עוגת קרם לוטוס מפנקת | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת קרם לוטוס מפנקת

עוגת קרם לוטוס מפנקת

עוגת קרם לוטוס מפנקת בציפוי גנאש שוקולד. עוגה בעלת 4 שכבות של עונג צרוף! ההכנה בקלי קלות

החלטתי להכין עוגה שהבסיס שלה הוא ללא קמח, את הקרם למילוי חילקתי ל-2, אחד השארתי בטעם וניל ולקערה השניה הוספתי ממרח לוטוס שמכיל גלוטן. מי שרגיש לגלוטן יכול במקום להוסיף ממרח שוקולד רגיל.

קרם הלוטוס ממש טעים, הוא מזכיר לי את הביסקוויט שאני מקבלת תמיד עם הכוס קפה בקונדיטוריה השכונתית שלנו sweet.

את הקישוט עשיתי בקלי קלות – גם אתם יכולים! הסתכלו בהוראות ההכנה.

יש לי טיפ אליכם: כשאתם רוצים לפרוס עוגת קרם תמיד תמלאו כוס גבוהה עם מים רותחים או חמים, תטבלו את הסכין במים ולאחר מכן נגבו קלות בנייר מטבח ורק אז התחילו לחתוך בתנועה רחבה. הפריסה תהיה מושלמת כמו בקונדיטוריות.

אשמח אם תשתפו אותי לאחר שתכינו ♥

החומרים להכנת הטורט

מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה                            מוסיפים את החלמונים

מערבבים בתנועות קיפול
מקפלים  עד לאחידות

מנפים מעל את הקקאו ואינסטנט פודינג שוקולד
עוטפים בתנועות קיפול-מוסיפים שמן ומערבבים קלות

מוזגים את התערובת לתבנית מספר 24 עגולה ומשומנת
משטחים את העיסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-30-35 דקות

החומרים להכנת קרם וניל וקרם לוטוס
בקערה שמים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל

מקציפים עד אשר מתייצב ומחלקים את הקרם ל-2 קערות
לקערה אחת מוסיפים 1 כף ממרח לוטוס ומערבבים בעדינות

קרם וניל מוכן קרם לוטוס מוכן
מרטיבים את העוגה עם הסירופ ומורחים מעל קרם לוטוס

מורחים על קרם הלוטוס את קרם הוניל ומשטחים עם פלטה או עם מרית אפשר גם עם כף
מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות

שמים בקערה שוקולד שבור לקוביות וכף שטוחה של ממרח לוטוס
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומוזגים מעל השוקולד
ממתינים כדקה ומערבבים עם מטרפה עד אשר השוקולד נמס ונעשה מבריק

מוזגים את השוקולד על הקרם ומטלטלים את התבנית עד אשר כל פני שטח העוגה מתכסה
מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות

אפשר להשאיר מעט גנאש שוקולד בצד, להכניס לתוך שקית זילוף ולחתוך את הקצה
לאחר שהעוגה התמצקה במקרר ניתן לזלף על העוגה את הגנאש בתנועות מעגליות

מתכון להכנת עוגת קרם לוטוס 

החומרים לתחתית:
4 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
1 כף שמן
החומרים לקרם וניל ולוטוס:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כף ממרח לוטוס (לרגישים – אפשר ממרח שוקולד)
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
החומרים לרוטב:
שליש כוס מים רותחים
1 כף סוכר
לערבב היטב
החומרים לציפוי – גנאש:
100 גרם שוקולד מריר
חצי קופסה שמנת מתוקה (125 מ"ל)
1 כף ממרח לוטוס (לרגישים לגלוטן אפשר ממרח שוקולד)
אופן הכנת הטורט:
– מפרידים את הביצים, בקערת מערבל מקציפים את החלבונים (לבנים) כאשר מתחילות להיווצר בועות מסביב ונעשה קצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה מתקבל קצף יציב וגמיש.
– מוסיפים את החלמונים הטרופים (צהובים) בתנועות עטיפה קלות, מנפים מעל את הקקאו ואת האינסטנט פודינג שוקולד, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות. מוסיפים את השמן ועוטפים קלות.
– משמנים תבנית עגולה מספר 24, מוזגים את התערובת לתוכה ומשטחים.
– מכניסים לתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 170 מעלות, משך האפייה כ 35-30 דקות. יש לנעוץ קיסם עץ באלכסון, אם יוצא נקי הטורט מוכן.
– לאחר שהעוגה התקררה מעט יש להרטיב עם סירופ הסוכר.
– הכנת הקרם: בקערת מערבל עם מקצף שמים 1 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב וחפיסת אינסטנט פודינג וניל ומקציפים על מהירות בינונית עד שמתקבל קרם יציב וחלק.
– מחלקים את הקרם ל-2 קערות. בקערה הראשונה מוסיפים 1 כף של ממרח לוטוס (לערבב בקערה קטנה לדילול) מערבבים קלות את הממרח בתוך הקרם עד אשר מקבלים אחידות.
הרכבת העוגה: לאחר שהרטבנו את העוגה, מורחים את הקרם הלבן על כל שטח העוגה, מעל מורחים בעדינות את קרם הלוטוס ומשטחים. מכניסים את העוגה למקרר.
קרם גנאש: בקערה שוברים את השוקולד לריבועים ומוסיפים 1 כף שטוחה של ממרח לוטוס. מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מוזגים על השוקולד, ממתינים כדקה ואז מערבבים עד אשר מקבלים שוקולד מבריק וחלק.
– מוזגים את הגנאש (שוקולד) על העוגה, מטלטלים אותה בעדינות על מנת שכל השטח יכוסה בשוקולד. על מנת לקבל את הקישוט שאני עשיתי: משאירים בצד מעט מקרם הגנאש. לאחר שהעוגה התקררה והתמצקה מעט (במקרר) לוקחים שקית זילוף קטנה ומכניסים אליה את הגנאש שנשאר, עושים חור קטן בקצה (בעזרת מספרים או סכין) ומתחילים לזלף בתנועות מעגליות, באמצע כל מעגל מזלפים גם טיפה. פשוט ויפה.
בהצלחה רבה! זו אני שאוהבת אתכם ♥
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

9 תגובות

  1. שלום, האם גם ריבת חלב תתאים במקום ממרח לוטוס?

  2. הכנתי את העוגה והיא חוסלה.
    ממש יצאה טעימה! !!!
    תודה רבה על המתכון.

  3. האם אפשר להכין את העוגה פרווה ללא החלב?, ואם כן מה לשים במקום החלב?

  4. היי יהודית האם אפשר לשים שוקולית במקום פודינג שוקולד?

השאר תגובה

Scroll To Top