פרפה לימון | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פרפה לימון

פרפה לימון

פרפה לימון מתקתק בטעם של עוד
גלידת לימון עם סירופ שוקולד ומייפל
תכינו כי כולם אוהבים

פרפה לימון כשמו כן הוא, טעים אוורירי חמצמץ מתקתק ומענג.

מתאים לכל ארוחה גם חלבית וגם בשרית, בארוחה חלבית ניתן להשתמש עם שמנת מתוקה חלבית

לעומת זה בארוחה בשרית כמו זו הקרבה אלינו ביום העצמאות אפשר להחליף בשמנת צמחית של השף הלבן

ואז הארוחה תהיה מושלמת.

את המתכון המדהים הזה קיבלתי לפני שנים רבות מאחותי ריקי – כמובן זו אחותי היקרה והיא בוגרת ממני-

עוד אספר עליה רבות ידיה " ידי זהב " ובישוליה של בת מלך, אבל מה רציתי להגיד לכם, רגע לפני שהעלתי את המתכון לאויר

התקשרתי אליה ושאלתי, ריקי ! הפרפה לימון של מי המתכון ? שחלילה ולא נפרגן לאחת מבנות המשפחה.

אז ככה לדברי אחותי ריקי, מה פתאום המתכון הוא של הסייעת בגן לשעבר סימי בר-אב , בזמן שהיא ערכה מסיבת פרישה

הפרפה לימון עלה על שולחנה, וכמובן אחותי מיד רשמה את המתכון. אבל אל תטעו סימי בר – אב אופה ובשלית

פרשה לפני שנים רבות והיום ממעטת בהכנת מתוקים.

החומרים להכנת הפרפה                                                   הקצפת החלבונים עם הסוכר

החלבונים לאחר ההקצפה            החלמונים בקערה- גרידת הלימון מוכנה מיץ הלימון סחוט

הוספת גרידת הלימון ומיץ הלימון לחלמונם                              טריפת החלמונים עם גרידת הלימון והמיץ

שמנת מתוקה  להקצפה                                                      השמנת לאחר שהוקצפה

להעביר את תערובת הקצפת של השמנת אל תערובת החלבונים המוקצפים          לערבב קלות בתנועות עטיפה

הוספת החלמונים לתערובת                                לערבב בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה

תבנית מיוחדת למוסים(אפשר עם תבנית אינגליש חד פעמית)        למרוח את התערובת כמו בתמונה

נשארה קצת תערובת שמספיקה לתבנית אינגליש קייק -לרפד בניילון נצמד למזוג לשטח ולכסות בניילון

הפרפה מוכן הוצא מהמקפיא – קושט עם מייפל

מתכון להכנת פרפה לימון:
 
החומרים:
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
1 לימון מגורד -וסחוט
1 שמנת מתוקה
לקישוט:
סירופ מייפל
שוקולד מומס
תבנית:
כמו בתמונה תבנית  פרח מפלסטיק המיועדת למוסים
או תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מרופדות בניילון נצמד
אופן ההכנה:
להפריד את הביצים, להכניס את החלבונים (לבנים) לקערת ההקצפה להתחיל להקציף
ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד להיווצרות קצף יפה ותפוח.
לצהובים להוסיף גרידת לימון ומיץ סחוט ולערבב.
להקציף את השמנת המתוקה עד יציבות, להוסיף את השמנת בתנועות עטיפה לקצף החלבונים
בהדרגה למזוג את החלמונים(צהובים) לתערובת ולערבב קלות.
למזוג את התערובת לתבנית הפלסטיק ולסגור עם המכסה , להכניס מיד למקפיא ללילה שלם.
או לחלופין לרפד תבניות אינגליש קייק בניילון נצמד למזוג את התערובת ולכסות בניילון הנצמד
להכניס מיד למקפיא.
לאחר הוצאת הפרפה מהמקפיא ולצלחת הגשה יפה יש אפשרות לקשט.
1- עם סירופ מייפל
2- עם שוקולד מומס
 
על מנת שהמתכון יתאים לחג העצמאות מאחר והארוחה בשרית , אפשר להחליף את השמנת מתוקה
בשמנת צמחית של השף הלבן ואז המתכון הופך להיות פרווה.
מענג  קליל טעים וחמצמץ -במיוחד לאחר ארוחה בשרית!
תכינו ותשתפו אותי , חשובה לי תגובתכם .

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top