רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות

עוגת שלוש שכבות מענגת, תחתית קוקוס קרם שוקולד מוקצף וקרם שנטילי מעל בתוספת של קוקוס קלוי

 

עוגה מאוד נוסטלגית וותיקה במחברת המתכונים שלי! שלוש שכבות של עונג צרוף.

לאוהבי הקוקוס והשוקולד זו העוגה האולטימטיבית לכל אירוע. עדילי הקצינה שלי אומרת
"אמא וואוו…העוגה טעימה". בשבת האחרונה החלטתי להכינה שוב ולצלם כמה תמונות יפות שיתאימו לבלוג החדש שלי.

חברים יקרים♥ משתפת אתכם במתכון חגיגי, עוגת קוקוס וקרם שוקולד בליווי של קצפת  ופתיתי קוקוס קלוי.

מאחלת לכולם סופ"ש רגוע ושקט אמן♥

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג25

 

 

החומרים לתחתית הקוקוס

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג17

 

הקצפת החלבונים הוספת הסוכר
הוספת הקוקוס ולערבב בתנועות עטיפה

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג18

להעביר את התערובת לתבנית עגולה מס 26 משומנת
להכניס את התבנית לאפייה

בסיר בינוני על בן מרי ( אדים ) – שוקולד סוכר קקאו ומים
להמיס על אש קטנה תוך כדי ערבוב

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג19

להוסיף את החמאה ולערבב עד להמסה
להוסיף כפית רום ולערבב

שכבת הקוקוס בתנור נאפת – לקרר לאחר האפייה
להוציא את תחתית הקוקוס מהתבנית ולהניח על צלחת

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג20

במערבל ידני להקציף את תערובת השוקולד
להוסיף את החלמונים באיטיות עד להטמעה

הרכבת העוגה – להניח את תחתית הקוקוס על צלחת הגשה
למרוח את קרם השוקולד מעל ולשטח

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג21

להקציף את השמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקרם יציב
למרוח על שכבת השוקולד את הקצפת ולהכניס למקרר

קליית הקוקוס – במחבת לשים 3 כפות קוקוס
לקלות את הקוקוס על אש נמוכה עד להזהבה
לכבות מיד את האש ולהעביר את הקוקוס לצלחת לקירור

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג22

לפזר על פני הקצפת את הקוקוס הקלוי
להכניס את העוגה למקרר

העוגה נפרסה

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג23

 

לאחר חיתוך

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג24

 

העוגה בשלמותה ולפני הפריסה

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג8

 

מתכון לעוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות

החומרים :
לתבנית מספר 26 או 24
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
2 כוסות וחצי של פתיתי קוקוס

לקרם השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת נס קפה
3 כפיות חלב
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר(או אבקת סוכר)

3 כפות קוקוס קלויים לזרות מעל העוגה

אופן ההכנה לתחתית:


-מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד שהקצף יציב ומוצק.
-מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומבליעים אותם בתנועות עטיפה,יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים בה קיסם והוא יוצא יבש, משהים לצינון.
לקרם השוקולד:
שמים את השוקולד,הקקאו, הסוכר החלב והקפה נמס בקלחת הנתונה בסיר עם מים חמים,(בן מרי)בוחשים עד אשר השוקולד נמס, מבשלים תוך כדי בחישה עד לאחידות הקרם מוסיפים בהדרגה את החמאה מערבבים עד להמסה, מורידים מהלהבה ומוסיפים כף רום בוחשים היטב ומצננים, מכניסים למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה במיקסר ידני עד להיווצרות קרם מעט בהיר.(או במטרפה).
מורחים את הקרם על בסיס הקוקוס, מכניסים למקרר לצינון.
לקצפת:
מקציפים את מיכל השמנת מתוקה עם הסוכר לקצף יציב ומורחים מעל קרם השוקולד.
מצננים.
לקישוט הקוקוס:
לוקחים מחבת קטנה שמים את 3 כפות פתיתי הקוקוס בתוכה, קולים על להבה נמוכה עד אשר הפתיתים מקבלים גוון ענברי עדין ולהוריד מהאש, לקרר מעט ולפזר מעל הקצפת.
עוגה המתאימה לכל חג ולכל אירוע♥
======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

עוגת קוקוס שוקולד בשלוש שכבות בלוג26

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?

השאר תגובה

Scroll To Top