קובה סלק אדומה וחמצמה, במילוי עוף ובצל מטוגן, כמו שאנחנו אוהבים! תודה רבה לאמא שלי על מתכון הכי מוצלח שיש
קובה סלק כמעט כולנו אוהבים ♥ סיפרתי לכם איך למדתי להכין את הקובה דלעת! אז בשביל החברים שלא יודעים אספר שוב והפעם קובה סלק.
יום אחד לפני שאמא נפלה וחלתה היא קראה לי ואמרה! בואי יהודית, רצית ללמוד להכין קובה! היום תעמדי לידי ותלמדי, כמובן שאני כמו ילדה טובה רק עמדתי והסתכלתי בלי להתערב ובלי להגיד מילה, רק הקשבתי לה והתבוננתי בידיה המיומנות. אמא הייתה אלופה בהכנה ובגלגול הקובה, והטעם של הקובות שלה עד היום מורגש, והריח שזה הפיץ במטבח אין כאלה דברים, כולנו מתגעגעים אליה ולמאכלים הטובים שלה. אמא יקרה שלי אני אוהבת אותך.
החומרים למילוי הקובה
ערבוב המלית עם התבלינים
הכנת בצק הסולת
הבצק והמילוי מוכנים
לקרוץ עיגול ולשטח על כף היד הרטובה
למלא במילוי העוף
לסגור את הקובה בצביטות
ולגלגל
הקובות מוכנות על מגש רטוב
בסיר עמוק ובינוני לטגן את הבצל
להכין את החומרים למרק הקובה
להוסיף רסק עגבניות ואת התבלינים
להוסיף מים ולאחר רתיחה את הסלק הקצוץ
להוסיף מיץ לימון
להכניס את עלי הסלרי
הקובות יכנסו למרק אחת אחת ובמרווחים בתוך הסיר
הקובה התבשלה
לסגור את הסיר ולבשל עוד 20 דקות מדי פעם לטלטל או לערבב בעדינות עם כף
הצעת הגשה
מתכון לקובה סלק
חומרים לקובה:
2 כוסות סולת
כפית מלח
כוס מים (מידה של כוס חד פעמית)אם יש צורך להוסיף עוד מים.
1 כף שמן
לתערובת המילוי:
רבע ק"ג של עוף טחון (אפשר הודו או בשר אמא שלי השתמשה בעוף)
1 בצל קטן קצוץ דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (ממש מעט)
לערבב את כל תערובת המילוי:
– בקערה להכניס סולת מעט מלח, מים ושמן ולערבב, צריך להיות בצק רך ונעים
לקחת חתיכה ליצור ממנה עיגול לפרוש אותה על כף היד למלא מעט מן המילוי לסגור ולגלגל לכדור, להניח על מגש רטוב.
חומרים למרק סלק:
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות שמן
1 סלק גדול קלוף וקצוץ קטן
2 עלי סלרי אמריקאי
וחתיכת ראש סלרי (קצוץ) לא חובה
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
1 כף סוכר
מים בכמות שיעברו את חצי הסיר
1 כף רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
בסיר גדול לטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות ומים, להביא לרתיחה, להוסיף את הסלק הקצוץ ואת התבלינים כולל מיץ לימון. יש לטעום מידי פעם, התערובת תהיה חמצמצה. כאשר המים ירתחו יש להוסיף את הקובות אחת אחת , לגלגל אותן עם הידיים. לבשל רבע שעה ללא מכסה, לערבב בעדינות עם כף או לטלטל את הסיר בעדינות. הקובות יצופו למעלה לאחר מכן לסגור את המכסה ולבשל עוד כ 20 דקות על אש נמוכה.
בהצלחה לכל מי שהולך להכין , אין על קובה סלק, וכמובן גם על קובה דלעת.
כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.