רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שיש עננים

עוגת שיש עננים

עוגת טורט שיש עננים, עוגה כזו רכה, שוקולדית עם נגיעה קטנה של תפוז. מבטיחה לכם אחרי הפעם הראשונה שתכינו אותה היא תהיה הכוכבת של השבת.

עוגת שיש עננים רכה ואוורירית כמו שאתם אוהבים! רוטב השוקולד משביח את טעמה והופך אותה למיוחדת וחגיגית. הכי קוצרת מחמאות וקריאות התפעלות בבית שלנו.

מציעה לכם לא לוותר על גרירת התפוז שנותנת ריח וטעם נהדרים.

החורף כבר כאן ועוגת השיש הכי מתאימה למזג האוויר החורפי, אז תכינו לכם כוס תה או קפה, תחתכו פרוסת עוגה ותהנו. יש כאלה שלא מסתפקים בפרוסה אחת, למשל אני! חובה עלי לחתוך 2 פרוסות ולהתענג.

חברים יקרים ואהובים שלי מאחלת לכם סופ"ש חמים טעים ומתוק!

ממני שאוהבת אתכם♥♥♥

collages6

החומרים להכנת העוגה

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%926

המסת הקקאו הסוכר החלב והחמאה

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%927

 

בקערה גדולה להכניס חלמונים (צהובים)
להוסיף סוכר וניל, שמן, חלב (או מים) וגרירת תפוז
לטרוף את כל התערובת

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%928

 

לסנן את הקמח ואבקת האפייה ולערבב.
להוסיף את כל התערובת לקערה עם החלמונים ולערבב היטב
התערובת תצא סמיכה וזה בסדר

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%929

להקציף את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר עד קבלת קצף יציב ומבריק

 

להוסיף את קצף הביצים ב 2 סיבובים
בתחילה שליש מכמות הקצף ולטרוף היטב
להעביר את יתרת הקצף לקערה ולעטוף בתנועות עדינות

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9210

להוסיף לתערובת את רוטב השוקולד ולא לגעת

 

בעזרת כף גדולה או מרית לערבב פעמיים בלבד את השוקולד מלמעלה למטה.
לשמן רק את התחתית של סיר הפלא ולא את הדפנות
להעביר שלושת רבעי מהתערובת לתבנית סיר פלא מספר 26
את יתרת התערובת להעביר לתבנית קטנה אינגליש קייק
על מנת שהתערובת בסיר פלא לא תגלוש לצדדים

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9211

 

העוגה לאחר האפייה

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9212

 

הצעת הגשה

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%923

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%92

 

מתכון להכנת עוגת שיש עננים

החומרים לרוטב השוקולד:

1/4 כוס חלב (או מים)

1/4 כוס קקאו

1/3 כוס סוכר

50 גרם חמאה (או מזולה לפרווה)

החומרים לתערובת העוגה:

6 ביצים L מופרדות (תוציאו מהמקרר, תפרידו ולאחר מכן תניחו להם בטמפרטורת החדר)

כוס ושליש סוכר

2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס שמן

1 כוס חלב (לפרווה כוס מים)

קליפת תפוז מגוררת (נגיעה ודי)

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

אופן הכנת רוטב השוקולד:

בסיר קטן שמים 1/4 כוס חלב (או מים) 1/3 כוס סוכר, 1/4 כוס קקאו וחמאה (אפשר מזולה)

ממיסים על אש בינונית עד שמקבלים תערובת חלקה, להוריד ולצנן.

אופן הכנת תערובת העוגה:

לחמם תנור אפיה על 170-180 מעלות,  בבקשה שלא יהיה חום על טורבו, חום עליון ותחתון.

בקערה גדולה ודי עמוקה שמים את החלמונים (צהובים) ואת סוכר הוניל וטורפים, מוסיפים שמן, חלב (או מים) וגרירת תפוז, טורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים חזק, התערובת סמיכה אבל זה בסדר.

במיקסר עם מקצף שמים את החלבונים (הלבנים) ומתחילים להקציף כשתי דקות במהירות נמוכה עד אשר מקבלים קצף לבן רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות מעט יותר גבוהה, עד אשר מקבלים קצף מבריק ויציב.

מעבירים כרבע מכמות הקצף לקערת החלמונים, טורפים בחוזקה עד אשר התערובת מתרככת, מקפלים את יתרת הקצף בעזרת מרית או לקקן בתנועות עטיפה עדינות.

מוזגים את תערובת השוקולד שהצטננה לאמצע תערובת העוגה, לקחת את המרית או כף גדולה ולערבב פעמיים מלמעלה ולמטה, תיווצר צורה של שיש, וזהו לא לגעת.

בסיר פלא עגול משמנים את התחתית בלבד, בשום אופן לא את הדפנות (זה מה שלימד אותנו מיכה גינטר השף קונדיטור בדן גורמה, העוגה פשוט תקרוס בגלל השמן) מוזגים כשלושת רבעי מתערובת לסיר ומיישרים את הבלילה, את היתרה מעבירים לתבנית אינגליש קייק (ראו תמונה) מכניסים את העוגה לתנור ומניחים אותה על התבנית הגדולה של התנור (זה חשוב) במדף הכי תחתון. זמן אפייה כשעה שלמה בלי הנחות. לקחת קיסם ולבדוק אם יוצא נקי ללא פירורים (מלבד השוקולד) אז העוגה מוכנה. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לגמרי לגמרי.

לאחר קירור מוחלט עוברים עם סכין בדפנות העוגה, הופכים על צלחת הגשה, ממתינים מעט, תופחים על התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות, מכסים את העוגה ושומרים בטמפרטורת המטבח, לא למקרר.

==========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a9-%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%925

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

8 תגובות

  1. שאלה בקשר לעוגת השיש. גם את התבנית המאורכת לא לשמן והאם גם היא צריכה אפיה של שעה. תודה לתשובתך.

  2. היי,
    עשיתי את העוגה עכשיו לפני שבת (אני בארה"ב) הבלילה הצהובה יצאה לי ממש סמיכה, כמעט קשה מידי לערבות. כשאיחדתי את 2 ההערות היו לי גושונים כאלה והתוצר הסופי לא נראה אחיד, ככה זה אמור להיות? זה בנתיים בתנור, נראה מה יצא…

    • היי הילי, אני מצטערת שלא הצליח לך, מאוד מוזר שיצאו לך גושים, התערובת עם הצהובים והקמח יוצאת סמיכה, לאחר מכן מעבירים שליש מקצף הביצים וטורפים חזק ולבסוף את יתרת הקצף בתנועות עטיפה.

  3. היי יהודית, אם אין לי סיר פלא ניתן לעשות בתבנית קולגהוף או סיר ג'חנון?

  4. אילנה יהונתן

    שלום יהודיתֱ ,אתמול הכנתי את העוגה לפי המתכון שפרסמת ויצא מעולה וטעים מאוד,
    תודה רבה וחג שמח

השאר תגובה

Scroll To Top