רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת ריבת חלב

עוגת ריבת חלב

עוגת טורט לחה ועסיסית עם שכבות של קרם ריבת חלב. העוגה שתעשה לכם את השבת

שנים על גבי שנים אני מכינה עוגות, למעשה מגיל 11שנים ואף פעם לא העזתי להכין מתכון עם ריבת חלב.

אביבית אדרי סדרס עבדה איתי בחברת בזק, בחורה צעירה יפיפיה ונמרצת (בזמנו הם התקבלו על תקן של דור 2000) והיא גילתה את אהבתי לאפיה. (כל יום הולדת וחג וכל יום ראשון בבוקר התייצבתי עם עוגה ועוגיות).

אביבית הציעה לי להכין עוגה עם ריבת חלב, את המתכון היא הביאה לי רשום בכתב ידה אבל בכותרת היא רשמה שהמתכון הוא של אחותה חני,  קודם כל אני רוצה לפרגן לחני על מתכון נפלא!

חברים יקרים♥ הנה מתכון להכנת עוגת ריבת חלב,  איך הבת שלי עדי אמרה! אמא לא העזתי לטעום ריבת חלב אבל העוגה מעולה… מעולה …. אז ידעתי שהעוגה באמת טעימה ושווה. כבר אמרתי לכם שעדי היא הברומטר שלי וגם הטועמת והמבקרת לכל המתכונים שלי♥

קבלו מתכון מנצח חגיגי וטעים לכבוד שבת♥ שבת מבורכת שקטה ורגועה לכולם.

 

החומרים להכנת הטורט
חלבונים סוכר וסוכר וניל להכנת הקצף

להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף
להוסיף סוכר וניל ולהקציף טיפה מתקבל קצף יציב וגמיש

     לטרוף את החלמונים ולהוסיף את השמן

להוסיף את החלמונים לקצף ולערבב בתנועות קיפול עדינות

לסנן את הקמח
להוסיף את אבקת האפיה ולערבב בתנועות קיפול עדינות


להעביר לתבנית מספר 26  משומנת (אפשר להניח נייר אפיה בתחתית)

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
זמן אפייה של 40-50 דקות לנעוץ קיסם ולוודא שהעוגה אפויה

 

החומרים למלית

שמנת מתוקה וריבת חלב

 

          להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקצף גמיש

עוגת ריבת חלב בלוג11

להוסיף את הקצפת לריבת החלב המרוככת מעט
לחלץ את הטורט מהתבנית

להפוך את העוגה ולקלף את נייר האפייה
לחתוך את הטורט לרוחב

להרטיב מעט את החלק התחתון בסירופ סוכר
מעל למרוח שכבה דקה של ריבת חלב ומעל זה למרוח מחצית מהקרם

להניח את השכבה השנייה של הטורט על הקרם
להרטיב מעט את השכבה העליונה עם סירופ סוכר

למרוח את הקרם שנותר על פני העוגה
למרוח גם בצדדים (עם הפלטה זה הכי נוח)

לרכך מעט (אפשר במיקרוגל) את ריבת החלב
להכניס לשקית ניילון או לקונוס שמכינים מנייר אפיה

ליצור עם השקית עיגולים עם ריבת חלב
לקחת קיסם ולהעביר על פני העוגה – פעם כלפי פנים ופעם כלפי חוץ

 

העוגה לאחר קירור נפרסה להגשה

עוגת ריבת חלב1

 

מתכון להכנת עוגת ריבת חלב
 
חומרים להכנת הטורט:
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן קנולה
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (הלבנים ובהדרגה להוסיף את הסוכר ואת הסוכר וניל)עד ליצירת קצף יציב.
לטרוף את החלמונים(הצהובים) עם השמן ולהוסיף בעדינות לקצף, לערבב בתנועות קיפול עדינות.
לסנן את הקמח ואת אבקת האפייה, להוסיף לתערובת ולערבב בתנועות קיפול עדינות עד להטמעת הקמח.
לשמן תבנית מספר 26 (אפשר להניח נייר אפיה בתחתית) למזוג את כל התערובת ולשטח בתבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפיה של 40-50 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
חומרים לסירופ:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
בסיר קטן על האש להביא לרתיחה עד להמסת הסוכר, לקרר מעט.
חומרים להכנת הקרם:
1 מיכל ריבת חלב – 3 כפות להוסיף לקצפת
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ( כל מיכל 250 מ"ל )
2 כפות שטוחות של  אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
להקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצף רך וגמיש
בקערה להניח 3 כפות מריבת החלב המרוככת ומעל להוסיף בהדרגה את הקצפת
לערבב בעדינות עד לאחידות.
הרכבת העוגה:
לשחרר את העוגה מהתבנית ומנייר האפייה ולחתוך אותה לרוחבה
להניח את החלק הראשון על צלחת הגשה, למרוח מעט מסירופ הסוכר על פני הטורט
לקחת מעט מריבת החלב המרוככת שנותרה בקופסא ולמרוח מעל הסירופ.
לקחת מחצית מקרם ריבת החלב ולמרוח מעל בצורה שווה, להניח מעל הקרם את החלק השני של הטורט.
גם את החלק העליון להשקות מעט עם סירופ הסוכר, למרוח מעל מעט מריבת החלב המרוככת (לרכך במיקרוגל) למרוח את הקרם שנותר מעל וגם בצדדים של הטורט.
לרכך מעט ריבת חלב,  להכניס לשקית ניילון קטנה לחתוך בקצה (לעשות חור) ולזלף על פני העוגה מעגלים.
לקחת קיסם ולעבור הלוך ושוב על מנת ליצור את הצורה היפה.
להכניס למקרר לקרור.
 
העוגה רכה טעימה ומיוחדת.

===================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

 

עוגת ריבת חלב3

 

עוגת ריבת חלב2

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. שלום יהודית עוגה מדהימה אבל אין לי מושג למה היא יוצאת לי נמוכה מידי ולא בגובה שלך ה

    שתמשתי בתבנית 26

    • היי רחל, העוגה היא טורט רגילה שיוצאת לא ענקית אבל בגובה נורמלי, אין לי מושג מדוע יצאה לך נמוכה! האם פתחת את התנור באמצע האפייה כי זה ממש אסור, מכניס משב של רוח. האם החלבונים הוקצפו במרקם הנכון, גם בחישת יתר פוגמת בגובה העוגה. תבנית מספר 26 זה בסדר גמור.

  2. אפשר לעשות אותה בצורת לב? ואפשר לאפות אותם שלוש פעמים במקום לחתוך?
    תודה

השאר תגובה

Scroll To Top