רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת תפוחים לשבת ולראש השנה

עוגת תפוחים לשבת ולראש השנה

עוגת תפוחים בחושה עם יין מתקתק, מתאימה לשבת ולחגי תשרי

התגעגעתי לעוגת התפוחים עם היין … הגעגוע כפול, מאחר והמתכון הוא של חברתי רותי מנדל שעבדה איתי בבזק קרוב ל-30 שנה, האמת היא שמזמן לא נפגשנו! הכוונה היא שאת המפגש החברתי של כל החברה שפרשו יחד מהמחלקה בדרך כלל אני יוזמת… אני מקווה שכבר בימים הקרובים אתקשר לכולם להודיע על המפגש. את העוגה הטעימה והמיוחדת הזו כדאי מאוד להכין! העוגה לחה קלילה תפוחית ואגוזית, בקיצור תכינו ותקצרו מחמאות ותשבחות. העוגה מתאימה לימי החורף וגם לימי הקיץ. אז לאחר שאתם מכינים תשתפו אותי !!! אשמח לראות את מעשי ידיכם.

חברי היקרים ♥ לקראת חגי תשרי העומדים כבר בפתח! משתפת אתכם במתכון של עוגת תפוחים מנצחת

החומרים להכנת העוגה

בקערה תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות מעורבבים עם יין
בקערה נפרדת צימוקים ואגוזי מלך מעורבבים עם כף קמח

בקערה בינונית מנפים את הקמח
מוסיפים את הסוכר

מוסיפים את הקינמון
מוסיפים את הביצים השלמות

מוסיפים את השמן
מערבבים את כל התערובת

מוסיפים את התפוחים עם הרוטב יין ומערבבים קלות
מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים

התערובת מוכנה להיכנס לתבנית
לשמן את התבנית לרפד עם נייר אפיה ולשמן גם את הנייר

להעביר את כל התערובת לתבנית
לשטח בצורה אחידה ולהכניס לתנור שחומם מראש

העוגה בתנור נאפת

העוגה לאחר האפיה זהובה ומזמינה

מתכון להכנת עוגת תפוחים

החומרים לתערובת התפוחים:
4 תפוחים מתוקים (אפשר 2 חמוצים ו2 מתוקים) מקולפים וחתוכים לריבועים
4 כפות יין אדום מתוק (אפשר יין תירוש של הקידוש)
1 כוס צימוקים או תמרים חתוכים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר לכתוש מעט עם פטיש של שניצל)
1 כף קמח תופח
החומרים לתערובת העוגה:
2 כוסות קמח תופח
כוס ורבע סוכר
כפית קינמון
3 ביצים שלמות
3/4 כוס  שמן רגיל
 –
אופן ההכנה:
בקערה להכניס את התפוחים החתוכים לריבועים למזוג את היין ולערבב.
בקערה אחרת להניח את הצימוקים והאגוזים להוסיף 1 כף קמח ולערבב.
להכנת תערובת העוגה:
בקערה לנפות את 2 כוסות הקמח, מעל להוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב, להוסיף את הביצים והשמן ולערבב עד להטמעה, להוסיף את התפוחים עם הרוטב ולערבב.
להוסיף את האגוזים והצימוקים ולערבב רק עד להטמעה בחישת יתר פוגמת.
לקחת תבנית מרובעת או מלבנית בינונית (לא של התנור) לשמן ולרפד בנייר אפיה, למזוג את תערובת העוגה ולשטח (אפשר לאפות בתבנית עגולה מספר 28).
 להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ- 40 דקות, יש לבדוק עם קיסם האם העוגה אפויה.
 
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

עוגת תפוחים לשבת בלוג7

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. יהודית את הבחורה הכי חמודה והכי טובה שאני הכרתי בבזק
    שנה טובה הרבה בריאות ונחת מכל המשפחה שלך
    באהבה אדלה (עדה) קופרמן

השאר תגובה

Scroll To Top