רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני חגים / קיש גבינות ועגבניות שרי

קיש גבינות ועגבניות שרי

קיש גבינות עם עגבניות שרי ועשבי תיבול, עם כל הגבינות שיש לכם בבית. תתענגו על קיש טעים ומנצח

עדי הקצינה שלי מתקשרת מהבסיס ואומרת, אמא אולי תכיני היום קיש גבינה עם עגבניות שרי

פתחתי את המקרר,גבינות יש, עגבניות שרי יש… קדימה לעבודה

כדי להכין את הקיש הטעים והמריח טוב, אין צורך לגשת לסופר, אתם יכולים להשתמש בכל הגבינות שיש לכם במקרר. שמנת מתוקה יש אצלי תמיד , כך שזו לא הייתה בעיה, אבל אם אין, אפשר להכפיל את כמות החלב וזה בסדר גמור.

אל תוותרו על ההכנה של הקיש, הוא גם טעים וגם יפה למראה. יתאים לכם לכל אירוח ולארוחת ערב משפחתית.

מיותר לציין שעדי שלי התמוגגה מהריח שהתפשט במטבח! התיישבה לארוחת הערב וביקשה אפילו תוספת.

אפשר להכין סלט גדול עם ירקות טריים …ואתם מסודרים.

חברים יקרים!אני שמחה מאוד לשתף אתכם במתכון קל וטעים שמתאים גם לשולחן של חג השבועות.

החומרים להכנת התחתית והמילוי

במעבד מזון – קמח חמאה ושמנת חמוצה
לעבד עד אשר נוצר בצק מעט דביק

להעביר את הבצק לקערה נקייה
לכסות עם ניילון ולהכניס למקרר עד אשר נכין את המילוי

מילוי: בקערה – ביצים ושמנת מתוקה
מוסיפים את החלב וטורפים


מוסיפים גבינה לבנה
מוסיפים גבינה בולגרית

מוסיפים גבינה צהובה מגוררת (או גבינת קשקבל מגוררת)
מערבבים ומוסיפים קמח תופח וממשיכים לטרוף עד להטמעה

מוסיפים עשבי תיבול (אפשר פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר)
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב

על ניר אפיה מקומח מרדדים את הבצק
מגלגלים את הבצק על המערוך ומקמחים

מעבירים את הבצק לתבנית פאי משומנת – עוברים עם המערוך על דפנות התבנית ומסירים את הבצק המיותר

מחוררים את הבצק עם מזלג או סכין – מכניסים את התבנית למקפיא ל -10 דקות.

אופים את התחתית: מכסים עם נייר אפיה או נייר כסף ומניחים מעל גרגרי חומוס או אורז למשקולת – מכניסים לתנור לאפיה.

הבצק צריך להיות אפוי וזהוב  – מוציאים מהתנור ומוזגים בזהירות את תערובת מילוי הגבינות


חותכים עגבניות שרי לחצי ומניחים על המילוי
העגבניות תמיד יהיו עם החתך למעלה, להכניס לאפיה

הפשטידה לאחר האפיה

פשטידה שתתאים לכם לארוחת ערב וגם לפיקניק

מתכון להכנת קיש גבינות ועגבניות שרי

החומרים לתחתית:

כוס ושליש קמח

100 גרם חמאה רכה

חצי גביע שמנת חמוצה (אפשר אשל )

החומרים למילוי:

3 ביצים

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס חלב

150 גרם גבינה לבנה (קצת יותר מחצי מיכל של 250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מגוררת

50 גרם גבינה צהובה מגוררת (או קשקבל)

2 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב אפשר להוסיף בזיליקום ושמיר )

10 יחידות עגבניות שרי שטופות וחצויות

תבנית פאי משומנת מספר 26-28

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון מכניסים קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה, מעבדים בפולסים קטנים עד אשר נוצר בצק אחיד ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה נקייה , מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל- 10 דקות.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח, מקמחים גם את המערוך. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית הפאי.

מהדקים מעט את הבצק לדפנות, עוברים עם המערוך על שפת התבנית ומסירים בצק מיותר, מחוררים את הבצק עם מזלג.

מכניסים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.

מוציאים מהמקפיא, מרפדים את פני הבצק בנייר אפיה ומעל מניחים גרגרי חומוס או אורז ליצירת משקולת.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות , זמן אפיה כ- 25 דקות או עד אשר הבצק מזהיב.

מסירים את ניר האפייה , אם הבצק זהוב בצדדים ובאמצע עדיין לא נאפה, יש להכניס לתנור ולאפות עוד כ-5 דקות נוספות, להוציא מהתנור.

אופן הכנת המילוי:

בקערה מכניסים את הביצים, מוסיפים שמנת מתוקה, חלב ואת הגבינה הלבנה, טורפים לאחידות.

מוסיפים לתערובת את הגבינה הבולגרית המגוררת ואת הצהובה ומערבבים.

מוסיפים 2 כפות קמח תופח וטורפים היטב, מוסיפים את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב עד לאחידות.

מוזגים את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בעדינות על התערובת כשהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.

להכניס את התבנית לאפיה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 25 דקות. הקיש יקבל צבע חום זהוב ויהיה יציב לגמרי.

לפרוס את הקיש רק לאחר שהתקרר מעט.

 

מאחלת לכם ארוחה טעימה ונעימה.

חג שבועות לבן ושמח

=====================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. נראה מושלם

  2. האם ניתן להכין את הבצק ערב לפני?

  3. אפשר להשתמש בבצק עלים כבסיס לקיש?

השאר תגובה

Scroll To Top