רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קוקיס של יהלי

קוקיס של יהלי

עוגיות קוקיס מלאות בשוקולד – כמו בקונדיטוריות ובבתי הקפה! יהלי המתוקי אמר- " סבתא זה טעים"

כשהחופש מגיע יהלי מתייצב אצל סבתא יהודית שאוהבת אותו♥ ומה מכינים אם לא קוקיס כאלה טעימים שכל ילד קטן וגם גדול ייהנו ממנו.

יהלי שלי תמיד לוקח כסא מהדלפק מוריד את הכרית ועומד על הכסא, לפני זה הוא כבר שטף את הידיים ומחכה למשימות שסבתא נותנת לו, האושר הגדול הוא לשמוע אותו אומר, ווואוו……גם אמא מכינה עוגה עם קקאו, הוא יודע כבר להבחין ולהבדיל בין כל חומרי הגלם.

המתכון של העוגיות כבר ישן נושן, אבל עם יהלי זו הפעם הראשונה, כי הקטנטן כבר גדל והכי כיף להכין איתו עוגיות.

המחמאה הכי גדולה ממנו הייתה ! כמובן לאחר שהעוגיות התקררו – "סבתא זה טעים".

חברים יקרים שלי♥ תכינו גם אתם עם הקטנטנים! ההנאה מרובה!

חופשה נעימה לכולם!

 

קוקיס עם יהלי

 

החומרים להכנת הקוקיס

קוקיס של יהלי בלוג1

 

בקערת מערבל שמים חמאה וסוכר ומתחילים לערבל
מוסיפים סילאן וניל וביצה

קוקיס של יהלי בלוג2

 

מוסיפים קמח אבקת קקאו ואבקת אפיה
מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבלים עד לאחידות

קוקיס של יהלי בלוג3

מכניסים את התערובת למקרר לחצי שעה עד שעה להתמצקות
יוצרים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה במרווחים גדולים
העוגיות מתרחבות אז לא לצופף

קוקיס של יהלי בלוג4

זמן אפיה כ 15-20 דקות ולא יותר
העוגיות מתקשות בחוץ

קוקיס של יהלי בלוג5

לקרר לגמרי את העוגיות – לא לגעת בהן בעודן חמות

קוקיס של יהלי בלוג10

מתכון להכנת עוגיות קוקיס

חומרים:

כוס ורבע קמח לבן

שליש כוס קקאו

1 כפית אבקת אפיה ( לא יותר )

קורט מלח

125 גרם חמאה רכה ( תוציאו אותה מהמקרר ותניחו על השיש כרבע שעה)

1 כוס סוכר חום כהה – הרטוב

1 ביצה L

כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

1 כף גדושה של סילאן

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס ( אל תשתמשו בשוקולד צ'יפס במקרה הזה )

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה ( ראו בתמונה ) להכניס את החמאה הרכה ואת הסוכר, לערבל עד אשר מקבלים קרם קליל ובהיר.

להוסיף את הסילאן, הוניל והביצה, לערבל עד אשר נקבל קרם חלק, לעצור את פעולת המערבל. לקחת מרית ( מלקק ) ולגרד את התערובת מסביב.

בקערה נפרדת: לנפות את הקמח והקקאו, להוסיף אבקת אפיה ומלח ולערבב. להוסיף את היבשים לתערובת שבמיקסר, לערבל כדקה עד אשר כל הקמח נטמע בתערובת.

לקצוץ את השוקולד ולהוסיף לתערובת תוך כדי ערבול קצר.

להכניס את הקערה למקרר לשעה, או למקפיא לחצי שעה.

לרפד תבנית בנייר אפייה, לקחת כף של גלידה או כף רגילה ולהציא כמות של חומר מהקערה, לטבול מעט את היד במים ( להכין קערית עם מים מראש ) לגלגל וליצור כדור, להניח את העוגיות במרווחים גדולים, העוגייה מתרחבת בזמן האפייה, אנחנו לא נרצה שהעוגיות תדבקנה אחת לשנייה.

בכל פעם שממלאים מגש ומכניסים לתנור, יש להכניס את הקערה עם החומר שנותר למקפיא, כדי שהחומר לא יהיה רך מידי.

להכניס לתנור שחומם מראש, זמן אפיה כ15 דקות ( תלוי בתנור שלכם) מנסיון אין צורך לאפות יתר על המידה. העוגיות מתקשות בחוץ ונעשות קריספיות.

נקבל כ 40-42 עוגיות טעימות ויפיפיות.

לאחר קירור מוחלט ניתן להכניס את העוגיות לקופסה, אם יישאר לכם משהו בכלל לאחר הנישנושים♥♥♥

========================================================

 קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥

קוקיס של יהלי בלוג9

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

תגובה אחת

  1. היי יהודית. אני מכינה עכשיו את העוגיות. לאיזה חום לחמם את התנור?

    תודה רבה

השאר תגובה

Scroll To Top