עוגת שוקולד פירורים | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים שתמיד קוצרת מחמאות! ההכנה קלה והתוצאה טעימה

הפעם הכנתי לכם עוגת שוקולד פירורים! קודם כל ההכנה מאוד קלה והתוצאה טעימה ומענגת.

הכי חשוב לא לאפות אותה יותר מידי, להשאיר אותה נימוחה ושוקולדית! כדי לקבל ריבועים מושלמים אפשר להכניס לקירור ולאחר מכן לחתוך.

מחמאות רבות קצרתי על טעמה המשובח.

חייבת לציין שהמתכון הטעים הזה נלקח מהאתר של ליהיא, בו היא מציינת שהמתכון שייך לפירגה, תודה רבה על מתכון טעים.

התחילו כבר עכשיו בהכנות! כי מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת.

לילדים היקרים שעומדים לצאת לחופשה, מבקשת לאחל לכם חופשה נעימה כיפית ובטוחה, שימרו על עצמכם.

ולנו המבוגרים הרבה בריאות נחת ואושר.

החומרים להכנת הבצק

מרגרינה(או חמאה) וסוכר במיקסר עם וו גיטרה
לעבד עד שמתקבל קרם לגרד בצדדים
להוסיף את הקמח בבת אחת

להוסיף את מיץ התפוזים ולעבד
מתקבל בצק רך וגמיש

להוציא את הבצק מקערת המיקסר וליצור עיגול
לפחוס את כדור הבצק

לחלק את הבצק ל -2
את החלק הראשון לכסות בניילון ולהכניס למקפיא
לשמן תבנית פיירקס ולהניח את החלק השני של הבצק

לשטח את הבצק באופן שווה בתבנית
להעזר עם כפות הידיים

החומרים למילוי
בסיר רחב להניח שוקולד שבור לקוביות
קקאו מים רותחים וסוכר

להמיס על להבה בינונית
לכבות את האש ולהוסיף את המרגרינה(או חמאה)
להוסיף את החלמונים לערבב מיד והיטב

להוסיף את קצף החלבונים(לבנים) בהדרגה
לקפל בתנועות עטיפה

להוסיף את הקמח
להוסיף את הקוניאק ולערבב

תערובת המילוי מוכנה להיכנס לתבנית
למזוג את מילוי השוקולד על תחתית הבצק

לגרד את יתרת הבצק (שהוצאנו מהמקפיא) על שכבת השוקולד
להשתמש בפומפיה גסה- לפזר את הפירורים באופן שווה ולאפות

העוגה לאחר אפיה וקירור
לחתוך לריבועים

מתכון להכנת עוגת שוקולד פירורים
החומרים לבצק:
1 מרגרינה בטעם קנולה (אפשר 200 גרם חמאה)
6 כפות סוכר
2 ו-1/2 כוסות קמח תופח (או 1 שקית קטנה קמח תופח של 350 גרם)
שליש כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
– במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ביד) להכניס את המרגרינה עם הסוכר ולעבד מעט לקרם, לגרד מהצדדים עם לקקן.
– להוסיף בבת אחת את הקמח ואת מיץ התפוזים ולעבד לבצק רך וגמיש.
– להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהכין ממנו עגול. לחלק את הבצק ל – 2 חלקים.
– חלק ראשון לכסות בניילון ולהכניס למקפיא.
– חלק שני לשטח בתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית משומנת, יש לשטח עם כפות הידיים באופן שווה.
– להכניס את התבנית למקרר עד אשר נכין את מילוי השוקולד.
החומרים להכנת מילוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
50 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח
2 כפיות קוניאק (לא חובה)
אופן הכנת המילוי:
– בסיר רחב מכניסים שוקולד מריר שבור לקוביות, קקאו , סוכר ומים רותחים. ממיסים את התערובת על אש בינונית, לאחר שנמס מכבים את האש.
– מוסיפים את המרגרינה(או החמאה) ממיסים בתערובת, מוסיפים 3 חלמונים (צהובים) וטורפים מיד עד להטמעה.
– מקציפים את 3 החלבונים (לבנים) ומוסיפים בתנועות עטיפה לתערובת השוקולד, להוסיף 1 כף קמח לערבב בעדינות. מי שאוהב יכול להוסיף 2 כפות קוניאק ולערבב.
– למזוג את תערובת השוקולד על תחתית הבצק הנמצאת בתבנית, לשטח בצורה שווה.
– להוציא את מחצית הבצק מהמקפיא , לגרד את הבצק לפירורים עם פומפיה גסה, יש לפזר באופן שווה את הפירורים.
– לחמם את התנור מראש על 175-180 מעלות, זמן אפיה 40-50 דקות, עד אשר הבצק מזהיב ולא יותר, לא לייבש את העוגה, היא יוצאת מעט לחה וזה בסדר.
– להוציא מיד מהתנור ולקרר, לאחר שהעוגה התקררה היטב אפשר לחתוך לריבועים. אם רוצים ריבועים מושלמים אפשר להכניס את התבנית למקרר ורק אחר כך לחתוך לריבועים.
לקישוט:
– אפשר לפזר אבקת סוכר על ריבועי העוגה.
חברים יקרים שלי! ממליצה לכם להכין, העוגה מאוד טעימה
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

37 תגובות

  1. כמו תמיד 🙂 מעולה יבורכו ידייך
    שבת שלום יקירה
    ותודה על עוד מתכון מתוק וטעיםםםם

  2. יבורכו ידייך כמו תמיד כל מתכון שלך יוצא מעולה אלופונת

  3. היי יהודית :))
    רציתי לומר לך שאני עוכבת אחרייך באדיקות עוד מימי ישראבלוג
    ונהנת מכל רגע1
    2 שאלות לי- האם ניתן להחליף את החמאה /מחמאה בתערובת השוקולד בשמן?
    מדוע לא ניתן להדפיס את המתכון הנ"ל?

    תודה רבה !! והמשיכי להנעים את בלוטות הטעם שלנו !

    תהילה

  4. הכנו לשבת ויצא מעולה. הוספנו גרידת תפוז לבצק.
    🙂

  5. הי יהודית העוגה ניראית מעולה רק שאלה קטנה באיזה גודל של פיירקס או תבנית כדאי להשתמש?

  6. יהודית שלום, לצערי עדיין לא ניתן להדפיס את המתכון. יש מצב שזה יתוקן?

  7. בן מרדכי שרה

    מזכירה את עוגת גבינה פרורים עוגת שוקולד פרורים זה גאוני כמו רוב המתכונים שלך

  8. האם אפשר לוותר על הקוניאק ועדיין לקבל עוגה טעימה? או שאפשר להחליף במרכיב אחר?
    נ.ב. אני לא משתמשת באלכוהול.

  9. היי יהודית :)))
    רציתי להודות לך על מתכון מדהים!!
    אתמול באחת בלילה עשיתי את עוגת השוקולד פירורים המדהימה הזאת!!
    אבא שלי קנה לי מיקסר חדש, וחנכתי אותו עם המתכון הזה שלך!
    תודה רבה על ההסברים והתמונות המפורטים כל כך, גם למתחילות כמוני.

    שבת מבורכת:)))

  10. הי יהודית, נראה מעולה! רק שאלה, האם ממיסים את החמאה לבצק?

  11. היי יהודית :))
    הגבתי למתכון הזה ביום שישי ומשום מה התגובה לא מופיעה..
    רציתי לומר לך שהמתכון הזה באמת מנצח! הכנתי את העוגה
    ביום חמישי (באחת בלילה) ונהנתי מכל רגע מההכנה, ואיתו חנכתי
    את המיקסר החדש והחתיכי שלי!

    אז תודה על עוד מתכון מעולה !!!

    ודרך אגב עדיין לא ניתן להדפיס מתכונים בעמוד שלך..

    • היי תהילה, ראשית אני שמחה שהכנת את העוגה ויצאה לך להיט, תתחדשי על המיקסר החדש.:) תודה רבה על כל המחמאות. בקשר להדפסת המתכונים האם לא ניתן להדפיס רק את המתכון הזה או את כל המתכונים? כי באתר לא מצאו כל בעיה

  12. שלום יהודית, האם אני יכולה לותר על התפוזים בבצק או להחליף אותו במשהו אחר?

  13. עשיתי הכל.. שכחתי את כף הקמח בתערובת השוקולד….
    עכשיו כבר בתנור
    בהצלחה לי ;/

  14. יהודית היקרה, תודה על המתכון המדהים.
    העוגה הזאת הפכה למארחת הרשמית בבית … פשוט טעימה, מרשימה ומוצלחת.

  15. הי יהודית.
    פעם ראשונה פה…
    הכנתי אץ העוגה כפול 1.5 לקינוח יום העצמאות והיא פשוט חוס-לה!!
    תודה!

  16. היי , איך ניתן להתאים את המתכון לצליאקים?

  17. הי יש מצב שתעלי מתכון דומה שילך טוב עם קמח מלא?

  18. עוגה מעולה! תמיד מצליחה תודה על המתכון♡♡♡♡

השאר תגובה

Scroll To Top