רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת

עוגת שוקולד מענגת הטומנת בחובה הפתעה! בציפוי של גנאש שוקולד מריר וקרם שנטילי. ברגע שתכינו אותה פעם אחת היא תיכנס לרשימת רבי המכר שלכם

עוגה שוקולדית ומיוחדת – רק קריאות התפעלות נשמעו בין נגיסה לנגיסה!

הפעם שידרגתי את העוגה והיא מתאימה לכולם! ההפתעה היא התפוח שעושה את כל ההבדל.

עדילי הקצינה שלי והטועמת הראשית – הכריזה " אמא העוגה כל כך טעימה שזה ממש חטא לאכול ממנה" אז תכינו וגם תכבדו את האורחים שלכם, גם אתם רוצים לקבל כאלה מחמאות!

כל כך שמחה לשתף אתכם בכל המתכונים הישנים והטובים שלי! מידי פעם אני משדרגת אבל רק לטובתכם♥

מחכה שתספרו לי איך יצאה לכם העוגה!

חברים יקרים ואהובים♥♥♥ מאחלת לכם שבת נפלאה מבושמת בכל הטעמים והריחות של שבת המלכה. תרעיפו על כולם הרבה אהבה ונתינה.

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג8

 

החומרים להכנת העוגה

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג1

 

המסת השוקולד והחמאה
הוספת החלמונים לתערובת

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג2

הוספת תפוח מגורד ולערבב
הוספת הקמח ולערבב היטב

 

הוספת השקדים לתערובת ולטרוף היטב ללא גושים

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג3

להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר עד לקבלת קצף יציב
להוסיף את הקצף לתערובת השוקולד בשתי פעימות
לערבב בתנועות עטיפה עדינות

 

למזוג את התערובת לתבנית מספר 26 משומנת

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג4

בתחתית התנור להניח תבנית קטנה עם מים חמים
להכניס את העוגה לשליש התחתון של התנור ולאפות
לאחר האפייה יש לקרר את העוגה כשעה עד אשר מצפים בקרם

להכנת הגנאש לציפוי: להביא את חצי מיכל השמנת מתוקה לסף רתיחה
למזוג את השמנת מתוקה על השוקולד ולהמתין כדקה
לטרוף את התערובת עד אשר נקבל שוקולד חלק ומבריק

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג5

מי שרוצה יכול לרפד את התבנית לפני האפייה בנייר אפייה
להפוך את העוגה ולקלף את הנייר
למזוג על העוגה את הגנאש שוקולד למרוח על כל פני העוגה ובצדדים
להכניס את העוגה למקרר

 

ציפוי העוגה עם קצפת: להקציף מיכל וחצי של שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר ( אפשר פחות) עד אשר נקבל קרם שנטילי יציב ולא יותר, תשגיחו על הקרם שלא יתפרק לכם

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג6

למרוח מחצית מהקצפת על פני העוגה
ליישר את הקצפת עם פלטה
לקחת שק זילוף עם צנטר משונן שאוהבים ולמלא בקצפת שנותרה
לזלף על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם

 

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג9

 

לאחר חיתוך

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג15

 

מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוח גנאש שוקולד וקצפת

החומרים להכנת העוגה:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לריבועים
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר לקרם השוקולד
6 ביצים מופרדות
3 כפות קמח תופח
1 תפוח בינוני מקולף ומגורד גס
3/4 כוס סוכר לקצף החלבונים
100 גרם אגוזי מלך טחונים ( או שקדים טחונים )
אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום שמים את החמאה והשוקולד, מכניסים למיקרוגל להמסה (בפולסים) . לאחר שערבבנו את תערובת השוקולד יש להוסיף את חצי כוס הסוכר והקקאו, לערבב היטב להוסיף את החלמונים הטרופים ולערבב מיד.
להוסיף לתערובת השוקולד את התפוח המגורד, הקמח ולערבב, לבסוף להוסיף את האגוזים הטחונים (או השקדים הטחונים) לערבב עד להטמעה.
בקערת מיקסר להכניס את החלבונים (לבנים ) יש להתחיל להקציף ולאחר שנוצרו בועות מסביב יש להוסיף את 3/4 כוס הסוכר בהדרגה, עד אשר נקבל קצף יציב וגמיש. יש להעביר רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את יתרת הקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות, לא לשבור את הקצף.
לשמן תבנית עגולה מספר 26 ולמזוג את כל התערובת לתבנית ולשטח באופן שווה. רצוי להניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור על מנת לשמור על סביבה לחה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים, לא לייבש את העוגה.
החומרים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל )
בקערה להניח את השוקולד השבור, לקחת סיר קטן ולהביא את השמנת מתוקה לסף רתיחה, למזוג את השמנת על השוקולד ולחכות כדקה, לטרוף את התערובת עד אשר נקבל קרם חלק ומבריק.
 למזוג על העוגה את הגנאש שוקולד בצורה שווה, לקחת פלטה ולשטח את כל השוקולד, רצוי גם בדפנות של העוגה.
החומרים לקרם שנטילי קצפת
1 וחצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
להכניס את השמנת ואבקת הסוכר למערבל ולהקציף לקרם יציב, למרוח מחצית מהקרם על פני השוקולד ולהכניס למקרר.
  זילוף:
את יתרת הקצפת להכניס לשק זילוף עם צנטר משונן, לזלף על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם.
להכניס את העוגה למקרר.
מאחלת לכם אפיה מתוקה ונעימה♥♥♥ אני שאוהבת אתכם

===========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג12

עוגת שוקולד תפוח גנאש מריר וקצפת בלוג10

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. האם חייב בעוגה אגוזים או שקדים? במה אפשר להחליף?

השאר תגובה

Scroll To Top