רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה

עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה

עוגת שמרים שושנים עם מעטה גלזורה מהמם, מזכירה את העוגות ההונגריות של פעם

את המתכון להכנת עוגת שמרים שושנים (קרואסונים) במילוי גבינה ראיתי בבלוג של חברתי הבלוגרית orly cohen מהבלוג "חיים וטעים" אוכל ובריאות.

התאהבתי במראה המיוחד של צורת בניית העוגה, ובברק הגלזורה העוטה על העוגה מראה זוהר.

כל שבוע אני אומרת לעצמי אכין את העוגה לשבוע הבא, והנה עבר לו חג שבועות המקסים והטעים ואני נשארתי עם 2 חבילות של גבינת טוב טעם, מיד נכנסתי לבלוג של אורלי, שלפתי את המתכון ובדקתי שיש לי את כל המצרכים. נכנסתי למטבח ולהילוך גבוה, הכנתי את המצלמה והנה המתכון לפניכם.

היום בבוקר דודי שלי (בני בכורי) הגיע , כמובן שישבנו על כוס קפה ופרוסת עוגה מהרולדת גבינה איקסים.

העוגה העגולה נכנסה למקרר, אבל אני כמו כל אמא לא יכולה לשלוח את בנה בידיים ריקות!!!

כמובן לקחתי צלחת הגשה עם מכסה פעמון, העברתי את עוגת השמרים לצלחת כיסיתי ונתתי לו, כדי שיהיה להם מתוק כל השבוע.

כל זה קרה בבוקר! אחר הצהריים מתקשרת אלי חברתי דליה פרידמן….כרגיל שואלת אם אני עסוקה, עניתי לה תבואי דליהל'ה!

אז ישבנו פיטפטנו ואכלנו את הפירורים האחרונים שנשארו מהרולדת איקס ( את העגולה נתתי לדודי)
דליה אומרת לי – יהודית את יודעת שהעוגה הזאת מזכירה לי את העוגות ההונגריות שאמא שלי הייתה מכינה! דליה הונגריה, נוסטלגיה נעימה.

שוב תודה רבה לאורלי על מתכון טעים ועל בלוג נפלא.

לקוראי היקרים.♥ הכינו את העוגה כי היא כל כך טעימה ומענגת!

 

החומרים להכנת הבצק

לנפות את הקמח ולהכניס לקערת מיקסר
להוסיף שמרים – להוסיף סוכר ולערבב

להוסיף את השמן
להוסיף את הביצים
להוסיף את היוגורט (פחות 1 כף)

להוסיף את החלב
להוסיף את גרידת הלימון

החומרים בקערה ללוש כ 2 דקות
להוסיף את קורט המלח ולהמשיך בלישה

 

הבצק נתלה על וו הלישה להוריד את הבצק לקערה
לקמח מעט לפני ההתפחה

לכסות את הקערה עם ניילון
מעל להניח מגבת גדולה ולהתפיח
הבצק לאחר התפחה הכפיל את נפחו

חומרים להכנת מילוי גבינה
בקערה לפורר את הגבינה
להוסיף ביצה-גרידת לימון-סוכר-סוכר וניל

להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולערבב היטב
לכסות את הקערה עם ניילון ולהכניס למקרר

להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש
לחלק ל 2 חלקים  –   חלק ראשון לרדד לעיגול על משטח מקומח


לשים מחצית ממילוי הגבינה
למרוח את הגבינה ולהשאיר שוליים גלויים
לחתוך למשולשים

לגלגל לצורת קרואסון
לחתוך את הקרואסון ל -2

בתבנית מספר 26 משומנת
להניח את הקרואסונים עם השפיץ כלפי פנים
באמצע למלא בצורת שושנים
להתפיח את העוגה

את החלק השני של הבצק להניח על משטח מקומח
לרדד בצורת מלבן – פעם אחת לרדד לאורך

עכשיו לרדד לצדדים ונקבל מלבן לא גדול
לחתוך עם סכין רצועות שוות בשני צידי המלבן

להניח את מילוי הגבינה לאורך
להרים את שולי החלק התחתון ולסגור
להניח את הרצועות אחת על השניה בצורת איקס

 

להתפיח את העוגות עד אשר הבצק מכפיל את נפחו


למרוח ביצה טרופה על פני הבצק

לאחר האפייה למרוח סירופ סוכר

 

העוגה ברוב תפארתה

 

העוגה לאחר חיתוך טעימה ומענגת

מתכון להכנת עוגת שמרים במילוי גבינה
החומרים לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות מדידה)
1/2 שקית שמרית (25 גרם) או כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1 גביע יוגורט (200 מ"ל פחות כף)
1/3 כוס חלב
3/4 כוס שמן (או 150 גרם חמאה)
כפית גרידת לימון
קורט מלח
החומרים למילוי הגבינה:
500 גרם גבינת כנען ( או 2 חבילות טוב טעם כל אחת 250 גרם)
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
כפית גרידת לימון
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 ביצה גדולה
סירופ:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
למריחה:
1 ביצה טרופה
תבנית עגולה מספר 26 משומנת לעוגה העגולה – תבנית של התנור מרופדת בנייר אפיה לרולדת איקסים.
אופן הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה, מכניסים את הקמח המנופה, השמרים הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצים, השמן, היוגורט, החלב, וגרידת הלימון.
לערבל כ 2 דקות ולאחר מכן להוסיף את קורט המלח, להמשיך את פעולת הלישה עוד כ 10 דקות. פעולת הלישה מאוד חשובה, אז לא להפסיק באמצע.
הבצק נצמד לוו הלישה וזה בסדר גמור, אם הבצק מעט רך ודביק גם זה בסדר. להוריד את הבצק מהוו לישה ולקמח מעט את הבצק, לכסות את הקערה עם ניילון ומעל להניח מגבת גדולה, יש להתפיח את הבצק (בחורף במקום חמים)  כשעה שלמה, הבצק יכפיל את נפחו.
אופן הכנת מילוי הגבינה:
בקערה: להכניס את הגבינה ולפורר עם הידיים או עם כף, להכניס את יתרת חומרי המילוי ולערבב היטב, לכסות עם ניילון ולהכניס למקרר.
אופן הכנת הסירופ:
להכניס את הסוכר והמים לקלחת או סיר קטן , לערבב היטב ולהביא לרתיחה, לכבות את האש.
הרכבת העוגה העגולה:
להוריד את הבצק למשטח מקומח, לתת לו כמה לישות עם האגרוף ולכדרר, לחלק את הבצק ל – 2 חלקים.
חלק אחד של הבצק להחזיר לקערה. את החלק השני לכדרר ולרדד לעלה עגול על משטח מקומח, חובה לקמח את משטח העבודה.
למרוח מחצית ממילוי הגבינה על העלה, להשאיר שוליים נקיים ללא גבינה, לחתוך את העלה עם גלגלת של פיצה או סכין למשולשים.
יצאו לנו 12 משולשים לא כל כך שווים וזה בסדר. לגלגל כל משולש מהצד הרחב לכיוון הצד הצר, כך שנקבל קרואסון.
כל קרואסון לחלק ל 2 עם סכין. לשמן תבנית עגולה מספר 26, להניח את הקרואסונים מסביב בדפנות התבנית כשהצד הרחב כלפי הקיר והשפיץ כלפי האמצע. באמצע להניח את יתרת הקרואסונים בצורת שושנים, יש להתפיח כ 40 דקות או עד אשר הבצק כמעט מכפיל את נפחו.
למרוח על העוגה ביצה טרופה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות, זמן אפיה  25-30 דקות או עד אשר מזהיב ודי.
להוציא מהתנור ולמרוח מעל את סירופ הסוכר.
הרכבת הרולדה בצורת איקסים:
לוקחים את החלק השני של הבצק , מניחים על משטח מקומח ויוצרים ממנו בעזרת גלגול צורה של מלבן.
מרדדים מאיתנו לכיוון הקיר, לאחר מכן מרדדים בצדדים עד אשר נוצר מלבן בינוני ולא יותר.
מניחים את יתרת הגבינה לאורך המלבן בצורה שווה. לוקחים סכין וחותכים בצד אחד של הבצק 7 חתכים, לאחר מכן חוזרים על הפעולה בצד השני.
עכשיו נתחיל לסגור את הרולדה על הגבינה בצורה של איקס, פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל, עד אשר מגיעים לסוף וסוגרים בצורה חופשית.
להתפיח את הרולדה כ – 40 דקות, למרוח ביצה טרופה ולהכניס לתנור לאפיה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, זמן אפיה 25-30 דקות או עד אשר מזהיב. להוציא מהתנור ולמרוח סירופ סוכר.
תודה רבה רבה לחברתי הבלוגרית orly cohen מהבלוג " חיים וטעים " תודה על מתכון נפלא .
הכנסו לבלוג של אורלי http://saloona.co.il/orlycohen/?p=5132 ותהנו ממתכונים טעימים ונפלאים, בנוסף מתכוני בריאות לחיים טובים ובריאים.

======================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top