטריות החתוכות, ממשיכים לטגן עד לשקיפות, מעבירים לצלחת.
מטגנים קלות את הפלפלים ומעבירים לצלחת.
מכניסים לקערה את כל חומרי המלית: חצילים מטוגנים, בצלים ופטריות, פלפלים, פטרוזיליה וכל עשבי התיבול, מוסיפים מעט מלח ופלפל לטעם
לבסוף מפוררים את גבינת הרוקפור מוסיפים לתערובת ומערבבים.
מחממים את התנור ל 180-200 מעלות .
אפשר להשתמש בתבנית פאי מספר 24-26 עגולה או בתבנית פאי ארוכה. יש לשמן היטב את התבנית.
מחלקים את הבצק ל-2 , מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק, כורכים את הבצק על המערוך ומרפדים את התבנית כולל בצדדים ובדפנות, מחוררים את הבצק עם מזלג. ניתן לאפות את הפאי אפיה עיוורת (מעליו להניח נייר אפיה ומשקולת ).
לאחר האפייה ממלאים את הפאי במילוי הירקות והגבינה, מרדדים את החלק הנותר מהבצק ומניחים על שכבת המילוי, אפשר ליצור פסים שתי וערב כמו בתמונה.
לטרוף ביצה עם טיפת שמן ולמרוח על שכבת הבצק העליונה. להכניס את הפאי לתנור לאפיה של 30 דקות או עד אשר הבצק נאפה ומזהיב.
להוציא מהתנור ולצנן מעט לפני שפורסים.
פשטידה כל כך טעימה ומוצלחת מוציא לשון
בברכת חג אביב שמח
========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. היי יהודית, המתכון מאוד מגרה ואני ממש מתה כבר להכין אותו , רק הבעייה שאני לא אוהבת את גבינת הרוקפור, האם אפשר להחליף בגבינה אחרת?

השאר תגובה

Scroll To Top