רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קובה דלעת

קובה דלעת

קובה דלעת חמצמה, במילוי עוף, מבית אמא. עם צבעים מרהיבים וטעם של פעם. אתם חייבים להכין

בשבילי קובה דלעת זה בית של אמא, ריחות של יום שישי בצהריים, אהבה וגעגועים. במוצאי אני פרסיה, ומאז שאני זוכרת את עצמי אמא הייתה מכינה בכל יום שישי קובה. יש כמה סוגים פופולריים שאהבנו ואת זה היא תמיד הכינה. קובה דלעת, קובה סלק, קובה במיה. אני יודעת שיש עוד סוגים, אבל מאחר ואנחנו פרסים בחרניים זה מה שעלה על שולחננו.

ביום שישי כשהיינו חוזרים מבית הספר הקובה תמיד כיכבה במטבח. קודם ניגשנו לסירים פתחנו את הסיר של הקובה והרחנו, ואחר כך לקחנו צלחת גדולה העמסנו אורז צהוב וליד את הקובות עם הדלעת וגם (עמבה, שלא ישמעו) וזה היה הכי טעים בעולם.

עוד סיפור על אמא שלי. בימי שישי השכנות שלנו שבביתם לא הכינו קובה (האשכנזים שהיום אנחנו נשואים להם) היו נכנסות וכמובן אמא הייתה עורמת להן בצלחת קובה עם המרק והן היו מתענגות על הטעם, וגם על הדרך הן התכבדו בקציצות המטוגנות שנקראות אלו צ'אפ ( תפוחי אדמה)וכמובן בטורשי הטעים שלה (חמוצים).

כמה חודשים לפני שאמא נפלה וחלתה היא אמרה לי! יהודית בואי אני מכינה קובה תלמדי, כמובן שעמדתי לידה וקיבלתי ממנה שיעור פרטי על הכנת קציצות הקובה והמרק. אמא תודה לך על מתכון כזה נפלא, עכשיו כולם נהנים ממנו.

אמא שלי ♥ תודה לך שהיית אמא כזאת נפלאה, אהובה ומלאה בנתינה לזולת. אמא את "אשת חייל מי ימצא"

קובה דלעת6

למילוי הקובה: בצל קצוץ עוף טחון (אפשר בשר) פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל
לערבב את התערובת

סולת לקובה (הפירמה הזו הכי טובה)
הרטבת הסולת והכנת בצק

הרטבת הידיים קריצת עיגולים מהבצק סולת ושיטוח על כף היד
הכנסת המילוי למעטפת

סגירת הקובה
וגילגולה לכדור

יצירת עיגול מהקובה
הנחת הקובות המוכנות על מגש רטוב

הכנת התערובת למרק: בצל ודלעת לטגן מעט בשמן
קופסת רסק עגבניות של 260 גרם

הוספת רסק העגבניות ומים לסיר
להביא לידי רתיחה

להוסיף את מלח הלימון, הסוכר, הפלפל המלח הרגיל ואבקת מרק
בזמן הרתיחה להוסיף למרק את הקובות

להכניס את הקובות אחת אחת במרווחים
כל הקובות במרק לרתיחה נוספת ובישול

הקובה מוכנה לאכילה

 מתכון לקובה דלעת

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top