עוגת שוקולד שוקולד שוקולד | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / עוגת שוקולד שוקולד שוקולד

עוגת שוקולד שוקולד שוקולד

4 מצרכים בלבד וגם אתם תוכלו להתענג על עוגת השוקולד המושחתת הזאת שמכילה כמעט חצי קילו שוקולד. הכי טעימה שיש

השבת החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד נימוחה, רכה, טעימה ומענגת. המתכון של השף קונדיטור בן עמי ברתיני!

כידוע לכם השתתפתי בתוכנית "הכי טעים שיש" לפני שבועיים בערוץ 2 עם חיים כהן ויונתן רושפלד המקסימים.

המתכון שלי הופיע בקטגורית "קציצות" אני הכנתי קציצות "גונדי ברנג'י" קציצות אורז וקיבלתי עליהם 4 כוכבים מתוך 5 כוכבים.

בשבוע שעבר הקרינו את התוכנית של עוגות השוקולד והעוגה הזו שבתה אותי לגמרי. קראתי את המתכון וראיתי את הסרטון כמה פעמים. עשיתי שיעורי בית, הכנתי וצילמתי לנוחיותכם.

משתפת במתכון של אחת העוגות הטעימות ביותר שנקראת על ידי היוצר שלה בן עמי "עוגת שוקולד נטו".

הכנסו לאופן הכנת העוגה ולמרכיביה, תראו שבעיקר העוגה מורכבת משוקולד וללא סוכר, קמח או אגוזים.

תודה רבה לשף קונדיטור בן עמי ברתיני על מתכון נפלא.

לקוראי היקרים ♥ מאחלת לכם סופ"ש נעים ושבת רגועה מתוקה ושקטה.

 

IMG_0292

 

החומרים להכנת העוגה ולהכנת ציפוי הגנאש

28345268

28345269
על בן מארי מחממים את הביצים השלמות. טורפים מעט ובודקים שהביצים חמות ומכבים את האש.
מעבירים את הביצים לקערת המיקסר ומתחילים להקציף על מהירות בינונית – תתקבל תפיחה בהירה וסמיכה.
מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עוד כ-7 דקות.

28345270
על בן מרי ממיסים את השוקולד (אפשר במיקרוגל) מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.
טורפים היטב את תערובת השוקולד עד שהיא חלקה ומבריקה.

28345271
הביצים בהקצפה במהירות גבוהה – תפיחה בהירה סמיכה וגבוהה.
מוסיפים את קצף הביצים ב 2-3 פעמים לתערובת השוקולד.
לאחר הטמעה ראשונה מוסיפים עוד כמות של קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות.

28345272
מסמנים עיגול על נייר אפיה וגוזרים לפי קוטר התבנית. משמנים את התבנית ונייר האפייה.
עוטפים את התבנית בנייר כסף.
מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית.

28345273
מניחים את התבנית העגולה על תבנית שטוחה של התנור עם מים חמים.
לאחר 12 דקות מכסים באופן רופף את העוגה עם רדיד אלומיניום.

28345274
העוגה מוכנה לאחר 24 דקות ואז גם מורידים את רדיד האלומיניום.
בודקים עם האצבע אם העוגה קפיצית למגע ומצננים אותה.

28345275
מוזגיןאת השמנת מתוקה מעל השוקולד וממתינים דקה. טורפים עד לקבלת שוקולד מבריק וחלק.
הופכים את העוגה לצלחת הגשה, מקלפים את נייר האפייה ומוזגים את השוקולד מעל. מטלטלים מעט שהשוקולד יגיע לכל הצדדים.
משאירים מעט מהגנאש לקישוט.

28345276
אפשר לקשט עם הגנאש שנשאר – מערבבים עם מזלג ומכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח. מזלפים בעדינות.

28345300
לאחר שהעוגה הצטננה במקרר חותכים אותה עם סכין טבולה במים חמים.

28345302
מאחלת לכם אפיה נעימה ומתוקה.

28345303

מתכון לעוגת שוקולד שוקולד

החומרים להכנת העוגה (תבנית עגולה מספר 24):
450 גרם שוקולד מריר (מאיכות טובה) שבור לקוביות
225 גרם חמאה חתוכה לקוביות
8 ביצים שלמות
 –
 החומרים לציפוי גנאש:
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 מ"ל שמנת מתוקה (שני שליש כוס)
 –
 אופן ההכנה:
מכניסים את השוקולד השבור לקערה ומניחים על סיר ובו מים חמים (בן מרי) זהירות שהמים לא ירתחו וכמובן שלא יגעו בקערה.
לערבב עם מטרף עד אשר השוקולד נמס לגמרי.להוריד מהאש, להוסיף את קוביות החמאה ולטרוף עם המטרף לאחידות עד אשר התערובת נעשית מבריקה וחלקה.
(ישנה אפשרות לשים את החמאה בקערת זכוכית ומעל להניח את השוקולד, להכניס את הקערה למיקרוגל ולהפעיל בפולסים, להוציא ולערבב היטב).
להשאיר בצד את תערובת השוקולד שתתקרר מעט.
מכניסים את הביצים השלמות לקערת מתכת או פיירקס, שמים סיר עם מים על האש (בן מרי) לאחר שהמים התחממו שמים את קערת הביצים מעל
ומערבבים עם מטרף עד אשר הביצים מתחממות ודי (להזהר לא לבשל את הביצים). בודקים עם האצבע.
מעבירים את הביצים החמות לקערת מיקסר ומתחילים להקציף על מהירות בינונית כ-5 דקות, תתקבל תערובת בהירה סמיכה ותפוחה, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עוד כ-7 דקות, עכשיו התערובת ממש תפוחה בהירה וסמיכה. להפסיק את פעולת המיקסר.
להעביר את תערובת הביצים התפוחות לתערובת השוקולד בשתיים שלוש פעמים, יש לערבב בתנועות קיפול עדינות עד להטמעה.
לחמם את התנור על 180 מעלות .
לוקחים תבנית עגולה מספר 24 מניחים בתחתית נייר אפיה ומשמנים את התבנית והנייר. מניחים נייר כסף על משטח עבודה ומעל מניחים את התבנית עוטפים עם ניר הכסף את התבנית בתנועה של צביטות כדי ליצור אטימות לתבנית.
 מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית העגולה. לוקחים תבנית של התנור ( השחורה) מניחים עליה את התבנית העגולה עם נייר הכסף.
בעדינות מוזגים 2 כוסות מים חמים לתחתית התבנית השחורה ומכניסים לתנור לאפיה. אופים כ 12 דקות , עד אשר העוגה תופחת ונוצר מעין קרום.
לוקחים חתיכת נייר כסף ומכסים באופן רופף את העוגה, מכניסים שוב לאפיה של 12 דקות נוספות. העוגה תהיה אפויה בצדדים אבל עדיין רוטטת מעט במרכז (לא לייבש את העוגה), להשאיר את העוגה בתנור כבוי לעוד 3 דקות, להוציא ולצנן בחוץ. העוגה תצנח מעט וזה בסדר. להעביר למקרר לצינון של 4 שעות לפחות לפני הציפוי.
הכנת ציפוי הגנאש: בקערה מניחים את השוקולד השבור. מחממים את השמנת מתוקה לסף רתיחה, מוזגים את השמנת על השוקולד, מחכים דקה וטורפים עד אשר השוקולד נמס לגמרי ונעשה מבריק. מצננים מעט.
מוציאים את העוגה מהמקרר, הופכים על צלחת הגשה ומקלפים את נייר האפיה מהתחתית. יוצקים את השוקולד למרכז העוגה ( משאירים מעט שוקולד לקישוט) מטלטלים מעט את העוגה כדי שהשוקולד יכסה את כל השטח ויזלוג מעט בצדדים.
מכניסים את העוגה למקרר לפחות לילה.
אפשר לקשט עם ציפוי הגנאש שהשארנו בצד, להכניס לשק זילוף עם צנטר פרח ולזלף מסביב.
לפני ההגשה יש להוציא מהמקרר כ 5 דקות לפני ולפרוס בעזרת סכין רטובה במים חמים.
 –
חברים יקרים ♥ ממליצה בחום להכין את העוגה! אחת העוגות הטעימות ביותר.

28345304

 

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

33 תגובות

  1. היי יהודית,
    הכנתי – יצא נפלא.
    רק בעיה אחת הייתה לי – העוגה יצאה נורא נמוכה. תבנית 24, עקבתי אחרי כל הוראה והוראה.
    מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?

  2. באיזו תוכנית בתנור שמים את העוגה? יש מאוורר ויש שני פסים. ???תודה

  3. אפשר לה
    מיר את החמאה לשמן?

  4. שלום,
    האם אפשר להכין עם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר? מחפשת מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר…

  5. היי, ראשית העוגה נראית מצוין!! ואפילו אני יכולה לשנות את המרכיבים כדי שיתאימו לתזונה שאני חיה בה..
    שנית, המרקם של העוגה מבפנים, הוא רך כזה או שמרגיש כמו עוגה רגילה?

    • היי יובל, תודה רבה על המחמאה! בהחלט אפשר לשנות את המרכיבים אם יש בעיית תזונה.
      המרקם בהחלט יציב וחזק , בכל זאת העוגה נכנסת למקרר ומתקשה והגנאש מעליה עושה אותה מענגת וטעימה.

  6. הי יהודית, לצורך מה מרפדים בנייר אפייה את תחתית התבנית?

  7. היי יהודית במה לדעתך ניתן להשתמש במקום החמאה כך שהעוגה תהיה פרווה? תודה

  8. לא תפחה לי בכלל 🙁

  9. אלה גל נור

    איזה גודל הביצים ? m או L? תודה!

  10. עוגה נהדרת! ומאוד קלה להכנה. תודה לך

  11. אפשר לשים במקום התבנית הזו בתמונה תבנית מאלומניום??

  12. יש אפשרות להכין את העוגה אם אין לי מיקסר?

  13. אפשר להכין את העוגה בתבניות מאפינס? אם כן, מה זמן האפייה?

    • היי אביה, לדעתי עדיף לאפות את העוגה בתבנית עגולה מספר 24. אפשרי לנסות לאפות בתבניות מאפינס, זמן האפייה במקרה הזה מתקצר. יש לבדוק עם קיסם שיצאו מעט פירורים לחים. לא לייבש את העוגה

  14. היי יהודית! בעלי מכור לשוקולד והעוגה הזו נראה לי תתאים לו בול ליום הולדתו שחל היום! אני רוצה לקשט אותה כמו בתמונה אבל חוששת שהגנאש לא מספיק מוצק כדי ליצור את הצורה הנ"ל…

    • היי יוכי, גם אני מכורה לשוקולד, אם רוצים לקשט את העוגה עם גנאש כמו בתמונה, חייבים להכניס את הגנאש לפחות לילה למקרר ורק למחרת לזלף, ככה הזילוף יצא מושלם ולא יתחיל לנזול

  15. שלום! נראה מדהים (: באיזה תבנית הכנת את העוגה שצילמת? כי בתגובות פה כותבים שיצא להם ממש נמוך

השאר תגובה

Scroll To Top