עוגת פרג בציפוי שוקולד | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת פרג בציפוי שוקולד

עוגת פרג בציפוי שוקולד

עוגת פרג מטריפה, רכה וטעימה, עם ציפוי קרם שוקולד מיוחד. אחרי שתכינו אותה פעם אחת תרצו להכין אותה כל הזמן

עוגת פרג לחה, טעימה ואוורירית, בתוספת שוקולד מושחת מעל . אני יודעת שיש הרבה אנשים שאינם מחבבים פרג אבל כאשר תטעמו מהעוגה שלי תיווכחו שהשד אינו נורא ושהעוגה ממש אבל ממש טעימה. גם עדי (הקצינה שלי) והטועמת ומעבירת הביקורת אינה אוהבת פרג. ביום שישי היא הגיעה הביתה ושאלה "אמא איזה עוגה הכנת לשבת?" מיד עניתי עוגת פרג. היא הסתכלה עלי ואמרה "למה עוגת פרג, את יודעת שאני לא אוהבת פרג". אמרתי לה אם לא תנסי פעם אחת לא תדעי אם זה טעים או לא.

מה אתם חושבים שהיתה הדעה והביקורת של עדי על העוגה? "אמא, את יודעת, העוגת פרג באמת טעימה, כל הכבוד". אז לדעתי כולם יכולים לטעום מהעוגה ואפילו להיכנס למטבח ולהכין כי  ט"ו בשבט כבר עומד בפתח.

ולכל החברים היקרים שלי, אני מבקשת לאחל לכם יום הולדת שמח לאילנות. ט"ו בשבט טעים ומהנה לכולם.

 מצרכים להכנת קרם השוקולד
בסיר קטן שמים קקאו, נס קפה, סוכר ומים ומביאים לרתיחה

מוסיפים את השוקולד ומערבבים
אחרי שתערובת השוקולד נמסה מקררים אותה מעט

מכניסים את השוקולד לקערת המערבל
מוסיפים את החמאה (או מרגרינה) ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה
מוסיפים את הרום

מוסיפים את הברנדי ומערבלים עד שנוצרת התערובת חלקה ואוורירית
מעבירים לקערה בינונית ומכניסים למקרר לשעה 

החומרים להכנת הטורט

שמים בקערה פרג ,שוקולד קצוץ וקמח מנופה (צימוקים לא חובה) ומערבבים את תערובת היבשים

בקערת המערבל מכניסים את החלבונים (לבנים) ומתחילים להקציף
כאשר מופיעות בועות מתחילים להכניס את הסוכר בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת קצף יציב עם ברק

בקערה אחרת מכניסים את החלמונים (צהובים)
מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל ומקציפים (במערבל ידני)
מוסיפים את השמן בזרם דק

מוסיפים את הברנדי וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר
מבליעים את תערובת החלמונים בקצף החלבון בתנועות עטיפה

מוסיפים את הפרג ומבליעים בתנועות עטיפה
מוסיפים את התפוח המגורר עם גרירת הלימון ומערבבים בתנועות עדינות

משמנים תבנית עגולה מספר 26 מרופדת בנייר אפייה
יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים

העוגה לאחר האפייה
הופכים את העוגה ומקלפים את נייר האפייה

מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על פני העוגה

מורחים מהקרם גם מסביב ובדפנות העוגה
עם מזלג או קלף מעבירים בצדדים לקישוט

אפשר לקלות שקדים מולבנים ולקשט את פני העוגה

הצעת הגשה לעוגת פרג

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד

משתמשים בתבנית עגולה מספר 26  יש לשמן ולרפד את התחתית בנייר אפיה.

החומרים לטורט:
3 כפות קמח תופח
150 גרם פרג טחון
80 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
1/4 כוס צימוקים יש לשטוף וליבש (אופציונלי)
6 ביצים
1/2 כוס סוכר לחלבונים
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לחלמונים
מעט גרירת לימון
2 כפות ברנדי (משביח מאוד את העוגה)

תפוח גרנד סמית קלוף ומגורר

אופן ההכנה:

– מחממים את התנור ל-180 מעלות.
– בקערה שמים את כל היבשים: פרג, קמח, שוקולד וצימוקים ומערבבים.
– מקציפים את החלבונים (הלבנים) כאשר מתחיל להיווצר קצף רק אז מוסיפים את קורט המלח ואת חצי כוס הסוכר בהדרגה, מתקבל קצף יציב ומלא בברק.
– מקציפים במערבל את החלמונים (צהובים) עם הסוכר וסוכר הוניל , כאשר מתקבל קצף תפוח ובהיר מוסיפים את השמן בזרם דק, מוסיפים את הברנדי וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
– מעבירים את קצף החלמונים (צהובים) לקצף החלבונים בהדרגה ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות. מוסיפים את תערובת היבשים עם הפרג ומבליעים בעדינות, לבסוף מוסיפים את התפוח המגורר עם גרירת הלימון ומערבבים עד אשר כל החומרים נטמעים ודי.
– מעבירים את כל התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות, זמן אפיה של 40 דקות,  יש לבדוק עם קיסם במרכז העוגה, הקיסם יצא יבש.

– מקררים את הטורט.

החומרים להכנת קרם שוקולד:

1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו
1 כף אבקת נס קפה
1/4 כוס מים
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה רכה (או מחמאה – מרגרינה למתכון פרווה) חתוכה לקוביות
כף רום

2 כפות ברנדי (קוניאק)

אופן הכנה:
– בסיר בינוני, מכניסים את כל החומרים: סוכר, קקאו, מים, אבקת נס קפה וממיסים על להבה נמוכה. לאחר שהתערובת הגיעה לרתיחה יש לכבות את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסת כל השוקולד. מקבלים תערובת חלקה. מקררים את הקרם.
– מכניסים את כל תערובת השוקולד לקערת מערבל עם וו גיטרה, מוסיפים את החמאה ומערבלים – תתקבל תערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את הרום ואת הברנדי ומערבלים עוד דקה עד אשר התערובת תפוחה ואוורירית.
– מכניסים את קרם השוקולד למקרר לשעה להתמצקות (ולא יותר).
– משחררים את הטורט מהתבנית, הופכים ומקלפים את נייר האפייה. מניחים על צלחת הגשה.
– מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר (אם התקשה יש להכניס למיקרוגל ל-2 שניות) ומורחים את הקרם על פני העוגה ובדפנות.
– ניתן גם לקשט את העוגה עם שקדים קלויים.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

9 תגובות

  1. גם אני לא מחסידות הפרג, אבל אם עדי אהבה אני חייבת לנסות גם!

  2. בוקר טוב תתחדשי על הבלוג החדש
    מדוע לא ניתן להדפיס מתכון ?

  3. היי יהודית, יש לי רק 100 גרם פרג. מה ניתן להוסיף במקום?

    • היי דורית, אני מקווה שהכנת את העוגה ויצאה לך טעימה, סיכמנו שניתן להוסיף במקום 50 גרם הפרג הנותרים מעט פירורי לחם לא מוזהבים או פירורי ביסקוויטים כמו פתי בר.

  4. היי יהודית. האם יש בעיה לשמור את העוגה יומיים לפני האירוח במקרר? תודה רב

השאר תגובה

Scroll To Top