רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / צלי בקר עם פטריות לראש השנה

צלי בקר עם פטריות לראש השנה

צלי בקר חגיגי עם פטריות שמפניון, מתכון אמיתי ואותנטי של אליס בן נעים אשר ירעיד לכם את החיך ואת מיתרי הלב.

שנה טובה חברים יקרים♥

לכבוד ראש השנה החלטתי לכבד אתכם במתכון של צלי בקר חגיגי עם פטריות שמפניון, מתכון אמיתי ואותנטי של אליס בן נעים אשר ירעיד לכם את החיך ואת מיתרי הלב.

אליס אשה חמה לבבית חייכנית ונדיבה עם ידי זהב, ביתה תמיד פתוח וגם ליבה, אלופה במלאכת הבישול והאפייה. כאשר פניתי אליה בבקשה לקבל מתכון של צלי בקר היא מיד נרתמה למלאכה ונתנה לי הוראות מדוייקות איזה נתח של בשר לקנות. קבענו יום ושעה ואני התייצבתי בביתה חמושה במצלמה החדשה שדודי הבן שלי העביר לי, נכנסתי למטבחה של אליס ובזוית העין אני רואה שולחן חג ערוך בטקסיות רבה, מפה לבנה פרושה ,כלי אוכל נאים, פמוטים כוס יין לקידוש, מפיות וחבקנים, אגרטל מדהים ביופיו עם פרחים, שולחן כלבבי. אליס חושבת על הכל . שאלתי מדוע ערכת שולחן? והיא עונה, נו אבל את רוצה לצלם נכון! כן עניתי לה, והיא- אז צריך שיהיה שולחן יפה לחג ועליו נגיש את האוכל ונצלם. כבר אמרתי לכם שאליס אשה נאה עם בית יפה וכלים נאים! טוב אז ניגשנו למלאכת הכנת הצלי בקר, שיטת העשייה כל כך טובה ומוצלחת שהמוגמר היה כזה טעים ורך שלא האמנתי על עצמי שאני שכמעט לא נוגעת בבשר אוכלת ממש פרוסה שלמה. לאחר ההכנה סידרנו את הצלי בצלחת הגשה נאה והוספנו את האורז הטעים עם הפירות היבשים וכמובן את הפסטיות עם הכבד המעלפות (למתכונים האלה אעלה פוסטים חדשים). ניגשנו למלאכת הצילום ועינכם רואות התמונות אמיתיות ואכילות.

תודה לך אליס יקרה על מתכון נהדר וטעים, תודה על הסיפורים היפים שלך, על משפחתך ועלייתכם מאגדיר מרוקו -על חבלי הקליטה וכמובן על החיים בחיק המשפחה המורחבת והאוהבת. תודה שפתחת בפני דלת המובילה לדברים נפלאים.

בפרוס השנה החדשה אני מבקשת לאחל לכולם שנה טובה ופוריה, שנת שלום ובטחון והלוואי ויתגשמו כל משאלות ליבנו לטובה.

צלי בשר חגיגי של אליס10

 

 

לשטוף את נתח הצלי תחת הברז
לפרוס נייר כסף על השיש
למזוג שמן זית על נייר הכסף
להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח

להניח את נתח הבשר על נייר הכסף
לעשות עיסוי לבשר ולכסות אותו מכל הכיוונים עם התבלינים

לעטוף עם נייר הכסף מסביב לנתח ובצדדים
לסגור את החבילה כמו בונבון

להניח את נתח הבשר העטוף בנייר הכסף בתבנית של התנור
להכניס לתנור לאפיה של שעתיים וחצי

 

לאחר האפייה וקירור במקרר לכמה שעות
לפתוח את נייר הכסף להניח את הנתח על קרש חיתוך
את הציר להעביר לקערה

 

הנתח מוכן לחיתוך לרצועות
אפשר לחתוך את הנתח עם סכין

אפשר לחתוך את הנתח עם מסור חשמלית המיועדת לחיתוך של בשר

 

לטגן את הבצל
פטריות שמפניון טריות לנגב
חצי לחתוך והחצי השני להשאיר שלם

לטגן מעט את הפטריות מעל הבצל
לכסות את הסיר עם המכסה

 

את יתרת נתחי הבשר אפשר להכניס לשקית וואקום (המיועדת להקפאה)
את מחצית הציר שנשארה להקפיא לפעם הבאה

 

מעל הפטריות להניח את נתחי הבשר
להוסיף מעל את הציר בשר
לתבל עם פלפל שחור

להוסיף מעט אבקת מרק
להוסיף את המים
לאחר שרותח מעט לסגור עם המכסה -על אש קטנה 20 דקות

 

השולחן היפיפה שהכינה לנו אליס מוכן לאירוח
הצלי מוגש עם הפטריות והרוטב כולל פסטיה עם כבד ואורז עם תערובת צימוקים ואגוזים

אין על אליס שערכה  שולחן לתפארת לכבוד ראש השנה

 

חג שמח

מתכון להכנת צלי בקר עם פטריות

 

החומרים:

נתח בשר בקר לצלי מספר 5 ( אני השתמשתי בקפוא הרגיל לא עם המים )

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה פלפל שחור גרוס

כפית מלח (הבשר מוכשר אין צורך בהרבה מלח)

יריעה של נייר כסף

אופן ההכנה:

חותכים נייר כסף בגודל כפול מנתח הבשר, מניחים את הנייר כסף על משטח העבודה ( שיש).

מוזגים באמצע הנייר שמן זית פלפל שחור גרוס ומלח.

לוקחים את נתח הבשר, מוציאים מהניילון ושוטפים מתחת למים זורמים, מניחים את הנתח על נייר הכסף.

מעסים את הנתח מכל צדדיו עם התבלינים, סוגרים כמו מעטפה ובצדדים לסגור כמו בונבון.

להניח את הנתח בתבנית אפיה, להכניס לאפיה של שעתיים וחצי בדיוק, חום של 180 מעלות.

לאחר האפייה להשאיר עוד שעה בתנור כדי שהמיצים יישארו בתוך הבשר, לצנן בחוץ  ( לא להוריד את נייר הכסף ) ולאחר מכן להכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות ( אפשר לילה).

אחרי צינון של כמה שעות במקרר להוריד את נייר הכסף, את נתח הבשר להניח על קרש חיתוך, את הציר שנשאר בנייר הכסף להעביר לקערה (לא לזרוק).

לקחת סכין טובה ולחתוך את נתח הצלי לפרוסות לא עבות ולא דקות, אפשר להשתמש בחלק מהפרוסות ואת השאר להקפיא לפעם הבאה בשקית וואקום (ראה בתמונה ) לקחת מעט מהציר להכניס לכוס חד פעמית וגם אותו להקפיא לפעם הבאה (זאת אפשרות).

 

החומרים לרוטב:

2 סלסלות של פטריות שמפיניון מנוקות וחתוכות לשתיים(חלק להשאיר שלמים)

1 בצל בינוני קצוץ

3 כפות שמן צמחי (קנולה)

1 כפית פלפל שחור טחון

רבע כף אבקת מרק עוף

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

בסיר שטוח שמים את הבצל הקצוץ ומעל את השמן קנולה מטגנים לשקיפות, מוסיפים מעל את הפטריות החתוכות ( חלקן שלמות ) מטגנים 3 דקות ומערבבים מעט עם כף עץ, לשים את המכסה על הסיר ולבשל עד שיגיר נוזלים.

להוריד את הסיר מהגז, לסדר מעל את נתחי הבשר בצורה יפה, להוסיף את ציר הבשר (שהפך להיות מעט נוקשה) מעל, להוסיף את הפלפל השחור ואת אבקת המרק ולבסוף להוסיף חצי כוס מים, לטלטל מעט את הסיר ולהניח על האש עד אשר ירתח. מיד להנמיך את האש ולבשל בדיוק 20 דקות עד שהנוזלים מתאדים מעט ( מדי פעם להשקות את נתחי הבשר עם הרוטב).

יש לטעום מהרוטב אם חסר מעט מלח אפשר להוסיף טיפה.

להגיש חם על צלחת הגשה עם הרוטב והפטריות ומעל אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.

הפסטיות האישיות ממולאות עם כבד ובצל מטוגן – האורז הלבן עם תוספת של פירות יבשים.

ועל זה בפעם הבאה יבואו פוסטים חדשים.

ח ג  – ש מ ח

ש נ ה ט ו ב ה

=====================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

צלי בשר של אליס

 

9 תגובות

  1. רעיון מדליק עם הנייר כסף!

  2. היי…יש אפשרות אחרת במקום הפיטריות ?

  3. שלום אני הולכת לבשל את זה אפשר מתכון של פסטיה תודה וחג שמח

  4. מתכון להכנת פסטיה עם כבד:

    החומרים:
    בצק פילו ( אני השתמשתי בבצק של שלושת האופים), יש להוציא מהמקפיא לילה לפני ולהכניס למקרר להפשרה.
    שמן לשימון העלים
    החומרים למילוי:

    1 ק"ג כבד מנוקה שטוף ומסונן
    1 בצל גדול קצוץ
    שמן לטיגון
    מלח ופלפל שחור לתיבול
    אופן ההכנה:

    לחמם את התנור על 180-200 מעלות. להניח נייר אפיה בתבנית אפיה שטוחה של התנור, להעביר את כל הכבדונים לתבנית ולשטח במרווחים.
    להכניס את התבנית לתנור ולצלות את הכבדונים יש להפוך לפחות פעם אחת את הכבדים על מנת ליצור צליה אחידה, אין לצרוב את הכבדים יותר מידי . להוציא מהתנור ולקרר.
    לשים את הכבדים על קרש חיתוך ולקצוץ אותם לריבועים.בסיר שטוח וגדול יש לטגן בצל קצוץ עם 1 כף שמן כ -5 דקות עד לשקיפות. להכניס את הכבדונים לסיר ולערבב בעדינות, להוסיף מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם, לטגן עוד 2 דקות ולכבות את הגז. להעביר את התערובת למגש גדול על מנת שהכבדים יתקררו.
    אופן הרכבת הפסטיה:

    לחתוך את הבצק לאורך, את החלק הראשון לחלק ל 3 חלקים כך שבכל חלק יהיה לנו רבוע או מלבן.לכסות את כל הבצק במגבת מטבח לחה. לקחת תבנית סילקון או תבניות חד פעמיות אישיות קטנות, להניח פיסת בצק ולמרוח מעל טיפת שמן מעל להניח עוד פיסת בצק לדאוג שהדפים לא יהיו חופפים שהקצוות יבצבצו מכל פינה, למרוח טיפת שמן ולמלא במילוי הכבד . לסגור את הפסטיה מכל הצדדים על ידי כיסוי הבצק. למרוח מעל ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
    להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ- 15-20 דקות עד להזהבה. להוציא מהתנור ולצנן מעט.
    וכמובן לא לשכוח להגיש את הפסטיה בארוחה חגיגית.

  5. יצא מדהים.
    הוספתי עוד תבלינים ורוטב, ועשיתי את זה עם בקר מס' 8
    ללקק את האצבעות

השאר תגובה

Scroll To Top
-->