רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פאי תפוחים וינאי

פאי תפוחים וינאי

פאי תפוחים וינאי! חמאתי וטעים המזכיר לנו את בתי הקפה בווינה

פאי תפוחים וינאי להתענג עליו מהטעם ומהמראה, פאי מושלם מכל הבחינות. המתכון הוא מלימודי הקונדיטוריה שלי בדן גורמה חיפה והמורה האגדי שלימד אותי, השף קונדיטור מיכה גינטר. אין ספק שלמדתי ממנו טכניקות ושיטות נפלאות.  מתכונים נהדרים וטובים . תודה לך מיכה יקר. חברים יקרים!  רציתי לספר לכם שבתיכון היה לעדי שלי מורה לכימיה בשם….. שאהב שטרול (שטרודל ) ואני הייתי ממונה להכין את הפאי תפוחים הזה,  למרות שהפאי הוא לא שטרודל זה השם שנדבק בו. עדי שלי הקצינה לקחה חצי מהעוגה, את החצי השני אנחנו אכלנו אז אין ברירה צריך להכין שוב לשבת כי לא נשאר.

ובשבילכם חברים לכבוד שבת קסם♥ קבלו באהבה רבה את פאי התפוחים הווינאי. בהחלט מזכיר את וינה ואת פראג בחורף!

החומרים להכנת הבצק פריך
במיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה חתוכה סוכר וביצה
מעבדים כ- 7 דקות עד לקבלת עיסה אחידה

מוסיפים בבת אחת את הקמח ומחברים לבצק
הבצק לאחר עיבוד (לא לעבד יותר מדי)
להוריד את הבצק על ניילון נצמד

לאחר שהורדנו את הבצק על ניילון נצמד
יש לסדרו ולקבל צורה של עיגול או ריבוע ולעטוף עם הניילון

לאחר שעטפנו את הבצק יש להניח על צלחת
להכניס למקרר לשעה לקירור

החומרים למלית תפוחים
לקלף תפוחים לגלען ולחתוך לריבועים
במחבת או בסיר שטוח להכניס את החמאה ולהמיס

להוסיף את הסוכר ולערבב
להוסיף את התפוחים החתוכים ולערבב

להוסיף קינמון וגרידת לימון ולערבב
לקחת קערה קטנה להכניס את הקורנפלור
להוסיף 3 כפות מנוזלי התפוחים לערבב היטב
למזוג את הקורנפלור הנוזלי בצידי התערובת ולערבב

להוסיף את הצימוקים לערבב
התערובת לאחר שנקשרה עם הקורנפלור (יציבה)
להוציא את הבצק מהמקרר
לשמן תבנית פאי

לחלק את הבצק ל – 2
להניח את החלק הראשון על נייר אפיה מקומח ולרדד
להניח את הבצק על תבנית הפאי (להפוך את הנייר עם הבצק)

לקלף את נייר האפייה
לסדר את הבצק בדפנות ולהדק מעט
עם המערוך לעבור על פני השוליים ולהוריד בצק מיותר

לחורר את פני הבצק עם מזלג
להכניס למקפיא ל10 דקות
להוציא מהמקפיא ולכסות עם נייר אפיה
לפזר על הנייר מעט גרגרי חומוס או אורז
לאפות חצי אפיה

לאחר שהקלתית התקררה יש למלאה במילוי התפוחים
לשטח את התערובת באופן שווה
לרדד את החלק השני של הבצק על נייר אפיה מקומח
לחתוך עם גלגלת או סכין לרצועות

להניח את הרצועות לאורך  במרווחים שווים ולהדק בפינות
להבריש את פני הבצק  ואת הצדדים בביצה טרופה

להניח את רצועות הבצק לרוחב ולהדק בפינות
למרוח את פני הבצק בביצה טרופה ולהכניס לתנור לאפיה

הפאי תפוחים מוכן לאחר האפייה

 

 

 אי אפשר להתאפק אז חתכתי לעצמי חתיכה לטעימה

מתכון להכנת פאי תפוחים וינאי
 
חומרים לבצק פריך:
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה שלמה
2 וחצי כוסות קמח
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה סוכר וביצה. לאחר כ- 7 דקות העיסה נעשית אחידה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומחברים לבצק.
מוציאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לנוח.
החומרים למילוי:
6 תפוחי גרנד סמית גדולים (1 קילוגרם) קלופים מנוקים וחתוכים לריבועים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס צימוקים
חצי כפית קינמון
חצי כפית גרידת לימון
50 גרם חמאה
2 כפיות קורנפלור (לקשירת התערובת)
ההכנה:
בכלי גדול ושטוח (סיר או מחבת)ממיסים את החמאה ומעל מפזרים את הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים החתוכים לריבועים ומערבבים. מוסיפים את הקינמון ואת גרידת הלימון ומערבבים, לבסוף מוסיפים את הצימוקים. מאדים על אש גבוהה.
בקערה קטנה שמים את הקורנפלור ו-3 כפות מנוזלי התפוחים שיש בסיר, מערבבים היטב את הקורנפלור ושופכים בצד ליד נוזלי הסיר. מערבבים היטב ומבשלים את התפוחים עד אשר הרוטב כמעט נעלם. מכבים את האש ונותנים לתערובת התפוחים להתקרר.
הרכבת הפאי:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-2. מרדדים חלק אחד על נייר אפיה מקומח . משמנים תבנית פאי בנדיבות , מניחים את הבצק שרידדנו על תבנית הפאי, מהדקים בצדדים ומורידים שוליים בעזרת גלגול המערוך מעל. ( אם יש חורים בבצק אפשר לקחת חתיכות מיותרות ולעשות טלאי). לחורר עם מזלג על פני הבצק ולהכניס למקפיא ל 10 דקות. להוציא מהמקפיא להניח על הבצק נייר אפיה ומעט גרגרי חומוס למשקולת. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 15- דקות עד אשר השוליים מזהיבים מעט (לזה קוראים אפיה עיוורת או חצי אפיה.) להוציא מהתנור ולהמתין כ- 5 דקות ולאחר מכן למלא את הקלתית בתערובת התפוחים.
להניח את החלק הנותר של הבצק על נייר אפיה מקומח ולרדד, לקחת גלגלת או סכין ולחתוך לרצועות. להניח על פני הקלתית לאורך ולהבריש בביצה טרופה גם בצדדים. להניח עכשיו את הרצועות לרוחב וגם אותם להבריש בביצה.
להכניס את הקלתית לתנור שחומם מראש על 200-180 מעלות ל 35 דקות אפיה. עד אשר הפאי מזהיב לגמרי.
שתהיה לכולנו שבת ברוכה טעימה נעימה ובריאה.
======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

IMG_7054

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

15 תגובות

  1. היי
    אפשר מהבצק להכין פאי פקאן?
    תודה

  2. בוקר טוב
    תודה

  3. בוקר טוב
    יצא מעולה

  4. שלום.הכנת הפאי האם אפשרי גם עם שמן?

  5. שלום.האם אפשר לשים שמן במקום חמאה?

  6. באיזה תבנית פאי להשתמש איזה קוטר?

  7. היי באיזה תבנית השתמשת במתכון הזה?

  8. כמה זה 2 כוסות קמח?

השאר תגובה

Scroll To Top