רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פירמידת שוקולד וקרם וניל

פירמידת שוקולד וקרם וניל

עוגת פירמידה עם ביסקוויטים, במילוי של קרם וניל וקרם שוקולד. עוגה טעימה ומשובחת שמזכירה את ילדותנו הרחוקה

 

לראשונה פגשתי את עוגת הפירמידה כשהייתי בחורה צעירה, עוד לפני נישואי. אשתו של בן דודי רוני העונה לשם טובה (אתם מכירים אותה מפוסטים קודמים) נהגה להזמין אותנו להתארח בביתה וכמובן להגיש לנו את מיטב יצירות המופת שלה. בביתה של טובה ובפעם הראשונה ראיתי את העוגה הזו ונשבתי ביופייה ובטעמה המשובח.

אני חייבת לציין שאת ההשראה להכנת העוגה שאבתי מחברתי דפני, מהבלוג "מטבחונט"

תודה דפני על שהזכרת לנו עוגה נוסטלגית וטעימה.

חברים יקרים! מאחלת לכם סופ"ש נעים ומהנה, טעים ומתוק. אני שאוהבת אתכם ♥♥♥

DSCN7069

החומרים להכנת הפירמידה
בקערת מיקסר 1
שמנת מתוקה  1 כוס חלב ושקית אינסטנט פודינג וניל

הקצפת חלקה נעימה ויציבה
להעביר לקערה נקייה

בקערת מיקסר 1
שמנת מתוקה 1 כוס חלב  1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד

במיקרוגל ממיסים 100 גרם שוקולד מריר מערבבים ומקררים
מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הקרם הכהה ומערבבים

בצלחת עמוקה שמים חלב כדי להרטיב את הביסקוויטים
לוקחים מגש ועליו מניחים נייר אפיה
טובלים את הביסקוויטים בחלב ומניחים בצורה הזו

מניחים מחצית הקרם הלבן על הביסקוויטים
משטחים את הקרם על פני כל השטח

על אותו הצד מניחים שוב שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב
מעל מניחים את מחצית מקרם השוקולד ומשטחים על פני כל השטח

שוב מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולה בחלב
מעל שמים את הקרם הלבן ובאמצע חשוב שתהיה תלולית גבוהה

לוקחים את נייר האפייה משני הצדדים תופסים בשני הידיים וסוגרים ליצירת פירמידה ולהדק להוריד את נייר האפייה לצדדים

למרוח על הפירמידה את יתרת קרם השוקולד שנותר
לאחר המריחה רואים את צורת הפירמידה וגם הקרם הלבן מבצבץ מהאמצע

להכין גנאש: לשבור את השוקולד (100גרם) ולהכניס לקערה
את השמנת מתוקה להביא לסף רתיחה ולמזוג על השוקולד

לאחר דקה לערבב את השוקולד מבפנים כלפי חוץ
למזוג את הגנאש על פני כל הפירמידה

אפשר להמיס 50 גרם שוקולד לבן (במיקרוגל) לקשט עם כפית בצורת פסים
להכניס את העוגה למקרר או למקפיא

מתכון להכנת פירמידת שוקולד וקרם

החומרים:
45 יחידות של ביסקוויטים פתי בר (רצוי חבילה של 500 גרם)
3 מכלי שמנת מתוקה להקצפה
1  שקית אינסטנט פודינג וניל
1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
2 כוסות חלב
200 גרם שוקולד מריר
1 נייר אפייה (או נייר כסף)
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן הכנת הקרמים:
– בקערת מיקסר מכניסים 1 שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, 1 אינסטנט פודינג וניל. מקציפים לתערובת חלקה ויציבה, מעבירים לקערה נקייה.
– בקערת המיקסר מכניסים 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 אינסטנט פודינג שוקולד. מקציפים לתערובת חלקה ויציבה, מעבירים לקערה נקייה.
– להמיס 100 גרם שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים, מערבבים ומניחים מעט להתקרר מוסיפים את הקרם החום לשוקולד המומס ומערבבים עד לתערובת חלקה.
 –
אופן הרכבת הפירמידה:
– בצלחת עמוקה מוזגים מעט חלב כדי לטבול את הביסקוויטים.
– על מגש גדול מניחים נייר אפיה ועל הנייר מסדרים את הביסקוויטים הטבולים בחלב. בכל שכבה נניח 15 ביסקוויטים ובכל שורה יהיו 3 ביסקוויטים = 5 שורות, כל אחת מכילה 3 יחידות של ביסקוויטים.
– על שכבת הביסקוויטים נניח מחצית מהקרם הלבן ונשטח על פני כל השטח. מניחים שוב שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב באותו הסדר, מורחים מחצית מקרם השוקולד על הביסקוויטים ומשטחים על פני כל השטח. מניחים שכבה אחרונה של הביסקוויטים הטבולים בחלב באותו הסדר ומעל מניחים את הקרם הלבן והפעם יש לשים תלולית גבוהה רק באמצע.  להרים את נייר האפייה משני הצדדים בזהירות, להדק היטב לצורת משולש, לאחר שהדקנו והצורה יציבה (אפשר להכניס מעט למקרר להתייצבות) אפשר להוריד את נייר האפייה מהצדדים. את מחצית מקרם השוקולד שנותר נמרח על פני כל הפירמידה.
  –
לגנאש השוקולד:
להביא 3/4 מיכל של שמנת מתוקה לסף רתיחה , להניח 150 גרם שוקולד שבור בקערה ולמזוג את השמנת על השוקולד, לחכות חצי דקה ולערבב עד לקבלת גנאש מבריק. לקרר מעט, למזוג את הגנאש על פני הפירמידה מכל הצדדים.
  –
לקישוט:
להמיס 50 גרם של שוקולד לבן במיקרוגל, לזלף עם כפית על פני הפירמידה.
להכניס למקרר עד להגשה.
  –
העוגה יפיפה וטעימה כדאי להכינה לקראת האורחים המגיעים אליכם לשבת.
  –
IMG_0477 - עותק
 קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.
 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. פרידה הפנר

    מדוע לא ניתן להדפיס המתכון "פירמידת שוקולד וקרם וניל" ???

השאר תגובה

Scroll To Top