פריקסה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פריקסה

פריקסה

פריקסה כזה טעים עדיין לא אכלתם, תכינו עם תוספת של סלט וחמוצים, הכי טעים שיש

המתכון הוא של אחותי ריקי "ידי זהב" כפי שאתם רואים אלה ידיה המתעסקות בבצק.

אני הרווחתי סדנת פריקסה מקצועית מהאחת והיחידה. תודה לך אחותי היקרה♥

מציעה לכם כבר להכין ואפילו להזמין אורחים בערב ולהשוויץ בפניהם כי הם מאוד מיוחדים וטעימים.

את הק"ג הראשון הכינה אחותי, את השני הכנתי אני – כמובן לאחר שקיבלתי ממנה

שיעור וטיפים מעלפים.

 

החומרים להכנת הבצק
קמח ושמרית בקערה – לערבב ולהוסיף מלח

הוספת הסוכר
הוספת השמן

הוספת הביצה
ללוש לפירורים
הבצק לאחר פירור

הוספת המים
ללוש את העיסה

כך הבצק נראה לאחר לישה ראשונית
הוספת קמח והמשך לישה

הוצאת הבצק למשטח עבודה
לפזר קמח על משטח העבודה ועל הבצק

להמשיך ללוש
המשך לישה והוספת עוד מעט קמח

הבצק יראה כך
אצבע שנכנסת לבצק

קימוח הקערה הכנסת הבצק ופיזור קמח מעל
כיסוי בניילון ולהתפחה
הבצק לאחר התפחה

פשוט נפלא ותענוג לגעת -בצק שמדבר
עם אגרוף להוציא את האוויר בכמה פעמים

בצורה הזו לקחת חלקים מהבצק ליצירת הפריקסה
להכניס את הקצוות פנימה
ליצור צורה של לחמניה ארוכה

להניח את הלחמניות פריקסה על משטח מקומח ולכסות עד להתפחה

הפריקסה נכנס לטיגון בשמן חם ועמוק

הפריקסה כבר זהוב משני הצדדים
לאחר הוצאתו מהטיגון

 מילוי: ביצים שלוקות ותפוחי אדמה שלוקים וחתוכים לריבועים
הוספת הטונה המפוררת לתערובת

הוספת התבלינים מלח ופלפל
ערבוב עדין

תוספות- מלפפון חמוץ- זיתים ללא חרצנים- מטבוחה

מתכון להכנת פריקסה

החומרים:

1 ק"ג קמח+כוס לקימוח וליציבות הבצק

1 ביצה

1 שקית שמרית

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

3 כוסות מים פושרים

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מסננים את 1 ק"ג קמח, יוצרים גומה ושמים מעל את השמרית

מערבבים קלות להטמעה, מפזרים את המלח ומערבבים, מפזרים את הסוכר 

מערבבים, למזוג את השמן מסביב ואת הביצה, לערבב בין האצבעות לבצק פירורי.

להוסיף את המים בהדרגה לערבב, הבצק יהיה דביק וזה בסדר, יש לנו עוד

כוס של קמח שהשארנו בצד, להוריד את העיסה למשטח מקומח, עכשיו להוסיף את הקמח בהדרגה עד אשר נוצר בצק מגובש רך ונעים כמו בתמונה, אם יש צורך אפשר

להוסיף עוד מעט קמח, להכניס את הבצק לקערה מקומחת ולקמח מעל את הבצק

לכסות בניילון , להתפיח כחצי שעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה , עם אגרוף כף היד להוציא את האוויר.

לקרוץ עיגולים כמו בתמונה, לעסות את הבצק בתנועות של קיפול, ליצור צורת לחמניה להניח את הלחמניות על משטח מקומח להתפחה, לכסות עם מגבת. הלחמניות יכפילו את נפחן ואז אפשר יהיה לטגן אותן.

בסיר גדול ועמוק למלא בשמן רגיל , כבקבוק וחצי של שמן.

לחמם את השמן , להכניס בזהירות את הלחמניות להחזיק מלמטה

עם שתי הידיים ולהגליש לתוך הסיר, לטגן משני הצדדים בערך כ-8-9 דקות.

להוציא את הלחמניות ולהספיג על נייר סופג.

ישנה אפשרות להניח כל לחמנייה על ניר אפיה אישי ולאחר ההתפחה להעביר עם הניר עם הלחמנייה לסיר הטיגון ואז הלחמניות שומרות על צורתן, להגליש לסיר ולמשוך את הניר  החוצה.

הסלט:

5-6 תפוחי אדמה מבושלים שלוקים וחתוכים לריבועים.

4 ביצים שלוקות וחתוכות.

2 קופסאות של טונה בשמן צמחי, לסנן מעט מהשמן ולפורר.

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

לערבב את כל חומרי הסלט בעדינות.

תוספות:

מטבוחה

מלפפון חמוץ חתוך לפרוסות

זיתים שחורים מגולענים

אתם יכולים להוסיף לימונים כבושים, או כל תוספת שהנכם אוהבים.

לחתוך את הלחמנייה קלות לא עד הסוף, למרוח מטבוחה , לשטח מתערובת תפוחי האדמה והטונה, מעל לפזר מלפפונים חמוצים וזיתים.

 

מתכון מנצח של אחותי ריקי האלופה♥

========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top