רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פשטידת פטריות מהירה

פשטידת פטריות מהירה

פשטידת פטריות מנצחת שקוצרת מחמאות בכל אירוע, תכינו פעם אחת ותתאהבו

פשטידת פטריות שמככבת אצלי בכל חג ובכל אירוע משפחתי וחברי. כדאי לכם להכין כי בזכותה תקצרו הרבה מחמאות.

לכבוד חג שבועות החלטתי לשתף אתכם באחד המתכונים הטעימים והטובים שלי.

הפשטידה הזו היא וותיקה במטבח שלי ונלקחה מהספר של קובי בר "פשטידות" תודה על מתכון נפלא.

חברים יקרים ♥ מאחלת לכם המשך שבוע נפלא וחג שבועות לבן וטעים.

טיגון הבצל עם חמאה והוספת הפטריות לטיגון

החומרים לפשטידה לפני ההכנה

בקערה הביצים הגבינות והתבלינים לערבב

הוספת הפטריות והבצל לתערובת

הכנת התבנית המשומנת בחמאה והנחת מלאווח (לא חובה)

הפשטידה מוכנה לפני אפייה

פשטידת פטריות לכל עת
החומרים להכנה:
1 גביע קוטג' (או 1 גביע שמנת חמוצה) עדיף קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 5%
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות אבקת מרק פטריות או עוף פרווה
3 ביצים טרופות
1 כף קמח תופח לייצוב הפשטידה (לא חובה)
30 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסה פטריות משומרות (מסוננות) או טריות מסוג שמפיניון חתוכות (סלסלה)
מלח ופלפל לפי הטעם
חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
– לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
– בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת המרק והביצים, לבחוש לתערובת אחידה.
– להמיס את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד אשר הבצל מתרכך,מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
– מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לתערובת הגבינה ולערבב היטב.
– לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, לא להמליח יותר מדי.
– לשמן תבנית עגולה 24 או 26 בחמאה, אפשרות לשים בתחתית עלה של מלאווח (לא חובה) מעבירים את התערובת לתבנית ולשטח. לאפות 40-50 דקות או עד אשר הפשטידה תתייצב.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

12 תגובות

  1. נראה מעולה!
    אפשרי להשתמש בתבנית עגולה מתפרקת או שתערובת נוזלית מדי?

  2. יהודית אגיב

    נראה מעולה כול הכבוד

  3. תודה לך יהודית, כדאי להכין כי הפשטידה מאוד טעימה

  4. הכנתי את הפשטידה לחג השבועות ,פשטידה טעימה מאוד מאוד.
    שווה להכין.תודה יהודית על עוד מתכון מוצלח

  5. בתמונה . פשטידה לפני אפיה רואים עיגול של בצק בתבנית . מה זה ?

  6. הי רציתי לדעת באיזה מרקם יוצא הבצק אם שמים עלה של מלווח. האם הוא יוצא רטובוסמרטוטי ? או אפוי וקראנצי?

    • היי אירית, בעיקרון אין חובה לשים בתחתית התבנית דף מלאווח, אפשר לוותר אבל כדאי לשים בתחתית משומנת מעט פירורי לחם. לפעמים התחתית עלולה לצאת מעט רטובה, אני אופה אותה מעט לפני כן.

השאר תגובה

Scroll To Top