רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן וסוכר

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן וסוכר

עוגת שוקולד קוקוס מטריפה לפסח, ללא גלוטן ללא סוכר ובלי לקטוז. כל ההכנה בקערה אחת

עוגת שוקולד תמיד עושה מצב רוח טוב, מביאה מחשבות חיוביות ושמחה בלב.

הפעם החלטתי להכין לכם עוגת שוקולד מטריפה לפסח, עוגה שגם (הצליאקים) מי שלא אוכל גלוטן ייהנה ממנה, במיוחד שהעוגה לא מכילה סוכר וגם לא חלב.

עמד בפניי אתגר גדול, כי בדרך כלל כל העוגות שלי מכילות את כל המצרכים, כמו קמח, סוכר, שמנת מתוקה, חלב.

חברתי סימי קריאף ביקרה אצלי וסיפרה שהכינה עוגה נהדרת ללא גלוטן, אבל עם שוקולד, קוקוס ותחליף לחלב שהוא קרם קוקוס. כשהיא מגיעה לבקר אני תמיד צריכה לדאוג שיהיה לי לכבד אותה בעוגה או עוגיות פרווה.

חברתי היקרה! תודה על רעיון ועל מתכון נפלא!

חברים יקרים ואהובים♥ החלטתי לשתף אתכם במתכון מנצח לעוגה נהדרת

מאחלת לכם חג פסח כשר ושמח

 

 

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג8

 

החומרים להכנת העוגה

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג1

 

להמיס את השוקולד ולהוסיף את קרם הקוקוס ולטרוף
להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולטרוף
להוסיף ליקר שוקולד ( לא חובה )

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג2

 

להוסיף לתערובת את הקוקוס ולערבב
למזוג את התערובת לתבנית מספר 20-24 משומנת
להכניס לתנור לאפייה

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג3

 

החומרים להכנת ציפוי הגנאש
להמיס שוקולד ולהוסיף את קרם הקוקוס
לטרוף היטב עד אשר השוקולד נעשה מבריק
למזוג את הגנאש על העוגה
לאחר שהעוגה מתקררת יש להכניס למקרר

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג4

 

לקישוט: לקחת חפיסה של שוקולד מריר
להצמיד את השוקולד לאורך כלפי הבטן שלנו
לקחת סכין גדולה ולגרד מלמעלה כלפי מטה כדי ליצור שבבי שוקולד גדולים
אפשר באותה שיטה גם לגרד שוקולד לבן

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג12

מתכון להכנת עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן

החומרים:

300 גרם שוקולד מריר של עלית ללא גלוטן ( יש שוקולד חדש במיוחד לפסח עם סמל הפרח)

1 פחית קרם קוקוס

3 ביצים L

3/4 כוס קוקוס

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר ( מתוך כל הכמות הרשומה למעלה)

רבע פחית של קרם הקוקוס שנשארה

לקישוט:

שוקולד מריר פרווה ללא גלוטן של עלית עם הסמל של הפרח

אפשרי לקשט גם עם שוקולד לבן ללא גלוטן פרווה

אופן ההכנה:

בקערה לשים 200 גרם שוקולד שבור לקוביות, להמיס בפולסים במיקרוגל ( אפשר להמיס על בן מרי ) להוציא ולטרוף עד להמסה, להוסיף שלושת רבעי פחית של קרם קוקוס ולטרוף היטב.

להוסיף את הביצים אחת אחת, אחרי כל פעם לטרוף היטב עד להטמעה, מי שאוהב ניתן כעת להוסיף כף של ליקר שוקולד, לבסוף להוסיף את הקוקוס ולערבב היטב.

לשמן תבנית מספר 20-24 ולמזוג לתוכה את התערובת.

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש על 180מעלות, זמן אפיה של 25 -23 דקות ולא יותר, העוגה תהיה אפויה מסביב וטיפה רוטטת באמצע. זה בסדר היא תתקשה בחוץ.

להוציא את העוגה ולהניח בחוץ שתתקרר טיפה.

להכין את הגנאש: להמיס במיקרוגל 100 גרם שוקולד, להיזהר לא לשרוף את השוקולד, מידי פעם לערבב עד להטמעה, להוסיף את רבע פחית הקרם קוקוס שנותרה, לטרוף עד אשר הגנאש נעשה מבריק. למזוג מיד את הגנאש על העוגה.

להשאיר את העוגה שתתקרר בחוץ, לאחר שהתקררה יש להכניסה למקרר.

לקישוט:

לקחת חפיסת שוקולד מריר של עלית ללא גלוטן, לשים את בלוק השוקולד לאורך ולהצמיד אותו לבטן שלנו, לקחת סכין רחבה ( של שף) ולגרד מלמעלה כלפי מטה, נקבל שבבים גדולים ויפים, לפזר מעל העוגה. ניתן באותה שיטה להשתמש גם בשוקולד לבן.

רצוי להוציא את העוגה מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.

מאחלת לכם חג פסח כשר ושמח
ממני שאוהבת אתכם כל השנה♥♥♥

==========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.

 

IMG_6615

עוגת שוקולד קוקוס לפסח ללא גלוטן בלוג6

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

5 תגובות

  1. אפשרי לביצוע בתבניות אישיות? מעין קאפקייק?

  2. תחליף לקרם קוקס?

  3. אני גרה בחו״ל, רוצה להכין את העוגה, כמה גרם יש בקרם הקוקוס?

השאר תגובה

Scroll To Top