רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שוקולד עם קוקוס

עוגת שוקולד עם קוקוס

עוגת שוקולד מטריפה עם שבבי קוקוס, הוספתי שוקולד צ'יפס כדי שהעוגה תהיה יותר מושחתת

פתחתי את המגזין של לאשה, לפתע עיני צדה את המתכון לעוגה הנהדרת הזו.

המתכון מאת יעל גרטי פורסם במדור עוגת השבוע, תודה לך יעל על מתכון נפלא.

חברים יקרים שלי! אני מציעה וממליצה בחום להכין את עוגת השוקולד קוקוס.

בהחלט עוגה עסיסית טעימה ונימוחה, מבטיחה שתקבלו המון מחמאות על העוגה.

אשמח אם תשתפו אותי לאחר ההכנה, אפשר גם בעמוד הפייסבוק שלי.

שיהיה לכולם סופ"ש טעים ומהנה, ממני שאוהבת אתכם♥♥♥

 

החומרים להכנת העוגה

 

 

בקערה חסינת חום חמאה שוקולד וסוכר
להכניס למיקרוגל ולהמיס בפולסים – להוציא ולערבב

להוסיף לתערובת השוקולד את הביצים הטרופות
לערבב היטב את התערובת עד להטמעה

להוסיף תמצית וניל
להוסיף את השמנת החמוצה

לערבב היטב עם המטרף עד לאחידות
לנפות את הקמח ואבקת הסודה לשתיה

להוסיף לתערובת את פתיתי הקוקוס
להוסיף את קורט המלח ולערבב

להוסיף בהדרגה את תערובת היבשים לשוקולד
לערבב בתנועות רחבות עד אשר כל התערובת מתאחדת

                              למזוג את העיסה לתוך תבנית המרופדת בנייר אפיה

לפזר על העוגה את השוקולד צ'יפס ולהכניס לתנור החם

העוגה בתנור נאפת

 

עוגה טעימה טעימה

מתכון להכנת עוגת שוקולד עם קוקוס
החומרים:
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 ביצים L
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח (140 גרם)
5 כפות פתיתי קוקוס (קוקוס טחון )
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
לקישוט:
שוקולד צ'יפס מריר ( 50 גרם או חופן)
להשתמש בתבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ – אפשר בתבנית עגולה מספר 24
אני ריפדתי את התבנית בנייר אפיה ושימנתי מעט.
יש לחמם את התנור  ל-170 מעלות – זמן אפיה כ – 35 דקות .
אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום שמים את החמאה, השוקולד והסוכר, מכניסים למיקרוגל, מפעילים בפולסים.
מוציאים וטורפים את התערובת עד אשר מקבלים תערובת חלקה ומבריקה, מצננים מעט.
טורפים את הביצים השלמות ומכניסים לתערובת השוקולד בהדרגה, לאחר כל הוספה טורפים.
מוסיפים את תמצית הוניל,  מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים במטרף עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים את הסודה לשתייה את פתיתי הקוקוס והמלח, מערבבים.
מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לתערובת השוקולד, לערבב היטב עד אשר מקבלים תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס (חלקו בזמן האפייה מעט שוקע וזה טעים).
יש לאפות את העוגה כ -35 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא ללא פירורים.
יש לצנן מעט את העוגה ( למי יש סבלנות לחכות, היא כל כך טעימה).
 רצוי להכניס את העוגה למקרר בימים חמים (כמובן אם לא אוכלים מיד).
העוגה במיוחד נועדה לשבת קודש.
תהנו מהעשייה, אשמח לתגובות.
===============================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. מה יכול להיות תחליף פרווה לשמנת החמוצה?

  2. מירב ברזילי

    במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה שזה יהיה פרווה

  3. קמח רגיל? ואם כן, אין צורך באבקת אפייה?

  4. היי מירב, אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום שמנת חמוצה, או בשמנת מתוקה צמחית של השף הלבן.

השאר תגובה

Scroll To Top