עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

לכבוד ט"ו בשבט – מתכון לעוגת פירות יבשים, רכה וקלה להכנה, עם מרכיב סודי.

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות! השקדיה פורחת והשמש לה זורחת. כשהיינו ילדים קטנים  אמא הייתה מסדרת את השולחן עם כל הפירות היבשים – עם הקמרדין( דפים חמוצים עשויים משמש ) עם אגוז הקוקוס החתוך הנפלא (אבא היה שותה גם מהמיץ) עם האבטיח האדום שאבא היה שומר מתחת למיטה של סבתא מסוף הקיץ ועד החג. כל פעם כשאבא היה מברך על פרי מסוים, אנחנו הילדים היינו טועמים מעט ואת השאר מכניסים כל אחד
לתוך השקית שלו. מלוחים עם מתוקים, שוקולדים עם חמוצים – ובלילה כשהיינו נכנסים למיטה! כל אחד היה מנשנש את מה שהיה לו בשקית. אני חושבת שהשקית הספיקה לי לשבוע ימים.

חברים יקרים שלי♥רציתי לספר לכם על העוגה וקצת גלשתי, את העוגה הנימוחה והטעימה עם המרכיב הסודי שלה ראיתי בשנה שעברה בפייסבוק – היא פורסמה על ידי השף קונדיטור אורן גירון והמרכיב הסודי הוא הבירה השחורה. אני מבקשת להגיד תודה לאורן גירון על מתכון טעים ומנצח.

היום בבוקר אחותי ריקי התקשרה ואמרה שיש אצלה בערב פרלמנט עם הפיצה המנצחת שלה (בהזדמנות הראשונה תקבלו את מתכון הפיצה של אחותי ריקי). חשבתי לעצמי שאי אפשר להגיע בידיים ריקות! הצצה מהירה למזווה ולמקרר והתברר לי שיש את כל המצרכים אבל חסרה לי הבירה! נכנסתי לאוטו ונסעתי לסופר, קניתי בירה שחורה ומיד חזרתי הביתה למלאכת הכנת העוגה – והנה פאר היצירה לפניכם.

אני מבקשת לאחל לכל החברים היקרים ולכל משפחתי האהובה חג ט"ו בשבט טעים ושמח. יום הולדת שמח לאילנות ♥ שנתבשר בבשורות טובות אמן

החומרים להכנת העוגה
בקערה מכניסים סוכר ושמן ומערבבים

מוסיפים את הביצים השלמות והבירה
בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים אבקת אפיה

מוסיפים סודה לשתיה וקורט מלח

מוסיפים קינמון ופירות יבשים לקמח ומערבבים קלות

מוסיפים את כל תערובת הקמח לתערובת הרטובה (לתערובת הביצים)  ומתחילים לערבב עד אשר כל הקמח נטמע ולא יותר

התערובת מוכנה להיכנס לתבנית
התערובת נכנסה לתבנית משומנת ומקומחת

העוגה בתנור                                                                        העוגה יצאה מהתנור

עוברים עם סכין בדפנות העוגה וגם באמצע
הופכים את העוגה על צלחת ושוב הופכים על צלחת הגשה

מפזרים אבקת סוכר לקישוט

מתכון להכנת עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

החומרים:
כוס ורבע סוכר חום (250 גרם)
1 כוס שמן רגיל
4 ביצים שלמות
1 כוס בירה שחורה (250 מ"ל)
2 ורבע כוסות קמח רגיל (350 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 כפית סודה לשתיה (3 גרם)
קורט מלח
כפית קינמון
חצי כפית הל טחון (לא חובה)
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
חופן צימוקים (100 גרם)
5 תאנים (דבלים) קצוצות
5 משמשים מיובשים קצוצים
5 שזיפים מיובשים קצוצים
5 תמרים מג'הול קצוצים
אפשר להוסיף 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור על 170 מעלות ומכינים תבנית עגולה עם חור או תבנית קוגלהוף משומנת היטב ומקומחת.
2. בקערה מערבבים סוכר עם שמן, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב.
3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אבקת אפיה,הסודה לשתיה, קורט מלח ומערבבים. מוסיפים פירות יבשים לקמח ומערבבים קלות.
4. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים לתערובת הרטובה בשתים שלוש פעמים ומערבבים עד אשר הקמח נטמע ולא יותר.
5. מעבירים את כל התערובת לתבנית המשומנת והמקומחת ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של כ-50 דקות.
6. מכניסים קיסם למרכז העוגה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.
7. לקישוט: מפזרים אבקת סוכר על העוגה.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top