עוגת תפוחים בחושה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה בקלי קלות, אפשרי להוסיף שוקולד צ'יפס אשר משביח את טעמה, לאחר שתכינו לא תרצו להפסיק ליישר

מתכון ישן ונושן לעוגת תפוחים בחושה. בשנתיים האחרונות אני מכינה אותה עם תפוחי פינק ליידי, הם חמצמצים, טעימים ומתאימים מאוד לעוגת תפוחים.

ברוב המקרים אני מכינה אותה בתבנית אינגליש קייק, אבל אם אני רוצה לקחת לחברים או לאירוע מסוים כמובן שאבחר בתבנית של סיר פלא שהיא יפה ומרשימה. לפעמים אני מוסיפה לתערובת שוקולד קצוץ אשר משביח את טעמה.

אתם מוזמנים להכין את העוגה כבר לסופ"ש הקרוב ולשמור את המתכון גם לראש השנה.

ואגלה לכם סוד, היום הכנתי אותה שוב. עוד מעט עדי הקצינה שלי תגיע, תריח את ריח התפוחים והקינמון ותגיד "אימוש, הכנת עוגה!"

חברים יקרים! אתם יודעים שאני משתפת אתכם רק במתכונים טובים וטעימים. מאחלת לכם אפיה מהנה ומוצלחת.

החומרים להכנת העוגה

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית

מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבל

מנפים את הקמח
מוסיפים לתערובת מחצית מהקמח

מוסיפים מחצית מהשמנת ומערבלים
מוסיפים את יתרת הקמח והשמנת וממשיכים לערבל. מוסיפים תמצית וניל

להוסיף את הקינמון
ולאחר מכן להפסיק את פעולת המערבל

מוסיפים את קוביות התפוחים  ומערבבים ידנית עם כף מעץ

מרפדים בנייר אפיה ומשמנים מעט 2 תבניות אינגליש קייק
מחלקים את התערובת בינהן

העוגות נאפות בתנור
ניתן להוסיף לתערובת לפני האפיה שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

ניתן לאפות את כל התערובת בתבנית של סיר פלא (עם חור)

IMG_4828

 

מתכון להכנת עוגת תפוחים בחושה

החומרים:
200 גרם חמאה רכה (או כוס שמן קנולה)
1 כוס סוכר
3 ביצים גודל L
1 גביע שמנת חמוצה (או אשל או יוגורט)
350 גרם קמח תופח (3 כוסות מדידה)
חצי כפית קינמון
כפית תמצית וניל
3-4 תפוחי גרנד סמית או תפוחי פינק ליידי

— המתכון מספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה או 1 תבנית עגולה של סיר פלא מספר 26 (עם החור באמצע)
 –
אופן ההכנה:
– מחממים את התנור על 170 מעלות.
– בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
– מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל.
– מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
– קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ.
– כעת אם רוצים ניתן להוסיף שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ'יפס ולערבב.
– משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפיה, יוצקים את התערובת לתבניות.
– מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפיה של 40 דקות.
– בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה.
– מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
למה אתם מחכים? גשו למטבח ותכינו אפילו עם הילדים הקטנים. העוגה קלה ופשוטה להכנה. והכי חשוב שהיא רכה, נימוחה ולא נשארת הרבה זמןאלא מתחסלת מיד.
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. היי יהודית, העוגה נשמעת ונראית ממש טעימה. נראה לך שיהיה אפשר להחליף חלק מהקמח באבקת שקדים? תודה מראש 🙁

  2. יהודית אהבתי עם השוקולד 🙂 העוגה נראית טעימהההה
    שבת שלום חברה ותודה

  3. שלום.אני נהנית מאד מהאתר שלך.במתכון של התפוחים מה לשים במקום שמנת
    או אשל כדי שיהיה פרוה?
    תודה

השאר תגובה

Scroll To Top