קובה בורגול מטוגנת | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / קובה בורגול מטוגנת

קובה בורגול מטוגנת

קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר והפעם בצורה שטוחה, קובה מקורית וטעימה. לצמחוניים אפשר למלא עם פטריות טריות קצוצות

קובה בורגול הכי נוסטלגית עם זיכרונות נעימים.

עדילי הקצינה שלי התקשרה "אמא אני מגיעה הביתה היום בערב" מרוב געגועים והתרגשות נכנסתי ללחץ! צריך להכין לנסיכה ארוחת ערב. למרות כל האירועים בזמן האחרון נשמתי עמוק ונכנסתי למטבח, גם ההתעסקות באפיה ובבישול טובה כמו תרפיה בימים טרופים אלה.

לאחר שהכנתי את הקובה בורגל וטיגנתי, החלטתי להעלות רק תמונה לעמוד הפייסבוק שלי. קיבלתי מבול של בקשות לקבלת מתכון. מה שריגש אותי הכי הרבה היה הבן של בת דודתי, דודי בן אבו שכתב לי בפרטי שריגשתי אותו מאוד כי זה מזכיר לו את הקובה שסבתא שרה הייתה מכינה לו (סבתא שרה הייתה אחות של אמא שלי) וביקש שאכתוב לו את המתכון.

ביקשתי ממנו שיבוא אלי לקחת צלחת עם טעימות, מאחר והא היה בעבודה ולא הייתה באפשרותו להגיע, החלטתי להביא לו משלוחה, ההתרגשות הייתה גדולה וכמובן המחמאות לא איחרו להגיע ♥

עדילי מאוד אהבה את הקובות. גם דודי שלי הספיק לטעום ולהחמיא!

חברים יקרים ♥ מאחלת לכם סופ"ש שקט ורגוע אמן.

קובה בורגול מטוגנת בלוג

החומרים להכנת הקובה

קובה בורגול מטוגנת בלוג1

לטגן את הבצל

קובה בורגול מטוגנת בלוג2

להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן

קובה בורגול מטוגנת בלוג3

הכנת תערובת הבורגול
בקערה: בורגול סולת מלח וכורכום

קובה בורגול מטוגנת בלוג4

הוספת המים ולערבב היטב
להניח למנוחה מכוסה כחצי שעה

מילוי הבורגול בתערובת הבשר
להרטיב את כפות הידיים עם מעט שמן
לקחת מהתערובת לגלגל לכדור לעשות חור עם האגודל ולמלא בבשר

קובה בורגול מטוגנת בלוג5

לסגור את הקציצה עם אצבעות משומנות
לפחוס את הקובה שתקבל צורה עגולה ושטוחה

להכין את הקובות על מגש

קובה בורגול מטוגנת בלוג6

לטגן את הקובות

קובה בורגול מטוגנת בלוג11

הקובות לאחר טיגון

קובה בורגול מטוגנת בלוג10

להגיש חם

קובה בורגול מטוגנת בלוג9

מתכון להכנת קובה בורגול

החומרים לבצק:
500 גרם בורגול עבה (אם יש לכם בבית בורגול דק זה בסדר)
2 כוסות סולת ( כוס מידה )
1 כף מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה (לא חובה) נותן צבע
1 כף שמן
4 כוסות מים מהברז (כוס מידה) לא יותר

ההכנה:
– לערבב את כל חומרי הבצק היטב, לכסות את הקערה ולהשהות כחצי שעה על השיש.

החומרים למלית:
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון ( לצמחוניים: 2 סלסלות של פטריות טריות קצוצות )
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
– לטגן את הבצלים עם 2 כפות שמן, לאחר שהזהיבו טיפה להוסיף את הבשר, לערבב עד אשר משנה את צבעו לאפור, להוסיף מלח ופלפל ולטעום, לקרר את התערובת.

אופן הכנת הקובה עם המילוי:
– לשים בקערית קטנה מעט שמן,לקחת חתיכה מהבצק לגלגל לכדור לטבול מעט את האצבעות עם השמן להחזיק ביד שמאל ועם האגודל של יד ימין לעשות חור, למלא עם בשר, לא יותר מידי, לסגור את הקצוות לגלגל ולפחוס את הקציצה, הקציצה יוצאת שטוחה, להניח על מגש. להכין את כל הקציצות באותו אופן.

טיגון:
– לטגן את הקובות בסדרות של 4 כל פעם, השמן יהיה חם ועמוק. לא לטגן יותר מידי כאשר מחליף מעט צבע להפוך לצד השני, להוציא עם כף מחוררת ולהניח על נייר סופג.

הכמות שיוצאת 35 קובות טעימות וריחניות.

בהצלחה ובתאבון לכולם.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

קובה בורגול מטוגנת בלוג9

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

16 תגובות

  1. אביגיל אביאני

    בוקר טוב אלופה במקום לטגן אפשר לאפות ?

  2. לא אמורים לבשל במים לפני הטיגון?

  3. כמה בערך חתיכות יוצאות ???

  4. יהודית היי,
    דיברנו השבוע בשכונה (השכנה מלמטה)חחחחח….
    הכנתי השבוע למרות שקצת חששתי..ויצאה מדהים.
    רוצה בהזדמנות זו להודות לך על מתכונים שמלווים אותי המון זמן.
    בהערכה רבה
    רחל

  5. התכוונתי יצא מדהים

  6. הי יהודית,
    רציתי לשאול אם אפשר להקפיא לפני שלב הטיגון ואחכ להפשיר ולטגן

השאר תגובה

Scroll To Top