עוגת פאדג' בראוניס מנוקדת בשוקולד לבן, שוקולד חלב ומריר. עוגה המתאימה לכל ארוע
את קורס השוקולד עשיתי בחיפה בבית הספר הקולינרי דן גורמה והפעם העביר את הקורס השוקולטייר מישי בלוג – יש הרבה מה ללמוד ממנו! נהנתי ביותר.
את הפאדג' בראוניס אני מכינה מאז שסיימתי את הלימודים. העוגה כל כך טעימה והמרקם עדין ושוקולדי. השילוב בין סוגי השוקולדים והקישוט הנהדר הופכים את העוגה לפופולרית. לכן החלטתי לשתף גם אתכם חברי היקרים בעוגה פאדג'ית ושוקולדית.
תודה מיוחדת לבית הספר דן גורמה ולשף קונדיטור מישי בלוג.
מאחלת לכולם♥ סופ"ש שקט ונעים
החומרים להכנת העוגה
חמאה ושוקולד בקערה להמסה
בקערה נפרדת ביצים וסוכר
הוספת תמצית וניל
הוספת אבקת קפה נמס
לערבב את השוקולד עד להמסה ולקבלת שוקולד מבריק
הביצים הוקצפו לקצף תפוח ובהיר
למזוג את השוקולד המומס על קצף הביצים בשתיים שלוש פעמים ולערבב
ניפוי הקמח
הוספת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב
לערבב היטב
להוסיף את המלח
התערובת לאחר ערבוב
להוסיף את השוקולד הלבן הקצוץ
להוסיף את השוקולד החלב או המריר הקצוץ ולערבב
לשמן 2 תבניות מספר 20 או 24 עגולות ולהניח בתחתית נייר אפיה
למזוג את התערובת בתבניות באופן שווה
להשתדל לשטח את התערובת
לפזר מעל שוקולד לבן קצוץ
לפזר מעל שוקולד מריר או חלב קצוץ
העוגה בתנור – ולאחר הוצאתה מהתנור
לא לאפות יותר מידי – שתהיה לחה
העוגות מתקררות – להפוך את העוגה על צלחת
לקלף את נייר האפיה ושוב להפוך על צלחת הגשה
העוגה על צלחת הגשה יפה
אפשר לאחר הפריסה לזלף שוקולד מריר מומס
מתכון להכנת פאדג' בראוניס
החומרים:
300 גרם שוקולד מריר
230 גרם חמאה
4 ביצים שלמות
כוס ושלושת רבעי סוכר ( אפשר להפחית לכוס וחצי)
כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קפה נמס
2 כוסות גדושות של קמח (300 גרם)
1/2 כפית מלח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ-חצי למסת העוגת וחצי לפזר למעלה
100 גרם שוקולד חלב או מריר קצוץ- חצי למסת העוגה וחצי לפזר למעלה
אפיה בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות ולא יותר
אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום מכניסים את החמאה ומעליה את השוקולד המריר השבור לחתיכות
להמיס במיקרוגל, להוציא ולערבב היטב עד להטמעה ולקבלת שוקולד מבריק.
בקערה נפרדת מכניסים את הביצים השלמות ואת הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל ואת אבקת הקפה נמס, להקציף (אפשר במקצף ידני) עד אשר מקבלים קציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לקציפת הביצים ומערבבים היטב.
מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת בשתים שלוש פעמים ומערבבים, מוסיפים את חצי כפית המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים מחצית מהשוקולד הלבן הקצוץ, מוסיפים מחצית מהשוקולד המריר(או החלב) הקצוץ, מערבבים.
משמנים 2 תבניות עגולות בקוטר של 20 או 24 מרפדים את התחתית בנייר אפיה, מוזגים את התערובת ומחלקים בין שתי התבניות באופן שווה, משטחים את התערובת על התבנית.
מפזרים על פני העוגות את מחצית השוקולד הלבן והמריר שנשאר לנו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, אפיה של 25 דקות ולא יותר, אנחנו רוצים לקבל פאדג' ולא עוגה רגילה.
עוגה טעימה להפליא.
========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.
האם אפשר לעשות tאת העוגה בתבנית אחת עגולה 26.?
,
היי שרה, בהחלט אפשרי להכין את העוגה בתבנית 26 , אם את לא רוצה להכין ב 2 תבניות אז עדיף להכין בתבנית קצת יותר גדולה כמו מספר 27-28 כדי שהעוגה תצא מעט נמוכה.
הכנתי כבר פעמיים ויצא מושלם!
היי שני, איזה יופי שהכנת את העוגה כבר פעמיים! שמחה שיצא לך מושלם
היי,
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
והאם זה לא יפגע במרקם העוגה?
שנה טובה וחתימה טובה, לא הייתי מחליפה את החמאה בשמן, כל מרקם העוגה משתנה בעקבות זה.
בוקר טוב
עשיתי בתבנית 26 יצא מעולה
תודה
היי דני, אני שמחה שהעוגה יצאה טובה, כל הכבוד