רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת שוקולד הכי טובה לפסח

עוגת שוקולד הכי טובה לפסח

עוגת שוקולד הכי טובה לפסח – עוגה רכה, שוקולדית וטעימה מאוד שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בפרווה

כולם מבקשים עוגה לפסח שלא תהיה חלבית, שתהיה אפשרות לאכול ממנה גם לאחר ארוחת החג הדשנה.

לכן הכנתי לכם עוגת שוקולד פרווה כזו שנוגסים ממנה ורוצים עוד ועוד. כן, העוגה רכה, לחה, טעימה וקלילה והכי חשוב – היא שוקולדית ועושה מצב רוח מרומם. תאמצו את המתכון גם למשך כל ימות השנה.

אז לפני שאני מתחילה בהכנות לקראת החג, אבקש לומר לכל החברים היקרים תודה רבה על התמיכה ועל הפירגון לאורך כל השנה!

מאחלת לכולם חג פסח כשר ושמח ♥ אנו נתראה כאן לפני החג עם מתכונים טעימים וטובים.

החומרים להכנת העוגה

במערבל עם וו גיטרה – להכניס מזולה וסוכר ולערבל
לגרד עם המרית בצדדים

להוסיף את החלמונים אחד אחד
עד לקבלת תערובת קרמית חלקה

להמיס את השוקולד במיקרוגל
להוסיף את השוקולד בזרם ולהמשיך לערבל

התערובת לאחר הטמעת השוקולד
בקערה אגוזי מלך טחונים וכף קמח מצה

להוסיף את האגוזים הטחונים עם קמח המצה ולערבל
להקציף את החלבונים לקצף יציב

להוסיף את החלבונים לתערובת השוקולד ולערבב בתנועות עטיפה עדינות
למזוג את התערובת לתבנית משומנת מספר 24

למרוח את התערובת באופן שווה בתבנית ולהכניס לאפיה

לצנן את העוגה לפני הפריסה

ניתן לפזר אבקת סוכר על פני העוגה

מתכון לעוגת שוקולד הכי טובה לפסח

החומרים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם מרגרינה מזולה (או חמאה לחלבי)
150 גרם סוכר (9 כפות מלאות)
6 ביצים מופרדות
150 גרם אגוזי מלך טחונים (או שקדים טחונים) 9 כפות גדושות
1 כף קמח מצה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני.
– ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד לאחידות.
– שמים במערבל עם וו גיטרה את המרגרינה (או החמאה) והסוכר, טורפים עד לקבלת תערובת קלה וקציפתית.
– מוסיפים את החלמונים (הצהובים) אחד אחד, טורפים היטב פעם אחר פעם עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
– טורפים פנימה את השוקולד המומס, האגוזים הטחונים ואת קמח המצה.
– מקציפים את החלבונים (הלבנים) לקצף יציב וגמיש, מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
– יוצקים לתבנית מספר 24 משומנת.
– זמן אפיה כ-45 דקות, יש לבדוק עם קיסם ולהקפיד לא לייבש את העוגה, להוציא מיד מהתנור ולצנן.

בברכת חג פסח כשר ושמח!

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. אם אין אגוזים כמה קמח מצה יש להוסיף?

השאר תגובה

Scroll To Top