עוגת קוקוס ומוס שוקולד לפסח | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת קוקוס ומוס שוקולד לפסח

עוגת קוקוס ומוס שוקולד לפסח

עוגת מוס שוקולד מענגת לפסח עם תחתית מפתיעה של קצף וקוקוס שמשביח את טעמה של העוגה. לא להאמין שיש בה רק 5 מצרכים

חג הפסח יחול בעוד שבועיים! אתם בטח מנקים ומסדרים את הבית לכבוד החג. החלטתי לעזוב לכמה שעות את עניין הנקיון והקניות, כמובן הכל עם סיבה.

אמרתי לעצמי "את לא יכולה לאכזב את הקוראים שלך, צריך להכין מיד עוגה חדשה כשרה לפסח".

אתם כבר יודעים שאני אוהבת לשמור מתכונים מגזירי עיתונים, המתכון הזה פורסם בשנת 1999.

אני בחרתי להכין את התחתית כפי שפורסמה, אבל את מוס השוקולד הכנתי ללא ביצים, ראו כמה טעים ומענג נראה המוס.

קוראי היקרים ♥ משפחתי היקרה והאהובה! אני מבקשת לאחל לכם חג פסח כשר ושמח.

חג של לבלוב פריחה וצמיחה

חג של חופש וחרות

חג של סבלנות וסובלנות הדדית

חג של הרבה אהבה ונתינה לזולת

החומרים להכנת תחתית הקוקוס

להפריד את הביצים
להתחיל להקציף את החלבונים

להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף
להקציף עד קבלת קצף יציב ומבריק

להוסיף את הקוקוס ולהמשיך לטרוף בעדינות
אפשר לערבב באופן ידני בתנועות עטיפה

התערובת מוכנה
למזוג את התערובת לתבנית משומנת

יש לשטח את התערובת באופן שווה על פני התבנית

להכניס את התבנית לתנור לאפיה
העוגה בתנור נאפת

החומרים להכנת הגנאש וקרם הרוקוקו
בקערה להכניס שוקולד שבור
להביא מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה ולמזוג על השוקולד

להמתין דקה ולהתחיל לטרוף עד לקבלת גנאש מבריק ואחיד
להכניס למקרר לכמה שעות מכוסה בניילון נצמד
להוציא מהמקרר ולהוסיף את 1 מיכל השמנת מתוקה שנותרה

לטרוף את תערובת השוקולד עם השמנת עד לקבלת קרם רוקוקו בהיר וחלק

למרוח את הקרם על תחתית הקוקוס האפוי
יש למרוח את הקרם בצורה שווה

להכניס את התבנית למקרר לפחות לשעתיים
לפני שנקשט-להכין שקית זילוף וגנאש

לקשט את העוגה עם שקית הזילוף בצורת מעגלים

העוגה קושטה ומוכנה לפריסה


מקשטים ומגישים

תתכבדו

מתכון לעוגת קוקוס ומוס שוקולד

החומרים לתחתית (תבנית בקוטר 26):
5 חלבונים (לבנים)
300 גרם סוכר (כוס מידה ועוד 2 כפות)
150 גרם קוקוס (כוס וחצי)

החומרים להכנת מוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) לגנאש
מיכל שמנת מתוקה בנוסף (250 מ"ל להקצפה עם הגנאש) סה"כ 500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנת התחתית:
– מחממים את התנור ל-180 מעלות.
– מקציפים את החלבונים (הלבנים). לאחר שנוצר קצף מסביב מוסיפים את הסוכר בשתיים שלוש פעמים, מתקבל קצף קשה ומבריק.
– מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה.
– משטחים את התערובת בתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהחלק העליון הקרום מתקשה ומזהיב.
– מוציאים מהתנור ומצננים.

אופן הכנת מוס השוקולד:
– בקערה מניחים את השוקולד השבור, לוקחים מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) מכניסים לקלחת ומביאים לסף רתיחה.
– מוזגים את השמנת הרתוחה על השוקולד וממתינים דקה, לאחר מכן טורפים את התערובת עד אשר מקבלים גנאש אחיד ומבריק.
– מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות (אפשר לילה).
– מוציאים מהמקרר ומוזגים על השוקולד את מיכל השמנת מתוקה הנותרת (250 מ"ל). טורפים את השוקולד עם השמנת עד קבלת קרם בהיר.
– מורחים את הקרם על תחתית הקוקוס האפוי ומכניסים למקרר לכמה שעות.

 לקישוט:
– אפשר להשאיר מעט מגנאש השוקולד (לפני שמערבבים עם שמנת מתוקה). אם הגנאש התמצק אפשר להכניס למיקרוגל לכמה שניות לריכוך או שניתן להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר, לערבב היטב להוסיף כפית שמן לערבב עד להטמעה.

אופן הקישוט:
– למי שיש שקית זילוף קטנה אפשר להכניס את הגנאש המומס, לגזור בקצה ולקשט את העוגה בתנועות מעגליות.
– למי שאין שקית זילוף, אפשר לקחת שקית ניילון קטנה של סנדביץ למזוג את הגנאש ולעשות חור בקצה ולקשט.
– אני גם קישטתי מעל העוגה  בעזרת שק זילוף וצנטר חלק. הכנתי גנאש הכנסתי למקרר לשעתיים.
– לקחתי את שק הזילוף והכנסתי לתוכו את הגנאש, חתכתי בקצה וזילפתי בצורת שלהבות מסביב לעוגה.

את העוגה הטעימה והמיוחדת הכנתי במיוחד בשבילכם ולכבודכם ♥ בברכת חג פסח כשר ושמח!

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. אפשר בלי הסוכר?

השאר תגובה

Scroll To Top