עוגת קרם שוקולד לפסח | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת קרם שוקולד לפסח

עוגת קרם שוקולד לפסח

עוגת שכבות עם קרם שוקולד מענג ותלתלי שוקולד שמוסיפים טעם ומראה מרשים. מתאימה במיוחד לפסח

עוגת שוקולד מיוחדת לחג הפסח, יש אפשרות להכינה פרווה ואז היא מתאימה לערב החג לאחר הארוחה. אפשר להכינה עם חמאה כמובן. הכל נתון לשיקולכם. את העוגה אני מכינה מזה עידן ועידנים בחג הפסח בלבד, למרות שהיא מתאימה לכל ימות השנה. את המתכון קיבלתי מחברתי לעבודה.

ומעשה שהיה כך היה. כידוע במקומות העבודה למי שיש יום הולדת נוהגים לקנות לבעל השמחה מתנה וכנגד זה שחוגג מביא עוגה.

למלי סין משה חברתי (עבדנו יחד בבזק מספיק שנים) הייתה יום הולדת, כמובן שאותי שלחו עם הכסף לקנות מתנה. תמיד שלחו אותי לא יודעת למה.

הגשנו למלי את המתנה אבל לא היתה עוגה. מה אתם אומרים יש חגיגה בלי עוגה? פתאום אני שומעת את מלי מדברת עם בעלה בטלפון ומבקשת ממנו להביא את העוגה שיש במקרר. אני כמובן התאהבתי בעוגה הטעימה והמענגת.

חברים יקרים שלי! אני מגישה לכם עוגה מנצחת שוקולדית וטעימה.

חג פסח כשר ושמח.

להפריד את הביצים
להקציף את החלבונים (הלבנים) ולהוסיף את הסוכר לקבלת קצף יציב

להוסיף קוקוס ואבקת קקאו

לערבב בתנועות עטיפה עד להטמעה
לשמן תבנית מלבנית להניח בתחתית נייר אפיה וגם אותו לשמן

למזוג את כל התערובת לתבנית האפייה
לשטח עם מרית לאחידות – להכניס לתנור ולאפות

החומרים להכנת קרם השוקולד
לטרוף עם מטרף ידני (או מיקסר) את המרגרינה
להוסיף בהדרגה את החלמונים (צהובים) ולהמשיך לערבל

להוסיף את השוקולד שהמסנו במיקרוגל
להוסיף קקאו, אבקת נס קפה ותמצית רום
ולערבל לקבלת קרם מבריק וחלק

העוגה בתנור נאפת
להוציא את העוגה מהתנור ולקרר
להוציא מהתבנית ולחלק את העוגה לאורכה לשלושה חלקים שווים

חלק ראשון על צלחת הגשה למרוח קרם גם בדפנות
להניח את החלק השני וגם אותו למרוח בקרם
להניח חלק שלישי למרוח קרם

למרוח את הקרם גם בצידי העוגה ליצירת גימור יפה
העוגה מוכנה לקישוט עם תלתלי שוקולד

להניח את השוקולד על השיש ולגרד עם סכין מלמעלה למטה
לפזר את תלתלי השוקולד על פני העוגה

מתכון להכנת עוגת קרם שוקולד לפסח

חומרים לעוגה:
4 חלבונים (לבנים)
1 כוס סוכר
100 גרם קוקוס (1 כוס גדושה)
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
– להקציף את החלבונים כשתי דקות, לאחר שנוצר קצף יש להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.
– להמשיך להקציף עד אשר נוצר קצף יציב. להוסיף את הקוקוס והקקאו ולקפל בתנועות עטיפה עד להטמעה.
– לשמן תבנית מלבנית קטנה או מרובעת (ראו בתמונה) לרפד בנייר אפיה ולשמן, למזוג את כל התערובת ולשטח.
– להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, משך האפיה כ-30 דקות. להוציא מהתנור ולצנן (אפשר להכניס למקרר ל-10 דקות).
החומרים להכנת הקרם:
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 חבילת מרגרינה מזולה (או מרגרינה רגילה או 200 גרם חמאה)
4 צהובים (חלמונים)
כפית רום
2 כפיות קקאו
1 כפית אבקת נס קפה (רגיל)
אופן ההכנה:
– להכניס את השוקולד המריר לקערה ולהמיס במיקרוגל, להוציא ולערבב.
– בקערת מערבל להכניס את המרגרינה החתוכה לקוביות, לטרוף עד לקבלת קרם, להוסיף בהדרגה את החלמונים עד שנוצר קרם חלק. מידי פעם לגרד מסביב עם המרית.
– להוסיף את השוקולד המומס, הקקאו ואת אבקת הנס קפה, להמשיך לטרוף עד שמתקבל קרם חלק ומבריק, להוסיף את הרום לטרוף קלות.
ההרכבה:
– להוציא את העוגה בזהירות מהתבנית (אפשר לעבור עם הסכין בדפנות). לחתוך את העוגה לאורכה לשלושה חלקים.
– להניח את החלק הראשון על צלחת הגשה ולמרוח מהקרם על העוגה ובדפנות, לקחת את החלק השני ולמרוח עליו את הקרם.
– להניח את החלק האחרון וגם אותו למרוח בקרם שנותר, יש למרוח מהקרם גם בדפנות (אפשר עם פלטה קטנה או כף ).
קישוט:
– לגרד שוקולד מריר בעזרת סכין או קולפן ליצירת תלתלים, להניח על העוגה.
– להכניס את העוגה למקרר. לפני שפורסים יש להוציאה מהמקרר לפחות חמש דקות לפני.
חג שמח וכשר לכל החברים היקרים ולמשפחתי היקרה!
קיבלתם מתכון של עוגה טעימה ומנצחת
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top