רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שכבות שמרים ואגוזים

עוגת שכבות שמרים ואגוזים

עוגת שכבות שמרים, במילוי של ריבת משמש עדינה וקרם אגוזי מלך מטריף, מי שאוהב צימוקים שלא יוותר. עוגה משגעת בטעמה

עוגת שמרים עלים במילוי של ריבת משמש וקרם אגוזי מלך, מתכון שמלווה אותי כבר למעלה מ 3 עשורים.

אצלנו במשפחה קוראים לה עוגת שכבות, לפני כל חג או אירוע משפחתי כמו שבת חתן או חינה, תמיד תהיה אחות שתתנדב להכין את המלכה הזו.

היא פריכה וקרמית, טעימה ומתקתקה, ריבת המשמש משביחה את טעמה, קרם אגוזי המלך עם הצימוקים הבהירים הופכים אותה לאחת מהעוגות הכי טעימות.

כרגע התקשרתי לאחותי ריקי לשאול מה מקור העוגה! ריקי אמרה שלדעתה המתכון שייך לטובה אזערי גיסתה של אחותי רחל. תודה לך טובה על מתכון נפלא! לאחותי רחל תודה על השיתוף.

הכי כיף לפזר על העוגה אבקת סוכר, לנגוס ולהרגיש שאתם נמצאים בפטיסרי פריזאי.

המתכון הועבר מהבלוג הקודם שלי לבלוג הנוכחי♥ תהנו.

בברכת מועדים לשמחה! ממני יהודית שאוהבת אתכם♥

 

לחלק את הבצק ל 4 עלים

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב

להוסיף נס קפה, צימוקים ואגוזים טחונים

בתנועות עטיפה עדינות לערבב את התערובת

בקערית קטנה לשים את הריבה ולערבב עד לריכוך

 

 

לרדד עלה ראשון ולהניח בתבנית משומנת

 

 

למרוח ריבה ושליש ממילוי קרם

לחזור על הפעולה 3 פעמים

 

 

לחורר את החלק העליון של הבצק ולהכניס לאפייה

 

מתכון להכנת עוגת שכבות שמרים במילוי קרם אגוזים

לבצק:
1 מרגרינה (אפשר 200 גרם חמאה)

2 כפות סוכר

2 חלמונים

2 כפות חלב ((או 2 כפות מים)

2 כוסות קמח

10 גרם שמרית

 

אופן ההכנה:
במעבד מזון או במיקסר עם וו לישה, לשים קמח, מעל שמרים וסוכר לערבב, להוסיף את יתר החומרים ולעבד לבצק. הוא יוצא מעט דביק. ליצור גוש שטוח, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר, אפשר לפריזר לשעה.
לחלק ל -3- כל חלק לרדד על משטח מקומח לעלה עגול, לשמן תבנית עגולה 24 או 26 ולשטח את הבצק, את שאריות הבצק לחתוך עם סכין.

יש לקחת קערה קטנה ולערבב לתוכה 4 כפות של ריבת משמש, זה הכי טעים ומתאים לעוגה, למרוח שכבה דקה על העלה.

 

לקרם:

4 חלבונים

חצי כוס סוכר
1 כף נס קפה לא מגורען רגיל.
150 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גר צימוקים עדיף בהירים.

אופן ההכנה:
להקציף את הלבנים ובהדרגה להוסיף את הסוכר, הנס קפה, האגוזים והצימוקים, לערבב בתנועות עטיפה עדינות.

למרוח מחצית מהכמות של הקרם על הריבה ושוב לרדד עלה ולהניח מעל לקרם, למרוח ריבה ושליש מקרם האגוזים.
לחזור על הפעולה 3 פעמים. לקחת מזלג ולעשות חורים על פני הבצק העליון.

לאפות ב180 מעלות 35 דקות או עד שהבצק מזהיב, לא לאפות יותר מדי.

לאחר שעה או חצי שעה של קירור אפשר לשחרר את העוגה מהתבנית. לקישוט שזה הכי יפה ומסמל את העוגה הזו לאבק עם אבקת סוכר.

המשך אפיה נעימה ובהצלחה.
אני כאן לרשותכם בכל שאלה. יהודית.

 

=============================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

תגובה אחת

  1. מה אפשר להכין עם חלבונים שנשארו ?

השאר תגובה

Scroll To Top