רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פירה בטטה בתנור

פירה בטטה בתנור

פירה בטטה כזה טעים עוד לא טעמתם! תוספת של בצל מטוגן מעל לפירה משביחה את טעמו. מתאים לכל ארוחה חלבית וגם בשרית

את המתכון לפירה בטטה קיבלתי מאחותי רחל, כן אחותי האלופה שתמיד ממציאה מתכונים נהדרים וחשוב לומר גם פשוטים!

באחד מימי השבת הוזמנו אליה לארוחה והפירה היה מונח בקערה יפה, בתוספת של הבצל המטוגן מעל. כמובן כהרגלה בקודש עם עוד 101 מעדנים של ערב שבת שהיא עמלה לכבודם.
לאחרונה יש בביתה של אחותי רחל מגמת טבעונות לכן הייתה צריכה להמציא את עצמה מחדש, ואז נולד לו מתכון טבעוני לחלוטין.

כרגיל היא מציעה ואומרת: "תאכלו מזה ותאכלו מזה, יהודית ..זה מאוד טעים תנסי".
לקחתי לי מעט וטעמתי – הנה נשבתי בקסמו של הפירה הזה.

כמובן שבכל יום שישי בארוחת שבת הוא עולה על שולחננו. הוא טעים מתקתק משביע וטבעוני. מה צריך יותר מזה?

שולחת לכם מתכון נהדר באהבה ממני♥

חג אורים שמח לכולם♥

 

בטטה ותפוחי אדמה מקולפים שטופים וחתוכים לקוביות

                          הירקות נכנסו לסיר

הוספת מים לסיר וכף של אבקת מרק פרווה
לערבב ולהדליק את הלהבה

הבטטה ותפוחי האדמה על האש ולאחר בישול

יש לשים קערה מתחת למסננת ולסנן את הבטטה ותפוח"א
להעביר את הירקות לסיר, למעוך ולהוסיף מעט מים שנישארו

למעוך היטב  ולשטח בתבנית פיירקס

לטגן את הבצל לצבע זהוב
לשטח את הבצל מעל הפירה שבתבנית ולפזר מעט מהשמן שנותר

 

לאחר אפייה  – תנסו ותהנו

מתכון להכנת פירה בטטה:

החומרים:

2בטטה גדולים קלופים ושטופים

2 תפוחי אדמה קלופים ושטופים

1 כף אבקת מרק פרווה ומעט מלח לפי הטעם

מים לכסות את הירקות

1 בצל בינוני

שמן לטיגון הבצל

 

אופן ההכנה:

לקלף ולשטוף את הבטטה ותפוחי האדמה, לחתוך לקוביות, להכניס לסיר.

למלא את הסיר במים עד גובה הירקות, להוסיף 1 כף אבקת מרק פרווה ומעט מלח.

להדליק את הלהבה ולבשל עד רכות.

להניח קערה ומעליה את המסננת, לסנן את הירקות ולשמור את הנוזלים.

להחזיר לסיר את תפוחי האדמה והבטטה המבושלים למעוך בממחה, להוסיף מעט מים שנשארו מהסינון עד שמתקבל פירה רך.

להעביר את המחית לקערת פיירקס (תבנית זכוכית) ולשטח את הפירה.

 

לתערובת הבצל:

לקצוץ 1 בצל בינוני ולטגן במעט שמן עד לצבע זהוב.

להניח את הבצל באמצע התבנית מעל הפירה ולמזוג מעט מהשמן מסביב.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, ל 15-20 דקות ללא כיסוי עד אשר נוצר קרום קריספי.

חברים יקרים♥♥♥ כדאי לכם להכין את הפירה בטטה כולם יברכו אתכם.

 

=====================================================

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top