רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / פסטיה במילוי פרגיות פיצוחים ופירות יבשים

פסטיה במילוי פרגיות פיצוחים ופירות יבשים

פסטיה עם פרגיות פירות יבשים פיצוחים ובנגיעות של דבש, כזאת שקוצרת רק מחמאות

אני אוהבת את כל סוגי הבצקים! בצק עלים, בצק פילו, בצק פילס ובצק שמרים

לכבוד פורים החלטתי להכין פסטיה עם פרגיות ופירות יבשים. בחרתי להשתמש בבצק עלי הפילו של מעדנות, ראשית הם שינו את האריזה, כרגע היא רחבה ונוחה יותר, העלים נפתחים בקלות ואפילו לא נקרעים, לי זה ממש חשוב. ויש גם עלי פילו עם קמח מלא.

ניתן להשתמש במילוי מתוק או במילוי מלוח, למעשה כל מה שתשימו בבצק יתקבל בברכה.

הכי חשוב להפשיר את עלי הפילו לילה במקרר, לאחר שפותחים את האריזה ומתחילים לעבוד, יש לכסות את הדפים במגבת לחה, זה מונע התייבשות של הבצק. בין עלה לעלה לרסס במעט שמן.

אם נשאר לכם בצק שלא השתמשתם בו והוא לא היה הרבה זמן מחוץ למקרר, ניתן להחזירו למקפיא, אני עשיתי זאת והבצק ממש בסדר.

ממליצה בחום להכין את המתכון לפסטיה המתפצפצת בפה.

מאחלת לכולם סופ"ש נעים וחג פורים שמח

 

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג10

 

 

החומרים להכנת הפסטיה

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג1

 

לטגן את הבצל ולהוסיף את הפרגיות
להוסיף מלח ופלפל שחור

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג2

להוסיף את הפירות היבשים ואת האגוזים הקצוצים
לערבב ולהמשיך לטגן על אש נמוכה

לטגן כ 4 דקות עד אשר כל התערובת נעשית מעט קרמלית
להוסיף את הקינמון ולערבב- לכבות את האש

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג3

לקחת דף פילו ולהניח בתבנית משומנת מספר 24 כשהכנפיים יוצאות החוצה
למרוח מעליו מעט שמן,להניח מעל עוד דף פילו וגם אותו למרוח בשמן,דף שלישי להניח ולמרוח גם אותו בשמן

 

למלא את התבנית בתערובת של הפרגיות ופירות היבשים
לקחת 2 עלי פילו ולקפל אותם ביניהם למרוח מעט שמן
להניח את הדפים על התערובת באמצע – להרים את הכנפיים בצדדים ולכסות
למרוח מעל מעט שמן ולהכניס לתנור לאפיה

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג4

 

 

לאחר האפייה לבזוק מעל אבקת סוכר, מעט קינמון ופיצוחים קלויים וכמה נגיעות של דבש

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג8

 

 

לאחר פריסה – הבצק כזה קראנצ'י וטעים

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג9

מתכון להכנת פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים

החומרים:

6 עלי פילו – אני השתמשתי של מעדנות

תרסיס לדפי הפילו ( אני השתמשתי בשמן רגיל )

1 בצל גדול פרוס דק

750 גרם פרגיות קצוצות ( אפשר 700 גרם )

רבע כוס שמן רצוי קנולה

מעט מלח ופלפל שחר

כפית קינמון

1/2 כוס צימוקים ( לא משנה הצבע )

5 שזיפים מיובשים קצוצים

5 משמשים מיובשים קצוצים

חופן אגוזי מלך קצוצים

להגשה ולקישוט:

שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

פיסטוקים קלופים וקלויים

אבקת סוכר

קינמון

דבש

 

אופן ההכנה:

במחבת רחבה, מוזגים את השמן ומעליו שמים את הבצל הפרוס, מטגנים עד אשר מזהיב מעט, מוסיפים את הפרגיות החתוכות ומטגנים  כ 4 דקות עד אשר הפרגיות מחליפות צבע, מידי פעם לערבב, להוסיף את המלח והפלפל לערבב ולטעום. להוסיף את הפירות היבשים והקינמון ולערבב, להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ומעט פיסטוקים ולערבב. לאחר כ 2 דקות לכבות את האש, להניח את התערובת שתתקרר.

 

לקחת תבנית עגולה מספר 24 לשמן מעט בתחתית, לפרוס מעל 1 דף של בצק פילו, למרוח מעט בשמן, להוסיף מעל שוב עוד עלה של פילו, למרוח מעל שמן, דף שלישי להניח ולמרוח מעליו טיפה של שמן. לקחת את תערובת הפרגיות שהתקררה ולהניח בתחתית התבנית מעל דפי הפילו, לקחת שוב 2 עלים של פילו ולקפל ל 2 להניח אותם באמצע התבנית שיכסו את התערובת, לקחת את הכנפיים של עלי הפילו מהצדדים ולכסות כלפי פנים. למרוח מעל טיפת שמן.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180- 200 מעלות זמן אפיה כ 15 דקות.

לאחר קירור להפוך את הפסטיה על צלחת הגשה יפה, לפזר מעל אבקת סוכר ומעט קינמון, מעל האבקה לפזר שקדים מולבנים ופיסטוקים, לקחת 2 כפות של דבש ולמזוג מעל הפסטיה בצורת שתי וערב.

עכשיו אפשר לצלם ולפרוס את הפסטיה.

מאחלת לכם סופ"ש נעים 

====================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

פסטיה פרגיות פירות יבשים ופיצוחים בלוג6

 

 

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. מקווה שיפורסם גם בפיסבוק שלי לצורך שמירה תודה מראש

  2. מהמם ובדיוק בזמן עבורי לחג. מנסה בקרוב!!

השאר תגובה

Scroll To Top