עוגת שוקולד הכי טובה לפסח – עוגה רכה, שוקולדית וטעימה מאוד שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בפרווה
כולם מבקשים עוגה לפסח שלא תהיה חלבית, שתהיה אפשרות לאכול ממנה גם לאחר ארוחת החג הדשנה.
לכן הכנתי לכם עוגת שוקולד פרווה כזו שנוגסים ממנה ורוצים עוד ועוד. כן, העוגה רכה, לחה, טעימה וקלילה והכי חשוב – היא שוקולדית ועושה מצב רוח מרומם. תאמצו את המתכון גם למשך כל ימות השנה.
אז לפני שאני מתחילה בהכנות לקראת החג, אבקש לומר לכל החברים היקרים תודה רבה על התמיכה ועל הפירגון לאורך כל השנה!
מאחלת לכולם חג פסח כשר ושמח ♥ אנו נתראה כאן לפני החג עם מתכונים טעימים וטובים.
החומרים להכנת העוגה
במערבל עם וו גיטרה – להכניס מזולה וסוכר ולערבל
לגרד עם המרית בצדדים
להוסיף את החלמונים אחד אחד
עד לקבלת תערובת קרמית חלקה
להמיס את השוקולד במיקרוגל
להוסיף את השוקולד בזרם ולהמשיך לערבל
התערובת לאחר הטמעת השוקולד
בקערה אגוזי מלך טחונים וכף קמח מצה
להוסיף את האגוזים הטחונים עם קמח המצה ולערבל
להקציף את החלבונים לקצף יציב
להוסיף את החלבונים לתערובת השוקולד ולערבב בתנועות עטיפה עדינות
למזוג את התערובת לתבנית משומנת מספר 24
למרוח את התערובת באופן שווה בתבנית ולהכניס לאפיה
לצנן את העוגה לפני הפריסה
ניתן לפזר אבקת סוכר על פני העוגה
מתכון לעוגת שוקולד הכי טובה לפסח
החומרים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם מרגרינה מזולה (או חמאה לחלבי)
150 גרם סוכר (9 כפות מלאות)
6 ביצים מופרדות
150 גרם אגוזי מלך טחונים (או שקדים טחונים) 9 כפות גדושות
1 כף קמח מצה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני.
– ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד לאחידות.
– שמים במערבל עם וו גיטרה את המרגרינה (או החמאה) והסוכר, טורפים עד לקבלת תערובת קלה וקציפתית.
– מוסיפים את החלמונים (הצהובים) אחד אחד, טורפים היטב פעם אחר פעם עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
– טורפים פנימה את השוקולד המומס, האגוזים הטחונים ואת קמח המצה.
– מקציפים את החלבונים (הלבנים) לקצף יציב וגמיש, מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
– יוצקים לתבנית מספר 24 משומנת.
– זמן אפיה כ-45 דקות, יש לבדוק עם קיסם ולהקפיד לא לייבש את העוגה, להוציא מיד מהתנור ולצנן.
בברכת חג פסח כשר ושמח!
כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.
אם אין אגוזים כמה קמח מצה יש להוסיף?
חג שמח עליזה, אם יש לך שקדים טחונים גם זה טוב, אם אין אז תשתמשי בקמח מצה 10 כפות ותוסיפי כפית אבקת אפיה, או אם יש לך קמח תופח תשתמשי בו.
היי אפשר להמיר מרגרינה בשמן?וכמה תודה
היי סיגל, בהחלט ניתן להמיר בשמן, הכמות היא כמעט חצי כוס. בברכת חג שמח