רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קומפוט קייצי

קומפוט קייצי

קומפוט נוסטלגי עם פירות העונה, הכי טעים שיש

סיפור נוסטלגי מילדותנו!

אמא שלי הייתה מטפלת בקשיש בשם ינק'לה ללא תמורה וללא מטרת רווח, הוא לא היה סיעודי, הלך ודיבר באופן צלול ואפילו הוא עבד. לדעתי הוא היה מעל גיל שמונים, הוי שכחתי לספר לכם שהוא היה עגלון! כל הילדים של השכונה היו עולים לעגלה שלו ועושים איתו סיבוב.

רציתי לספר לכם משהו על הקומפוט נכון? נסחפתי  – איזה זכרונות של ילדות יש לי. סיפרתי שאמא טיפלה בו ובמסגרת זו היא גם הכינה לו אוכל, אמא שלי ידעה להכין את האוכל שלה, אז הוא לימד אותה להכין גם קומפוט (היא הכינה לו גם את המרק הזה עם העוף המכובס , ואת האטריות האלה הטעימות שהולכות עם המרק ואת החצילים הקלויים עם הבצל, ועוד כל מיני ) כמובן את הקומפוט עם פירות העונה, לפעמים רק עם תפוחים חמוצים איך שהבית היה מריח מוניל ומפירות המתבשלים על הגז, ריח של שכרון חושים.

והסיפור העכשווי, מאחר ואני מאוד אוהבת קומפוט חם ממש חם כי זה הכי טעים( אפשר לאכול קר מהמקרר

צונן ומרווה ).  כשהילדים והנכדים מגיעים לארוחת שבת אני מכינה ותמיד מקבלת קריאות התפעלות!

חברים יקרים♥ משתפת אתכם במתכון להכנת קומפוט עם פירות קיץ! תכינו כבר לשבת הקרבה

 

פירות קיץ שטופים מגולענים וחתוכים
משמש אפרסק דובדבן שזיף נקטרינה
מכניסים לסיר עם מים בגובה הפירות

מוסיפים 1 שקית סוכר וניל
מוסיפים שלושת רבעי כוס סוכר (אפשר חצי כוס)

מוסיפים 1 כץ מיץ לימון סחוט
מביאים לרתיחה כ 8-10 דקות

הקומפוט נראה כך לאחר בישול
יש להסיר את הקצף שנוצר
לאחר צינון להכניס למקרר

וואוו אתם לא מבינים איזה ריח של וניל ופירות מבושלים מתפשט בכל הבית, עונג שבת
הצעת הגשה – בכוסות שקופות של לפתן או של גלידה

 

מתכון להכנת קומפוט

החומרים:

10 משמשים מגולענים

4 שזיפים אדומים מגולענים

4 אפרסקים חתוכים לרצועות

20 דובדבנים מגולענים

3/4 כוס סוכר ( אפשר חצי כוס )

1 שקית סוכר וניל

1 כף מיץ לימון

מים לבישול הפירות

אופן ההכנה:

לשטוף לחתוך ולגלען את הפירות, להכניס לסיר בינוני ולשים מעל מים עד כדי מחצית הסיר ואפילו טיפה יותר.

לשים את הסיר על להבה גבוהה, להוסיף את הסוכר וניל את הסוכר הלבן ואת מיץ הלימון ולערבב.

להביא את כל התערובת לרתיחה ולהנמיך את האש , לבשל כ 8-10 דקות רק עד אשר הפירות מתרככים.

את הקצף שנוצר מסביב יש להסיר עם כף.

לכבות את הלהבה- אפשר להגיש חם או צונן.

להכניס למקרר

 

ט   ע   י  ם !

==================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top