רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / פאי אגוזי פקאן חגיגי

פאי אגוזי פקאן חגיגי

פאי פקאנים משגע, הריח שמתפשט במטבח בזמן האפייה הוא של קרמל ואגוזים, הטעם והמרקם מיוחדים. אתם חייבים להכין לשבת הקרובה

 

כמה סטיקי וקרמלי יכול להיות פאי אגוזי פקאן?
אז זהו – שנשארו לי ערימה של אגוזי פקאן שלמים ואז חשבתי לעצמי מה אני אכין איתם. הפור נפל על פאי אגוזי פקאן עם תערובת קרמל מטריפה, כזאת שמרגישה כאילו אנחנו אוכלים סוכריית טופי טעימה.

כשעדילי הקצינה שלי ובעלה דור היו בקורס קצינים,  הייתי נכנסת בקביעות למטבח להכין את הפאי במיוחד עבורם לקראת חופשת השבת, מאז נקראת העוגה "הפאי של דור".
הריח שהתפשט בכל הבית בזמן בישול הקרמל ואפיית הפאי היה משכר אבל לא מיין. הפאי מאוד מאוד קריספי, נחתך בקלות ונימוח בפה.

אתם יודעים שאני משתפת אתכם רק במתכונים טובים וטעימים.

מאחלת לכם שבת טובה ומבורכת, אוהבת אתכם תמיד♥

במעבד מזון קמח: אבקת סוכר, מלח ולאחר מכן הוספת החמאה
נוסיף את הביצה הטרופה, תמצית וניל ונעבד בפולסים עד לאחידות.

לאחר עיבוד הבצק יש לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר. לאחר מכן, נפרוס נייר אפייה ונפזר עליו קמח, נרדד את הבצק לגודל של מעט יותר מקוטר התבנית.
נשמן את התבנית פאי עם חמאה, נכניס את הבצק המרודד לתבנית ואת השאריות מסביב נוריד עם מערוך או סכין.

ניישר את הבצק בשוליים ונעבור עם המערוך להסרת השאריות.

להדק בפינות – אם יש חורים אפשר להוסיף מהבצק שנותר ולהדק.
את הפאי נכניס למקפיא ל- 15 דקות ולאחר מכן נכניס את התבנית לתנור לאפייה עיוורת.

 

החומרים להכנת המילוי בסיר: חמאה, סוכר חום, מייפל וסוכר וניל.
להביא להמסה ולהוסיף את השמנת מתוקה.

לערבב היטב, להביא לרתיחה, להוריד מהאש, להוסיף מיד את הפקאנים ולערבב.
את התערובת נמזוג על הקלתית האפויה שבנתיים התקררה.

הקלתית מוכנה לקישוט לפני האפייה. נפזר מסביב את שבבי השקדים המולבנים

 

מתכון להכנת פאי פקאן חגיגי

 

החומרים לבצק:

2 כוסות קמח רגיל

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לריבועים

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה שלמה טרופה

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים קמח מנופה ומלח, מוסיפים את אבקת הסוכר את החמאה ותמצית הוניל, מתחילים לעבד, מוסיפים את הביצה הטרופה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד רך ולא יותר.
מניחים את תערובת הבצק על ניילון נצמד ועוטפים, מכניסים למקרר לשעה (לממהרים אפשר להכניס למקפיא לחצי שעה).

 

משמנים היטב בחמאה תבנית פאי מספר 26 .

 

מרדדים את הבצק לעיגול על נייר אפיה מקומח, מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי המשומנת היטב. עוברים עם המערוך על שולי הבצק מלמעלה ליישור. מהדקים בדפנות ומשלימים עם הבצק הנותר בחלקים שלא הצליחו לכם, לדקור את הבצק עם מזלג. מכניסים את התבנית למקפיא לפחות לרבע שעה (זה הפטנט של הקונדיטורים על מנת שהדפנות לא יצנחו בזמן האפייה).

 

אופים את תחתית הבצק מיד לאחר שהוצאה מהמקפיא בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ-20 דקות או עד הזהבה חלקית, מוציאים מהתנור לצינון, בנתיים מכינים את המלית.

 

החומרים למלית:

80 גרם סוכר חום דחוס (1/3 כוס)

100 גרם מייפל (שליש כוס)

100 גרם חמאה (חפיסה קטנה) חתוכה לקוביות

60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)

200 גרם אגוזי פקאן רגילים (מחצית לשבור לחצי)

 

לקישוט:

30 גרם שקדים מולבנים חתוכים לשבבים

 

אופן ההכנה:

בסיר מחממים סוכר חום, חמאה, מייפל וסוכר וניל מערבבים עד אשר הסוכר נמס. מוסיפים את השמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש, מוסיפים מיד את אגוזי הפקאן ומערבבים.

 

מחממים את התנור על 160 מעלות.

 

יוצקים את תערובת  הפקאן על הבצק האפוי, מקשטים עם השקדים המולבנים מסביב לפאי בצורת עיגול. מכניסים לתנור לאפיה של 15 דקות, עד שתערובת המילוי מבעבעת.

 

מוציאים מהתנור. לאחר 5 דקות יש לשחרר את התבנית מהפאי וזאת על מנת למנוע הדבקות של הקרמל לתבנית.

 

רק לאחר שמתקרר אפשר לפרוס ולהגיש.

 

השאר תגובה

Scroll To Top
-->