עוגת שיש | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שיש

עוגת שיש

עוגת שיש בחושה טעימה ומענגת, כזו שמכינים אותה בקלי קלות, הכי מתאימה למזג האוויר עם כוס תה

עוגת השיש הטעימה והרכה הזו נמצאת ברשותי שנים רבות. פעם כל מתכון שראיתי בעיתון הייתי גוזרת ושומרת.

גם את המתכון הזה יש לי על גזיר עיתון ורשום עליו "7 דקות בגן-עדן". זוכרים את הפינה הזו של ישראל אהרוני. כל שבוע הוא פירסם עוגה שאופים בקלות, על יד המתכון רשום " הנה עוגת שיש, אבל כזו שבאמת שווה" . אני כמובן שמרתי את המתכונים ומידי פעם אעלה אותם להנאתכם.

קוראי היקרים♥ אז מה דעתכם להכינה לשבת הקרובה! היא מתאימה לכוס קפה הראשונה של הבוקר. לא מתוקה מדי, רכה, עסיסית וטעימה.

IMG_1252

 

 

המצרכים להכנת עוגת השיש

 

חצי כוס חלב ושוקולד בסיר לחימום והמסה

 

במיקסר סוכר וחמאה רכה להקצפה
הביצים השלמות מוכנות להכנס לתערובת החמאה המוקצפת

הביצים נכנסות אחת אחת לתערובת
להקציף עד לתערובת חלקה

הוספת תמצית הוניל והמשך הקצפה
סינון הקמח

הוספת הקמח למיקסר באיטיות
לסירוגין להוסיף את החלב שנשאר ואת השמנת החמוצה

התערובת לאחר ערבוב סופי

לחלק את התערובת ל 2 קערות
לקערה אחת להוסיף את תערובת השוקולד שהמסנו

לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
2 התערובות מוכנות להכנס לתבנית

לשמן תבנית אינגליש קייק
להכניס את התערובת הבהירה ולשטח עם מרית או כף

מעל התערובת הבהירה למזוג את התערובת הכהה ולשטח באופן שווה

לקחת כף פשוטה ולסמן בעיגולים בתוך התערובת ליצירת צורת השיש

להכניס לתנור לאפייה

כך נראית העוגה לאחר האפייה
לקלף את נייר האפיה ולהניח על צלחת הגשה

מתכון להכנת עוגת שיש
 
חומרים:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס חלב
130 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים שלמות
250 גרם קמח תופח מאליו (2 כוסות קמח תופח)
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
אופן ההכנה:
שמים את השוקולד השבור וחצי כוס חלב בסיר קטן, מחממים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב.
בקערת מיקסר שמים את החמאה הרכה ואת הסוכר. מקציפים 6 דקות (אפשר עם וו גיטרה), עד שהחמאה נעשית אוורירית ומוקצפת. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים להקציף.
מוסיפים את הקמח לסירוגין עם חצי כוס חלב שנשארה ועם השמנת חמוצה מערבלים עד לתערובת אחידה ולא יותר.
בחישת יתר פוגמת.
מחלקים את התערובת בין שתי קערות, לאחת הקערות מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים עד לאחידות.
לוקחים תבנית אפיה מוארכת (אינגליש קייק) משמנים מעט ומרפדים בנייר אפיה ומשמנים קלות.
(אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק אלומניום חד פעמית  לא צריך לרפד בנייר אפיה (אפשר למלא 2 תבניות קטנות ).
יוצקים לתבנית את התערובת הבהירה ומשטחים, מעל יוצקים את התערובת הכהה ומשטחים.
לוקחים כף רגילה ומסמנים קווים בתוך העיסה ליצירת דוגמת השיש.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים 50-60 דקות. בודקים עם קיסם שיוצא יבש.
כשהעוגה מוכנה יש להוציא מהתנור. להניח לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
לקישוט:
לאחר שהעוגה התקררה אפשר לבזוק מעליה אבקת סוכר .
=====================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

IMG_1260

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. אפשר להחליף את השמנת החמוצה לעוגת פרווה?

השאר תגובה

Scroll To Top