רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / עוגת פנקייק עם קרם וניל ותותים לקישוט

עוגת פנקייק עם קרם וניל ותותים לקישוט

עוגת שכבות פנקייק מטריפה המתאימה לחג חנוכה הבא עלינו לטובה, במילוי של קרם וניל. לקישוט פירות העונה, אני קישטתי עם תותים טריים

בחנוכה חובה אצלנו להכין גם פנקייקים, בנוסף סופגניות ספינג'ים, סופגניות מיני אשל, דונטס וצ'ורוס..

השנה החלטתי להכין לכבוד יום הולדתי שיחול מחר 11.12, עוגה עם שכבות של פנקייקים במילוי  קרם וניל.

הפעם הוספתי למתכון המקורי מלבד החלב והאשל גם 2 כפות גבינה לבנה אשר שידרגו את טעמה ( ברור שכבר טעמתי ממנה)

מה שטוב במתכון הזה שהוא ממש קליל ואין צורך בהכנות מוקדמות!  מטגנים את הפנקייקים ממלאים בקרם וניל, מקשטים עם פירות העונה. הפעם הלכתי על תותים טריים שכבר נמצאים בכל השווקים.

המתכון הוכן לכבוד "פרוייקט תנובה לחג החנוכה"

מאחלת לכולם חג חנוכה שמח מלא במטעמים טובים ♥

 

 

החומרים להכנת הפנקייק

 

 

 

בקערה בינונית להכניס את כל החומרים ולטרוף

להכניס את הקערה למקרר לפחות לשעה

 

לשמן מחבת מולטישף או מחבת רגילה

לחמם את המחבת ובעזרת מצקת למזוג למחבת מהתערובת

הפנקייק יקבל בועות וזה בסדר – להפוך לצד השני וגם אותו לטגן עד השחמה

 

 

ישנה אפשרות להכין פנקייקים קטנים או 5 פנקייקים גדולים

להקציף שמנת מתוקה של השף הלבן עם כף אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל

למרוח את הקרם בין כל שכבת פנקייק באופן חופשי

 

העוגה לאחר שקושטה עם תותים

 

מתכון להכנת עוגת פנקייק עם קרם וניל

 

החומרים לפנקייק:

1/3  1 כוס ועוד שליש קמח תופח

1/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 גביע אשל של תנובה

2 כפות גבינה לבנה תנובה 5%

1/4  1 אחד ורבע כוסות חלב

2 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן לטיגון

 

לקרם:

2 מיכלי שמנת מתוקה של השף הלבן

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את הביצים, החלב, האשל, הגבינה, השמן ותמצית הווניל. טורפים יחד במטרפה עד שנקבל בלילה חלקה וסמיכה.

להכניס את התערובת למקרר למחצית השעה (לא חובה)

מורחים את השמן במחבת בעזרת מגבת נייר, יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה במרכז המחבת. מקטינים לחום נמוך.

בעזרת מרית הופכים את הפנקייק לצידו השני עד אשר הוא מזהיב. מעבירים לצלחת גדולה ושטוחה.

נקבל 5 פנקייקים גדולים, או 15 פנקייקים קטנים.

להקציף את השמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, נקבל קרם אחיד ומוצק.

אופן ההרכבה:

מניחים פנקייק בצלחת הגשה יפה ומעליו מורחים כשליש מתערובת הקרם, בצורה זו מניחים את כל הפנקייקים וביניהם שכבת קרם

למעלה למרוח שכבת קרם באופן חופשי ואפילו פראי, מעל להניח פירות העונה.

לכל החברים♥ חג אורים שמח

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top