רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שוקולד טוויסט

עוגת שוקולד טוויסט

עוגת שוקולד מיוחדת המזכירה את טעמו של החטיף טוויסט, ללא קמח ומ-5 מצרכים בלבד. ויש גם ציפוי קרם שוקולד מענג

הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד מיוחדת המזכירה בטעמה את החטיף טוויסט. העוגה נטולת קמח, אפשר להכינה עם שקדים טחונים או עם אגוזים טחונים, לבחירתכם.

העוגה מתאימה לכל ימות השנה ובמיוחד לשבתות וחגים, תכינו אותה כבר לחג העצמאות הקרב ובא, מבטיחה שתקצרו מחמאות לרוב.

מאחלת לכל החברים היקרים שלי ♥ חג עצמאות שמח טעים ונעים.

החומרים להכנת העוגה
המסת השוקולד והוספת החלמונים

הקצפת החלבונים עם הסוכר
הוספת הקצף לתערובת השוקולד

עטיפת הקצף בשוקולד
הוספת האגוזים הטחונים לתערובת

התערובת מוכנה למזיגה לתבנית
התבנית משומנת ופוזרו מעט אגוזים

העוגה מוכנה לפני הכנסתה לתנור
העוגה בתנור תופחת

העוגה לאחר אפייה
החומרים לציפוי הגנאש

העוגה צופתה בגנאש שוקולד
מוכנה לקישוט לבבות עם שוקולד לבן

מתכון לעוגת שוקולד טוויסט

חומרים לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם אגוזי מלך טחונים (1 כוס)

אופן ההכנה:
– במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים להשגיח כל הזמן (אפשר על בן מארי).
-להפריד את הביצים, לטרוף את החלמונים ולהוסיף לתערובת השוקולד המצוננת.
– להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.
– להוסיף את קצף הביצים בתנועות עטיפה לשוקולד.
– לבסוף להוסיף גם את האגוזים הטחונים ולעטוף בעדינות.
– להעביר את התערובת לתבנית משומנת מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
– זמן אפייה 35-40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ פנימה יוצא עם פירורים לחים (לא לייבש את העוגה).

לקרם הגנאש:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
מיכל שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:
– לקחת קערה ולהניח בתוכה את השוקולד השבור.
– בקלחת לשים את השמנת המתוקה ולהביא  לסף רתיחה.
– לשפוך את השמנת על השוקולד לחכות דקה ולטרוף מהאמצע כלפי חוץ עד אשר יצא קרם מבריק.
– למזוג את הקרם בעדינות על העוגה בעודה בתוך התבנית אפשר לסמן מסביב עם סכין על מנת לעשות רווח ואז השוקולד חודר גם לצדדים.

לקישוט: להמיס 50 גרם שוקולד לבן במיקרוגל, ניתן להכניס לשקית של סנדביץ לעשות חור ולזלף נקודות בצדדים לקחת קיסם ולעבור על הנקודות ואז תצא לכם צורה של לבבות.

בברכת חג עצמאות שמח! מזל טוב למדינת ישראל.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

img_5198

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

6 תגובות

  1. נראה מעולה
    יש אפשרות לעשות בלי האגוזים לילדים??

  2. היי שני, ניתן להשתמש בפירורי לחם רגילים ( לא מוזהבים ) כתחליף לאגוזים.

  3. פנינה טלמור

    נקרא ונראה מדהים, מאד מזכיר מתכון שיש לי של חמותי ז"ל. תודה על השיתוף

  4. יצאה עוגה עשירה וטעימה. תודה!

השאר תגובה

Scroll To Top