רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פיצה של ריקי אחותי

פיצה של ריקי אחותי

פיצה חלומית של אחותי ריקי האלופה! מתכון קלאסי הכי מנצח, כמו שכולם אוהבים

הפיצה הכי טעימה בעולם! ככה קוראים לה אצלנו! כל השבט למשפחת כהן מאוהב בפיצה של אחותי ריקי.

שנים רבות ריקי מכינה לנו את הפיצה בהמון אהבה. בזמנו הילדים היו מבקשים ממנה להכין את הפיצה ואז היא הייתה מתקשרת להודיע, "אפשר להגיע כי הפיצה מוכנה." היום יש את הוואטסאפ, ההודעה ממנה מגיעה במהירות וכולם מתייצבים אצלה.

החלטתי להכין את הפיצה המגניבה ולקחת לנכדים הקטנטנים שלי כדי שגם הם יהנו♥

צילמתי את כל התהליך כדי שגם אתם תכינו ותיהנו מהמתכון המנצח!

באהבה רבה לכל החברים היקרים שלי♥ אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!

פיצה של אחותי ריקי בלוג8

 

החומרים להכנת הפיצה

פיצה של אחותי ריקי בלוג1

 

הכנת הרוטב
טיגון הבצל עד להזהבה
להוציא מהמחבת 3 כפות של שמן ולהניח בצד
הוספת רסק העגבניות והתבלינים

לערבב היטב ולאחר רתיחה ראשונה להוסיף חצי כוס מים
לערבב להרתיח שוב ולכבות את האש

פיצה של אחותי ריקי בלוג2

לנפות את הקמח ולהוסיף לקערה את השמרים ולערבב
להוסיף את הסוכר לערבב היטב, להוסיף את כפית המלח בצד

פיצה של אחותי ריקי בלוג3

 

להוסיף את המים ולהתחיל ללוש את הבצק עם וו לישה
לאחר מספר דקות הבצק מתלפף על וו הלישה
להוסיף את 3 כפות השמן שלקחנו מטיגון הבצל ולהוסיף לבצק
ללוש עד להטמעת השמן

פיצה של אחותי ריקי בלוג4

הבצק לאחר לישה רך נעים וגמיש
להכניס לקערה משומנת ולכסות עם ניילון

 

לא חובה להתפיח את הבצק – עד אשר מכינים את הרוטב זה מספיק
לחלק את הבצק ל 2 חלקים שיספיק ל 2 תבניות של התנור
אני חילקתי ל 2 ומכל חלק לקחתי חתיכה קטנה כדי להכין פיצה קטנה

פיצה של אחותי ריקי בלוג5

לשמן את התבנית ממש טיפונת
לרדד את החלק הראשון ולהניח בתבנית למתוח מעט

 

למזוג מחצית מהרוטב על הבצק
לשטח את הרוטב על כל הבצק

פיצה של אחותי ריקי בלוג6

לפזר על הרוטב מחצית מהגבינה המגוררת
מעל יש לפזר זיתים מגולענים חתוכים לעיגולים
אפשר להוסיף פטריות – תירס – או כל מה שאוהבים

 

להכניס את הפיצה לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות

פיצה של אחותי ריקי בלוג8

 

 

הפיצה לאחר אפייה – הגבינה מבעבעת והרוטב מטריף

פיצה של אחותי ריקי בלוג11

מתכון להכנת פיצה עם שמרים

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרית ( או 2 כפות שמרים יבשים)

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמן ( אפשר לקחת שמן מטיגון הבצל )

החומרים לרוטב העגבניות:

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות

שמן לטיגון

1 קופסא של רסק עגבניות 500 גרם

תבלינים:

חצי כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק
1 כף סוכר

 

תוספות: 1 ק"ג גבינה צהובה מגוררת
זיתים מגולענים פרוסים

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה, לנפות את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את המלח בצד ולערבב טיפה. להוסיף את המים הפושרים ולהתחיל ללוש עד אשר הבצק מתלפף מסביב לוו הלישה ( אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד טיפת מים ) זמן לישה כ 5 דקות, להוסיף את השמן (שהוצאנו מהמחבת ) ולהמשיך ללוש עוד כ 2 דקות, מתקבל בצק רך נעים וגמיש. אפשר להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות עם ניילון.

בנתיים נכין את הרוטב:

במחבת למזוג 5 כפות של שמן רגיל. להוסיף את הבצל החתוך לרצועות ולהזהיב מעט. להוציא מהמחבת 3 כפות של שמן אותם נוסיף לבצק.( לכן יש להכין את הרוטב לפני שמכינים את הבצק ).

להוסיף את רסק העגבניות ואת התבלינים ולערבב, לאחר רתיחה ראשונה מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים שוב, התערובת תבעבע ואז מכבים את האש.

מחממים את תנור האפייה על 180 מעלות זמן אפיה כ 25-20 דקות, תלוי בתנור שלכם לא לייבש את הפיצה, יש לבדוק ולהציץ מלמטה האם הבצק אפוי.

לחלק את הבצק ל 2 חלקים ( אני חילקתי ל 2 ומכל חלק לקחתי חתיכה קטנה כדי ליצור עוד פיצה קטנה) לרדד כל חלק על משטח מעט מקומח, לשמן עם טיפת שמן תבנית של תנור, להעביר את הבצק לתבנית ולמתוח מעט לצדדים. למזוג עם מצקת מחצית מרוטב העגבניות ולשטח. לפזר מעל מחצית מהגבינה הצהובה המגוררת,לקחת את פרוסות הזיתים ולפזר מעל. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לאפיה של 20-25 דקות, הגבינה תבעבע, תציצו מתחת ותראו אם הבצק אפוי, להוציא מהתנור ולאחר מספר דקות אפשר לחתוך ולהגיש. באותה צורה להכין את שאר הפיצות.

תכינו תכינו יהיה לכם ממש כייף וטעים.

=========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

 

פיצה של אחותי ריקי בלוג10

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. תןדה על מתכון מעולה. האם הרוטב הזה מתאים גם לפסטה?
    האם אפשר לעשות חצי כמות ואז פשוט לחלק הכל בחצי ?תודה

השאר תגובה

Scroll To Top