רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פחזניות

פחזניות

פחזניות ממולאות בקצפת וברוטב שוקולד מתקתק, אחרי שתכינו פעם אחת תאמצו את המתכון למחברת המתכונים שלכם

בזמן האחרון יש ביקוש רב מצד כל החברים למתכון של פחזניות, מאחר ואני לא אוהבת לאכזב אתכם הקוראים היקרים שלי♥ החלטתי היום יום חמישי להכין את הפחזניות ומיד להעלות את התמונות לבלוג ולרשום פוסט!  אני יודעת שמחר כבר יום שישי וכולם רוצים להכין את המתכון המנצח.

ראיתם בתמונות את המחברת הנצחית שלי! ליד הכותרת רשום אתי… כמובן אתי קורן, פעם היא הייתה קלמנוביץ, אתי אומרת שהמתכון שלי …. אני אומרת שהמתכון שלה…אנחנו חברות מעל 30 שנה וזה מה שחשוב.

אני מבקשת לאחל לכולם שבת קסומה ונעימה…. מלאה בבריאות ואהבה!!! אוהבת אתכם.

חג סוכות טעים ומקסים♥

 

החומרים להכנת הפחזניות

 

בסיר מכניסים את המרגרינה והמים
מביאים להמסה ורתיחה

בקערה מנפים את הקמח מוסיפים את אבקת האפייה
מכניסים את הקמח בפעם אחת לסיר ומערבבים עם כף עץ במרץ רב מורידים מהאש

התערובת ניראת כך לאחר שערבבנו במרץ ולאחר שהורדנו מהאש
להכניס את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ולהתחיל לערבל

להוסיף את הביצים אחת אחת עד להטמעה
להמשיך לעבד את הבצק

הבצק מתחיל להתהוות
כך הבצק צריך להראות כמו נטיפים
לקחת מעט חומר בין שתי אצבעות ולראות האם יש בניהם חוט
הבצק מושלם

הבצק מוכן להכנס לשק זילוף

הבצק נכנס לשק זילוף עם צנטר פרח
לזלף פחזניות על נייר אפיה

 

לזלף אקלרים על נייר אפיה

 

הפחזניות נכנסו לתנור
הפחזניות לאחר אפיה
המחברת הנצחית שלי

החומרים להכנת הקרם

ראו איך שהפחזנית חלולה מבפנים
זה המראה שצריך לקבל לאחר האפיה

לחתוך את האקלר או הפחזנית כמו לחמניה עד חצי מההיקף ולמלא בקרם
אפשר להמיס שוקולד חלב או מריר ולזלף על הפחזניות

 

מתכון להכנת פחזניות  – אקלרים
החומרים לפחזניות:
1 חבילת מרגרינה (200 גרם) (או כוס שמן)
2 כוסות מים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
4-5 ביצים תלוי בגודל עדיף s
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מכניסים את המרגרינה מוזגים את המים וממיסים על האש עד לרתיחה, להוריד מהאש להוסיף מיד את הקמח ואבקת האפיה המנופים.
לערבב במרץ עם כף מעץ עד להטמעת כל הקמח.
להעביר את כל התערובת למערבל עם וו גיטרה , להפעיל על מהירות בינונית, להוסיף בהדרגה ולאט לאט את הביצים עד שהבצק הופך להיות הומוגני, כאשר מרימים את וו הלישה הבצק מקבל צורה של נטיפים עומדים ויציבים ראו תמונה.
לחמם תנור על 180 מעלות. להכין תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה.
לקחת שק זילוף ולחבר אליו צנטר משונן (פרח או צנטר עגול רגיל, למלא כמחצית השק בתערובת , לזלף צורה של פחזנית עגולה, או צורה  ארוכה כמו אצבע הנקראת בצרפתית אקלר (ראה תמונה). למי שאין שק זילוף אפשר לקחת עם כף מהתערובת ולהוריד עם כף שנייה ולהניח על ניר האפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, משך האפיה 20 דקות , לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית עוד כמה דקות בפנים ( הפחזניות לא יצנחו).
החומרים להכנת הקרם:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
להכניס את כל חומרי המילוי למערבל ולהקציף עד אשר הקצפת נעשית יציבה.
להכניס את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק , למלא את השק זילוף עם הקצפת.
לאחר שהפחזניות התקררו יש לחתוך עם סכין (כמו לחמניה) עד מחצית ולמלא בקצפת (למי שאין שק זילוף אפשר למלא עם כף).
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר או חלבי מומס
לזלף על הפחזניות את השוקולד (אפשר עם מזלג או עם שקית ניילון למלא לחורר ולזלף.)
מתכון להכנת קרם פטיסייר אמיתי יעלה בקרוב לבלוג.
שתהיה לכולם שבת קסם וסופ"ש נעים♥ חג סוכות שמח 
===============================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. אלגאוי ז'וסלין

    תודה רבה יהודית יקרה ונדירה.
    מחר כבר אגש לקנות שק זילוף.
    תודה אלופה.

  2. יצא מצויין

השאר תגובה

Scroll To Top