עוגת שיש שוקולד וקוקוס | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שיש שוקולד וקוקוס

עוגת שיש שוקולד וקוקוס

עוגת שיש שוקולד וקוקוס, רכה, עסיסית וקלה להכנה עם שילוב צבעים שיוצר צורה של דמקה. ניתן להכין פרווה או חלבי

חברים יקרים שלי, אני מבקשת לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקו קוקוס לחה, טעימה וענוגה. הסיבה שאני דווקא משתפת היום, מאחר ויום העצמאות קרב אלינו ולדעתי זו סיבה מספיק טובה לאפות את העוגה ולשדרג אותה לפרווה לאלה שמהדרין על המנגל.

הלוואי ויעברו עלינו ימים טובים ורגועים יותר אמן. אוהבת את כולכם חברי הטובים ומשפחתי היקרה.

החומרים להכנת העוגה

בקערה שוקולד חמאה ואבקת קפה נמס- יש להמיס במיקרוגל

בקערה 2 חלבונים עם סוכר להקציף לקצף יציב                            להוסיף את פתיתי הקוקוס ולקפל בעדינות

השוקולד הומס                 2 חלמונים שנותרו ו3 ביצים שלמות עם כוס סוכר להקצפה תפוחה ובהירה

לקפל את תערובת הביצים התפוחות לתערובת השוקולד          לערבב –       התערובת לאחר ערבוב

בקערה לנפות קמח ואבקת אפיה                                                להוסיף את המלח
להוסיף את הקמח לתערובת השוקולד ולקפל בתנועות עטיפה                  התערובת מוכנה
לשמן תבנית היטב ולפזר סוכר               להעביר מחצית מתערובת השוקולד לתבנית         מעל להוסיף את קצף הקוקוס
מעל הקוקוס להוסיף את יתרת תערובת השוקולד     העוגה מוכנה להכנס לתנור              העוגה בתנור נאפת
העוגה לאחר קישוט עם שוקולד מומס
הצעת הגשה   חג עצמאות שמח לכולם

מתכון להכנת עוגת שוקו קוקוס

החומרים:
5 ביצים גדולות (או 6 בינוניות)
כוס וחצי סוכר
100 גרם פתיתי קוקוס (1 שקית קטנה)
200 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כפית נס קפה (לא חובה)
כוס וחצי קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
– מפרידים 2 ביצים בלבד, את החלבונים (הלבנים) שמים בקערה ומקציפים במערבל כאשר נוצרות מעט בועות מסביב יש להוסיף חצי כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
– מוסיפים את הקוקוס לקצף הביצים ומקפלים בתנועות עטיפה, מניחים את הקערה בצד.
– בקערה שניה מניחים את 2 החלמונים שנשארו וגם את 3 הביצים השלמות וכוס הסוכר שנותרה. מקציפים כ 3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
– בקערה מכניסים את החמאה החתוכה לקוביות, את השוקולד והאבקת הנס קפה ומכניסים למיקרוגל להמסה, לאחר דקה וחצי להוציא ולערבב עד לקבלתתערובת שוקולדית.
– מקפלים את תערובת הביצים הטרופות אל תערובת השוקולד עד להטמעה.
– מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח ומוסיפים בתנועות עדינות לתערובת השוקולד.
– לוקחים תבנית מספר 26 עם חור באמצע (אם יש אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף) משמנים היטב את התבנית גם בחריצים ומפזרים סוכר על פני התבנית ובדפנות.
– יוצקים מחצית מתערובת השוקולד, מורחים מעל את קצף הקוקוס ולבסוף את יתרת תערובת השוקולד שנותרה.
– מכניסים לתנור שחומם ל-170-180 מעלות לאפיה של 40 דקות. יש לבדוק עם קיסם באם יש פירורים יבשים העוגה אפויה. שימו לב – אפיית יתר פוגמת בעוגה.
– לאחר כ-15 דקות  שהעוגה  התקררה יש להופכה על צלחת הגשה, לתפוח על התבנית קלות ולשחרר את העוגה מהתבנית.
– לקישוט: להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה ולמרוח על העוגה (הקישוט אינו חובה).

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

8 תגובות

  1. האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?

  2. תודה העוגה נראת טעימה
    שרה

  3. שלום,נראה נהדר. רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש בתבנית 26 עגולה רגילה ללא חור באמצע?
    תודה

  4. 300 גרם שוקולד זה כולל את הציפוי?

השאר תגובה

Scroll To Top